Emekli maaşı zamları belli oldu

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
2lsh894.jpg

Emekli maaşı zamları belli oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ilk altı ay için yüzde 4.5 ile yüzde 20.4 arasında zam yapıldığını açıkladı.

Buna göre emekli maaşlarında en az 63 lira, en çok 101 lira artış yaşanacak. En düşük SSK emeklisi de maaşı 601 liradan 683 liraya çıkacak. Ocak ayı itibariyle yeni emekli maaşlarının en düşük hali şöyle oluştu: SSK Emeklisi 683 TL, SSK Tarım Emeklisi 480 TL, Esnaf Emeklisi 555 TL, BAĞKUR Emeklisi: 380 TL.

Öte yandan Erdoğan, yeni istihdam sağlayan işletmelerin SSK paylarının da 2010 yılı boyunca devlet tarafından ödeneceği müjdesini verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları Ve devamı için tıkLayın ..

Ekli dosyalar

• 2lsh894.jpg
    2lsh894.jpg
    33 KB · Görüntüleme: 5,545
sadece benzin mazot ve gaz a %30 zam yapıldı diğerlerini saymıyorum zaten bir ay sonra yine zam yapılır.

Bu zamları vermeden önce bir insan en az kaç parayla geçinir bunu düşünsünler.Diğer ülkedeki emekliler bizim ülkemize turist olarak gelebiliyo ama bizim emeklimiz sokakta simit satmak zorunda kalıyo.Bumu adalet.

Evet az geliyor Allahu Alem bencede ama aynı zamanda bence gene sınırları zorlamışlar ekonomik krizdeyiz ben hiç yapılmaz diye bekliyorum ama güzel oldu.Allah büyüklerimize yardıma ihtiyacı olanlara yardım eylesin...

Bu zamları vermeden önce bir insan en az kaç parayla geçinir bunu düşünsünler.Diğer ülkedeki emekliler bizim ülkemize turist olarak gelebiliyo ama bizim emeklimiz sokakta simit satmak zorunda kalıyo.Bumu adalet.

zaten adamlarda düşünmüşler de verebilecekleri bukadar kardeş....ne yapsınlar :thumbdown:

kaşıkla veriyor çömçeyle alıyor ne degişirki

101 lira ciddi bir zam

elbette yekünde yetersiz ancak , eskiye nazaran iyi bir tablo ...

Bardağın yarısı dolu olmasa da en azından 1 damla mevcut ya boş olsaydı.Allah büyüklerimize zeval vermesin vallahi onlarda olmasa boş bardak kalırdık ortada bu krizde.

Durmak yok polyanacılığa devam...

Acaba kriz bizi teğet geçmeseydi, hatta hiçbir zarar görmeseydik hükümet en düşük emekli maaşına 300 milyon zam yapar mıydı? -Hani şimdi kriz bahane edilmesine rağmen 100 milyon gibi ciddi bir zam yapılıyor ya. Bir an krizin olmadığını düşündüm.- Boş hayal demi? Farkındayım.

tr de emeklinin hakketiği aylık en az 1000 tl
bu rakam bile yoksulluk sınırının çok altında.

köprüye, otoyola sigaraya zam yaparken enflasyon yüzde otuz. ücretliye zam verirken yüzde dört. adam gibi çıkıp gerçekleri söyleseler, helal olsun diyecem ama, yok be yine aynı ölümü gör sıtmaya razı ol.

"Buna sükür" demeye alismis bir millet olarak"tevekkel"davranip buna sükür demek mi lazim acaba??:sneaky2:

Geri