Ekran kartına ram sorunu

Elçibey

New member
Reaction score
0
Sapphire Ati HD5550 1GB/2.8GB* HM DDR3 (DirectX 11) 40NM PCI-E 2.1 x16 HDMI Ekran Kartı (11170-02-20R) Bu ekran kartını almayı düşünüyorum ama bunun için 4 gb ram gerekliymiş.Benim anakart DDR olduğu için rami en fazla 2 gb yapabilirim.Herhangi bir öneri de bulunmanızı istiyorum.

Sistemim;

Windows Xp Pro
İntel P4 Cpu 3.00 LGA 775
Asus P5GPL-X 64 Bİt DDR400 PCI-E x16
Asus 256 mb Ati Extreme Ax550
Ram 1gb 400 mhz

anakartın pciex 2.1 Destekli Değil Alsanda Bir İşine Yaramayacak Dolayısıyla 4 Gb ramden ziyade önce bi sisteminde Yenilemeye Git Bence

4 Gb ram gerekli oldugunu nerden cikardiniz ki? Eger guc besleyiciniz(psu) yeterli konumda ise rahatca kullanabilirsiniz.

4 Gb ram gerekli oldugunu nerden cikardiniz ki? Eger guc besleyiciniz(psu) yeterli konumda ise rahatca kullanabilirsiniz.

Ürünü netten almayı düşünüyorum.Özelliklerinin altında 64 bit işletim sistemi ve en az 4gb sistem belleği gerekiyor yazıyordu.O yüzden sordum

anakartın pciex 2.1 Destekli Değil Alsanda Bir İşine Yaramayacak Dolayısıyla 4 Gb ramden ziyade önce bi sisteminde Yenilemeye Git Bence

Peki önce anakart alsam ileride de ekran kartı ve ram alsam ne önerirsiniz.Ekran kartının özelliklerinde "PCI-E 2.1 x16" yazıyor.Benim anakartta "PCI-E x16" yazıyor.Ben ramde sorun olur dedim ama burda da sorun var demekki...

Şimdiki lga 775 Anakartların %95i ddr 2 destekli Dolayısıyla yeni bir ekran kartı ve anakart almalısın
Bütçene Göre ddr2 veya ddr3 Ram Slotuna Sahip Anakartlar Alabilirsin..

Hepsiburada.com : Gigabyte GA-P41T-D3 Intel G41 FSB 1333MHz DDR3 1333 Soket 775 Anakart | Bilgisayar ddr3 İstersen Bu

Hepsiburada.com : Gigabyte GA-P41-ES3G Intel 1066(O.C.) DDR2 Soket LGA775 Anakart | Bilgisayar ddr2 İstersen Bu

Hepsiburada.com : Biostar T-Series TP43E Combo DDR2-DDR3 1600(OC)MHz LGA775 ATX Anakart (01-BIO-004-00590) | Bilgisayar Hem ddr2 Hem ddr3 İstersende Bu İşini Görür

Şimdiki lga 775 Anakartların %95i ddr 2 destekli Dolayısıyla yeni bir ekran kartı ve anakart almalısın
Bütçene Göre ddr2 veya ddr3 Ram Slotuna Sahip Anakartlar Alabilirsin..

Hepsiburada.com : Gigabyte GA-P41T-D3 Intel G41 FSB 1333MHz DDR3 1333 Soket 775 Anakart | Bilgisayar ddr3 İstersen Bu

Hepsiburada.com : Gigabyte GA-P41-ES3G Intel 1066(O.C.) DDR2 Soket LGA775 Anakart | Bilgisayar ddr2 İstersen Bu

Hepsiburada.com : Biostar T-Series TP43E Combo DDR2-DDR3 1600(OC)MHz LGA775 ATX Anakart (01-BIO-004-00590) | Bilgisayar Hem ddr2 Hem ddr3 İstersende Bu İşini Görür

ddr3 lü olan anakart ve Sapphire Ati HD5570 nu almayı düşünüyorum.Verdiğin anakart modellerinin markasını duymadım.Sorun olurmu? Ram i de birkaç ay sonra alırım inşallah.

ram almak zorundasın o anakartı alırsan :)
iyidir biostar p35 chipsetli bir modelini kullanıyodum sorun yaşamadım.. Sattım hala çalışıyor sattığım adamda

Hemende anakart satmaya calisiyosun Mesut :))
Ben bilgisayarciyim ben niye satmaya calismiyorum :p

Anakart ekran kartiyla uyumlu, 64bit isletim sistemleriyle alakasini cozemedim. Bence urun hakkinda verilen bilgiler biraz uydurmasyon.

Urunu kontrol ettiginiz sitenin linkini bana ozelden veya buradan ulastirabilirmisiniz?

ram almak zorundasın o anakartı alırsan :)
iyidir biostar p35 chipsetli bir modelini kullanıyodum sorun yaşamadım.. Sattım hala çalışıyor sattığım adamda

Sende tüm pc yi yenile diyorsun :crying: Haklısın ama para yok işte.İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.Son olarak yeni ram almadan ne kadar idare edebilirim.Hiç deme...

kardesım uzun lafın kısası o pc o ekran kartınıda alsan sımdı bıseye yaramaz suan yenı cıkanların nerdeyse en kotusu bıle cıft ıslemcı ıstıyor p4 ler bıttı artık 2008 2009 dan sonrakı cok nadır bazı oyunları acıyor onun ıcın sen o pc o ekran kartını bosa alırsın artı o 500w psu ıstıyor senden 6850 6870 cıkdın eger bır pc toplarsan ondan taktır

kardesım uzun lafın kısası o pc o ekran kartınıda alsan sımdı bıseye yaramaz suan yenı cıkanların nerdeyse en kotusu bıle cıft ıslemcı ıstıyor p4 ler bıttı artık 2008 2009 dan sonrakı cok nadır bazı oyunları acıyor onun ıcın sen o pc o ekran kartını bosa alırsın artı o 500w psu ıstıyor senden 6850 6870 cıkdın eger bır pc toplarsan ondan taktır

ya arkadaslar neden bosa alsin ki?
anlamiyorum gercekten sizi. ekran kartini simdi alir, 2 ay sonra ram alir, 1 ay sonra anakarti yeniler..

Pc upgrade boyle yapilir zaten.

diger turlu fabrikamiz yokki hicbirimizin bastirip parayi son sistem alalim. Kucuk kucuk degisimlere baslamak lazim.

Herkes en iyisini ister tabiki ama cebini dusunmuyorsunuz arkadasin :)

bak zeytın tmm anlıyom arkdasım senıde fıyat para hepımızın sorunu o degıl mı celeron ıslemcı var pederden ıstesen ıstemeyemessın bu yastan sonra onun ıcın bırıktır paranı oyle al 6 senedır bu pc kullanıyom sıkayetcı olmadımmı oldum ama sadece oyun ynunden baska hıc bır sekılde sıkayetcı olmadım oyun oynamayı ver pek bır sorn degıl oda canın sıkılır ıkı cs cewırırsın :D sana psikolojık destek verıyom :D 1 gb 128 bıt ekran kartı alacan ıslmcın bellı yanı bak suan crysis 2 cıksa ekran kartın destekler ama ıslemcı oynatmaz sana anlatmak ıstedıgım bu veya black ops cıktı call of duty onu kaldırmaz fifa dı pes dı onlar grafık fazla ısteyen oyun degıl onu senın ekran kartı bıle oynatır anlata bıldımmı onun ıcın sen oyun yonunden dusunursen bosa zarar edersın

bak zeytın tmm anlıyom arkdasım senıde fıyat para hepımızın sorunu o degıl mı celeron ıslemcı var pederden ıstesen ıstemeyemessın bu yastan sonra onun ıcın bırıktır paranı oyle al 6 senedır bu pc kullanıyom sıkayetcı olmadımmı oldum ama sadece oyun ynunden baska hıc bır sekılde sıkayetcı olmadım oyun oynamayı ver pek bır sorn degıl oda canın sıkılır ıkı cs cewırırsın :D sana psikolojık destek verıyom :D 1 gb 128 bıt ekran kartı alacan ıslmcın bellı yanı bak suan crysis 2 cıksa ekran kartın destekler ama ıslemcı oynatmaz sana anlatmak ıstedıgım bu veya black ops cıktı call of duty onu kaldırmaz fifa dı pes dı onlar grafık fazla ısteyen oyun degıl onu senın ekran kartı bıle oynatır anlata bıldımmı onun ıcın sen oyun yonunden dusunursen bosa zarar edersın

Ya hayir anlatamadim ben. Iyi bir sistem dizmek icin parcalari ay ay almasi daha mantikli geliyor. Bu ay alsin ekran kartini gerekirse takmasin, bir ay iki ay sonra anakart alsin yeni kasayla beraber sonra baslasin birlestirmeye :)

birden yuklenmek zor gelir ben o yuzden arkadasin tarafindayim.

ya tmm zeytın :D sana bısey demedım saten ^^ ben sadece ark ornek verdım ama hepsını bır alsın daha ucuza mal olur hem bı yandan hemde ınsan ne aldıgını bılır sen ornek verıyom anakartı degıstırmeden ekran kartı almaya kalksam mesela ddr3 aldım benımkısı desteklıyor 10 20 tL farkla ddr 5 wardı ama alamadım sonra hız yonunden fark edıcek :D ark dasında goruceksın ah lan keske bendede bu olsa dıyıceksın anlatabıldımmı yoksa ark ıstedıgını yapsın benım cokda seyımde degıl ^^ tanımam etmem sadece bu bır on fıkır ben sımdı kalksam senın dedıgını yapsam ^^ onu ona uydur bunu suna uydur derken hıc bısey kafana yatmıyor sansa ball olanlar var onlarda saten ballı oldukları ıcın :D:D:D

Hergün o Kadar Parça Satmama Rağmen Ben Dahi Aydan Aya Alıyorum Parçaları...
Anlımın Damarı Çatladı Bi pc toplayana kadar

ya tmm zeytın :D sana bısey demedım saten ^^ ben sadece ark ornek verdım ama hepsını bır alsın daha ucuza mal olur hem bı yandan hemde ınsan ne aldıgını bılır sen ornek verıyom anakartı degıstırmeden ekran kartı almaya kalksam mesela ddr3 aldım benımkısı desteklıyor 10 20 tL farkla ddr 5 wardı ama alamadım sonra hız yonunden fark edıcek :D ark dasında goruceksın ah lan keske bendede bu olsa dıyıceksın anlatabıldımmı yoksa ark ıstedıgını yapsın benım cokda seyımde degıl ^^ tanımam etmem sadece bu bır on fıkır ben sımdı kalksam senın dedıgını yapsam ^^ onu ona uydur bunu suna uydur derken hıc bısey kafana yatmıyor sansa ball olanlar var onlarda saten ballı oldukları ıcın :D:D:D

Ekran karti ramleri ddr olarak degil gddr olarak gecer bu arada yanlis bildigin birsey var. DDR2 kullanan sisteminde GDDR5 bellege sahip ekran kartini kullanabilirsin.

Eee arkdaşlar ben şimdi ne yapacağım :) Kafamın karıştığı birkaç nokta vardı şimdi daha da arttı.İlerde laptop alacağım.Fifa11 i oynayamıyorum mesela,Pixel shaderdan dolayı.Yani pc yi oyun için istiyorum.Çok kapsamlı değil yani...Eğer istediğim ekran kartını uyum sorunu olmadan takarsam bana yeter.Ama uyumsuz mu değilmi hala çözülemedi.

Geri