Ekran Kartı Yardım Pls

h_yavuz

New member
Reaction score
0
arkadaşlar şu an bilisayarımda biostar ddr2 destekli bir anakart var. bilgisayarıma buna uyumlu olabilecek bir ekran kartı almak istiyorum. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. şimdiden teşekkürler...

oluruz tabi :)
AGP mi olsun. PCI -E mi olsun.
ATİ mi olsun NVİDİA mı olsun.
Giriş seviyesi mi, orta seviye mi, üst seviye mi (her seviye +100 - 150ytl para eklemek demek :D)

bunlara göre kendi kriterlerini belirle, Yani demek istediğim nasılbir şey istediğini söylersen daha iyi olur.
Örneğin ben bütün ayarları full oynamak istiyorum ama 500 ytlden fazla param yok diyorsan
ati hd 4870 al derim ben.

muratyumuk kardesim, oyle bir yorum yapmissin ki kendimi birden donercide zannettim

yogurtlu mu olsun, sade mi?
soslu mu olsun, sossuz mu?

saka bir yana arkadasim sistemin hakkinda daha detayli bilgi verirsen yardimci olabiliriz.

or:islemci turu, anakart marka modeli, ram miktari, power supply

eger sistemimi bilmiyor ve bilgi edinmek istiyorum diyorsan cpu-z,gpu-z, everest gibi programlardan yararlanabilirsin, bu programlar forumumuzda bolca mevcut

kolay gelsin

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar. herşeyden önce nasıl bişey istediğimi söyleyeyim. 3 boyutlu tasarım çalışıyorum gerçekten çok sistem gereksinimi isteyen bir programla. bu yüzden ileri seviye bir ekran kartı olmasını istiyorum. bunun yanısıra şöyle bi kendim araştırma yaptım ve ati veya ge force olmasının daha uygun olacağını gördüm.

sistem bilgilerimse şöyle; 2gb ddr 2 ram; 3.2ghz intel işlmeci; şimdilik 256 mg ati radeon ekran kartı. daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacnız olursa istediğiniz bilgileri verebilirim. tekrar teşekkürler..:)

yok mu bir tavsiyesi olan babayiğit arkadaşlar...

arkadaşlar bir yardım lütfen

anakartin hakkinda detayli bilgi verirsen yardimci olabiliriz

mesela; marka model bilgilerini veya agp ya da pci-ex16 destekleyen bir anakart mi? gibi...

ayrica cad-max veya animasyon ile ilgili calismalar yapiyor ve oyun oynamiyorum dersen cad-cam kartlar var bunlari tavsiye ederim

Nekadarlık Bi Ekran Kartı Düşünüyomusun Idare Edecek Bişemi Istiyosun Yoksa Güçlü Bişeymi Bu Sorularıma Cvp Verirsen Memnuniyetle Yardımcı Olurum

arkadaşlar her yönüyle beni tatmin edebilecek bir ekran kartı istiyorum. bilgisayar oyunlarını severim oynarım da. bunun yanısıra dediğim gibi tasarım da yapıyorum. cad-cam kartlar hakkında bana biraz bilgi verebilirsen çok sevinirim yazanomer arkadaşım. güçlü bir ekran kartı istiyorum ancak beni tatmin edebilecek ekran kartları ddr3, ama ben ddr3 takabilirim. 300-400 milyon arası bir bütçem var. anakartım biostar ancak o kadar da ayrıntılı bir bilgiye sahip değilim. sanırım anakartı da değiştirmek zorunda kalacağım gibi görünüyor öyle değil mi...

kardesim cad/cam cartlar profesyonel tasarimcilar icindir, sana oyun oynuyor musun diye sormam bu yuzdendi,

simdi gelelim cad/cam kartlara; bu kartlar kabaca oyun icin uygun degildir,
modelleme ve animasyon calismalarina uygundur,
her nekadar modelleme desekleasede ozel yazilimlara gore tasarlandigi icin
oyunlarda normal bir karttan aldigin performanstan fazlasini bekleyemezsin,

eger incelemek istersen buradan giris seviyesi bir karta goz atabilirsin

edit:
ayrica anakart ve cpu hakkinda daha detayli bilgi verebilir misin??

mesela; marka, model

abi bir ekran kartı almak bu kadar zor olabilir mi ya...

abi bir ekran kartı almak bu kadar zor olabilir mi ya...

Tabiki deil. Cad/cam uygulamarında nvidia chip set kart tavsiye ederim. Ati serisi kartlarda mastercam ve delcam uygulamalarında sorun olduğunu biliyorum.(İvme ve uyumluluk sorunu)

Alacağın karta gelince En az 8500 Chipset olmalı. Üstü modellerden bütçene göre ayarlama yapabilirsin.

Cad/Cam uygulamarı için kullandığın programı bilmiyorum ama çok fazla masrafa girmene gerek yok. Ama Max render, animasyon, video görüntü işleme ile uraşıyorsan yüksek ram, 4 çekirdek işlemci, sata(raid) disk, Nvidia quadro serisi bir ekran kartı kullanmalısın. Bu derece yüksek bi sistemi de tam performanslı MacOS veya Vista Ultimade ile tam verimli çalıştırırsın, buda kullanacağın uygulamaların güncel ve son sürüm olması gerekir.

Ne tür uygulamalar veya ne çizimi yaptığını söylersen daha ayrıntılı yardımcı olabilirim.

Saygılarımla:goz:

Tabiki deil. Cad/cam uygulamarında nvidia chip set kart tavsiye ederim. Ati serisi kartlarda mastercam ve delcam uygulamalarında sorun olduğunu biliyorum.(İvme ve uyumluluk sorunu)

Alacağın karta gelince En az 8500 Chipset olmalı. Üstü modellerden bütçene göre ayarlama yapabilirsin.

Cad/Cam uygulamarı için kullandığın programı bilmiyorum ama çok fazla masrafa girmene gerek yok. Ama Max render, animasyon, video görüntü işleme ile uraşıyorsan yüksek ram, 4 çekirdek işlemci, sata(raid) disk, Nvidia quadro serisi bir ekran kartı kullanmalısın. Bu derece yüksek bi sistemi de tam performanslı MacOS veya Vista Ultimade ile tam verimli çalıştırırsın, buda kullanacağın uygulamaların güncel ve son sürüm olması gerekir.

Ne tür uygulamalar veya ne çizimi yaptığını söylersen daha ayrıntılı yardımcı olabilirim.

Saygılarımla:goz:

evet arkadaş haklı genelde ati chipsetli ekran kartları donanım ivmesi tam olduğunda yüzeyler oluşturulurken seçilirken ve döndürülürken bekleme yapıyor ve bence iyi bi 8500 gt yeterli olur

Geri