Emel Taşcıoğlu - İz Kalır - 2011 - Yeni Albüm

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

10578698527701238.jpg

81148698527701238-1.jpg

Emel Taşçıoğlu
"İz Kalır"

Türkiye’nin en iyi Halk müziği yorumcularından Emel Taşçıoğlu, profesyonel müzik hayatı ve deneyimlerini sevenleriyle paylaşmaya devam ediyor.

Güçlü sesi ve usta yorumlarıyla Türk Halk Müziğine büyük katkı sağlayan sanatçının "İz kalır" adlı 16 eserden oluşan albüm Esen Müzik etiketiyle satışa sunulacak.

Prodüktörlüğünü Mustafa Yaşar Urhan’ın üstlendiği albümün müzik yönetmenliği, düzenlemeleri ve müzikal kompozisyonu Selçuk Murat Kızılateş’e ait.

Albümde Türkiye’nin çok farklı yörelerine ait 16 eser seslendiren Emel Taşçıoğlu, "İz Kalır" albümünde Neşet Ertaş ve Musa Eroğlu başta olmak üzere Kazım Birlik, Hasan Özçivi, Haydar Telhüner, Muzaffer Sarısözen, Cemal Karaelmas, Ahmet Gazi Ayhan, İsmail Özden ve Nida Tüfekçi gibi Türk Halk Müziği için çok önemli isimlere yer veriyor.

Gal Sene Kurban adlı Azerbaycan mahnısı ve Bulaşık Almış Koyunlarını da albümde yer alan anonim türküler.

Mesleki başarısı ve örnek oluşturan hayatı sayesinde aldığı ödüllerle kendini birçok kez kanıtlayan sanatçı, TRT repertuarına kazandırdığı türküler ve Tv-Radyo programlarıyla Türk Halk Müziği için vazgeçilmez seslerden biri oldu.

Türk halk ezgilerinin tanıdık sesi Emel Taşçıoğlu son albümü "İz Kalır" Esen Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve digital satış kanallarında yerini alıyor.

Albümdeki Eserler
Vay Memet
Söz & Müzik: Kazım Birlik
Gönül Yarası (Hasret Düştü Gönlüme)
Söz & Müzik: Neşet Ertaş (Kalan Edisyon)
Koyunum Arap Gibi
Söz: Anonim Müzik: Kazım Birlik
Aman Hasta Düştüm
Söz & Müzik: Hasan Özçivi
Geceler Yarim Oldu
Söz & Müzik: Haydar Telhüner
Evlerinin Önü Mersin
Yöre: Isparta Derleyen: Muzaffer Sarısözen
Yere Düştü Alamadım Fesimi
Yöre: Eskişehir Kaynak Kişi: Cemal Karaelmas
Hapishanelere Güneş Doğmuyor
Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
Bad-ı Saba
Yöre: Orta Anadolu Derleyen: Ahmet Gazi Ayhan
Şad Ol Deli Gönül Müjdeler Olsun
Yöre: Erzurum
Hayal Meyal Gelir Dostun Cefası
Söz: Pir Mehmet (Anonim) Müzik: İsmail Özden
Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün
Yöre: Yozgat Derleyen: Nida Tüfekçi
Kullar Olam
Yöre: Mut Kaynak Kişi: Musa Eroğlu
Gal Sene Kurban
Söz & Müzik: Anonim (Azerbaycan Mahnısı)
Bulaşık Almış Koyunlarını
Söz & Müzik: Anonim (Rumeli)

Geri