Emo Nedir?

TuRK_BoY

New member
Reaction score
0
günümüzde sıklıkla karşılaştığımız bir tabir "Emo" hakkında kısa bir araştırma :clap

"Ne zaman otobüse binsem yan koltuğum boş kalır, kimse oturmak istemez," diyor biri. Diğeri "Yolda yürürken garip garip bakıyorlar, laf atıyorlar, sirkte mi çalışıyorsun diyen bile var," diye yakınıyor. Kuşkusuz dış görünüşleri sıra dışı; davranışları, hatta bakışları da adeta "Ben farklıyım," demek istiyor. Çünkü onlar birer 'emo'. Dar pantolon giyiyorlar, saçlarını yüzlerinin yarısını kapatacak şekilde itinayla tarıyorlar, gözlerini koyu renk boyuyorlar... Emo, İngilizce 'emotional' (duygusal) kelimesinden geldiği için, bu akımı benimseyenlerin de hisli gençler olması gerekiyor. İstanbul'da çoğunlukla İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi civarlarında veya Kadıköy'de Rexx Sineması önünde toplanıyorlar. Geçtiğimiz perşembe akşamı Galatasaray Lisesi'nde Hayko Cepkin konseri vardı. Pek çoğu sıkı bir Hayko Cepkin hayranı olduğu için lisenin önünde toplanmışlardı. Kızlardan biri elinde saç spreyi, diğerinin saçlarını yerçekimine karşı koymaya zorluyordu. Bir ton sprey arasında boğulsak da, biz de konser hazırlığına dahil olduk. Daha saçları kabartılması gereken çok kişi vardı! Caddenin ortasında gelip geçenlerin bakışları, hatta "Film mi çekilecek burada?" soruları arasında artık herkes geceye hazırdı. Bu arada çoğunun yaşları 18'i geçmediği için gece gezmelerine çok da dahil olamadıklarını anlatıyorlar. İMAJ DÜNYASI... Konuştuğumuz erkeklerin hepsi, emo olmadıklarını üstüne basa basa söylüyor. "Çünkü emo'lar biseksüel olur," diyorlar. Biseksüel olarak anılmaktan çekiniyorlar. Kızlar ise tam bir emo olduklarını söylüyor; çünkü onlar için biseksüellik kuralı yokmuş. Bunun üzerine Ramazan Yılmaz araya giriyor: "Kızlardan emo olmaz. Çünkü emo'luk erkeklere özgüdür, biseksüel erkeklere..." Neslim Irmak Kongur ise "Öyle bir şey yok, ben emo'yum işte!" diyor. Özellikle İstanbul'da birkaç yıldır çoğalan emo'lar, dünyada 1985 yılında ortaya çıktı ve 2000'lerin başında da bir alt kültür olarak yayılmaya başladı. İlk çıkışı aynı isimli müzik türüyle oldu. Hardcore punk olarak tanımlanan bu müzik türünün sözleri, kalp kırıklığı, terk edilme, ayrılık acısıyla dolu. Ama Türk emo'lar bu müzik türünün biraz 'dinlenmesi zor' olduğu fikrinde. O yüzden Hayko Cepkin, Şebnem Ferah dinliyorlar. Emre Aydın sevenler bile var... Zaten Türk emo'ların çoğu, bu kültürün tarihi hakkında pek fikir sahibi değil. İş biraz, imaj kısmında kalmış gibi... Emo kid olarak da tanımlanan emo'lar, kimine göre ise bir grup 'zibidi'. TIME'ın haberine göre geçenlerde Mexico City'de 'anti-emo' grupları, emo'lara saldırdı. Türkiye'de böyle bir durum yok. Ama Facebook'ta 'Emosuz Bi Taksim İstiyoruz!' adıyla bir grup kurulmuş ve 4 bin 721 üyesi var. Bu arada hazır olun, milyonda bir ihtimal de olsa, Galatasaray'dan geçerken sizden 1 YTL isteyebilirler.

:victory:victory:victory

sonunda yumuşak insanlarında kendine ait bi müziği oldu..

Emo; emotionalın kısaltımından gelen bir kelimedir. Şuan bu kelime sıfat oalrak kullanılıyor. Emo olan gençler emcore screamo gibi müzikler dinliyor. Bu tarzın özünde eziklik yaşam burukluğu vardır. Özünde bunlar olduğu için emoalrın görünüşleri değişiyor. Örnek vermek gerekirse saçlarını kabartıyorlar, dar şeyler giyiyorlar. Dış görünüşleri nedeniyle çoğu insan tarafından dışlanıyorlar. Yine de bu tarza saygı duymalıyız bence:)

Neyse Ne ?? Defalarca Açıldı . ! Sizene .. Kızlar Onlara İlgi Gösteriyo Diye Noldu ? Hemen Taş Atıyosunuz Allam Ya Konuşcak Bişi Bulamıyosunuz Her Hafta Ayrı Bi Konu Yeter Artık Lütfen Uzatmayın Kimsenin Tarzı Kimseyi İlgilendirmez Yumuşak İnsanlarmış Filan Emo Olamadıgınız İçin Bunları Söylüyosunuz :goz:

Forever 3mo
!

Emolardan Neffrrreettt Ediyorum

Tibe bakın

böyle bir tipmi olur

4uevjl.jpg

2crq14k.jpg

102qfjs.jpg

2rvz8s5.jpg

Neyse Ne ?? Defalarca Açıldı . ! Sizene .. Kızlar Onlara İlgi Gösteriyo Diye Noldu ? Hemen Taş Atıyosunuz Allam Ya Konuşcak Bişi Bulamıyosunuz Her Hafta Ayrı Bi Konu Yeter Artık Lütfen Uzatmayın Kimsenin Tarzı Kimseyi İlgilendirmez Yumuşak İnsanlarmış Filan Emo Olamadıgınız İçin Bunları Söylüyosunuz :goz:

Forever 3mo
!

Ben kimseye taş atmak istemedim. Tam aksine herkesin düşüncesine saygı duymak gerekir tabiki de.

Forever 3mo
!

KiLLinq-LoNeLiNeSs hocam hemen kızma sözüm sahi emo olanlara değil. emoyum diyip emonun ne olduğunu bilmeyenlere bir kusur ettiysem af ola özür dilerim...

Forever 3mo !​

KIzlar emolardanmı hoşlanıyorumuş zuahahahahha :biggrin:biggrin:biggrin:biggrin

nelerinden hoşlanabilirler yüzlerindeki aptal ifadelerdenmi yoksa ayna karşısı fotoğraflaramı :D :biggrin

TuRK_BoY' a katılıyorum ortada düşüncesel olarak emo olmayıp sadece dış görünüşü emo olan çok insan var.:(

KIzlar emolardanmı hoşlanıyorumuş zuahahahahha :biggrin:biggrin:biggrin:biggrin

nelerinden hoşlanabilirler yüzlerindeki aptal ifadelerdenmi yoksa ayna karşısı fotoğraflaramı :D :biggrin

Nie Uqraşıyosun O Zaman Neden Laf Söylüyosan Sananeee !! Herkes İstediğini Yapar İlgilendirirmi Seni ? Senin Tarzına Kimse Laf Atıyomu ?? Yok Yemin Ederim 100 Tane Emo Kız Görsen 90'yLa Çıkarsın Hem Laf Atıp Hem Çıkarsın ! Kabullenemiyosunuz İşte ! İnsanların Değişiklini Ne Seni Nede Bi Başkasını İlgilendirir Herkesin Yaşamı Kendine !!

Forever 3mo
!
tamamda dostum sen niye bukadar tepki gösterdin ben onu anlamadım ya doğruya doğru adamlar pardon adam değil emolar :durdurun maymundan farksız sen konuşmalarını dinledinmi Türkçe desen değil Yabancı bi dil desen hiç değil söylediklerinden hiçbişi anlasılmıyo bence bunlar insan dili değil baska bir canlı dili kullanıyorlar ama pardon insan değil emo dili değilmi:biggrin:durdurun

Görüntü Bozukluğu yaparlar
Dejenere olmaya çalışırlar
Türkçeyi bozarlar

Yararları yok bunların

tamamda dostum sen niye bukadar tepki gösterdin ben onu anlamadım ya doğruya doğru adamlar pardon adam değil emolar :durdurun maymundan farksız sen konuşmalarını dinledinmi Türkçe desen değil Yabancı bi dil desen hiç değil söylediklerinden hiçbişi anlasılmıyo bence bunlar insan dili değil baska bir canlı dili kullanıyorlar ama pardon insan değil emo dili değilmi:biggrin:durdurun

İşte Onlar Çakma Emo ! İşte Onlar Özentiler Şimdi Burda Adres Vermicem Ama Emo Sitelerinde Emin Ol ! Türkçeyi Katledenleri Hemen Dışlıyolar Nese Ya Kendimi Yormayım Kafanıza Göre Takılın Kendi Kendinizi Yiyin Ama Emoluk Bitmiyo Aksine Her Geçen Gün Çoğalıyo :goz: Bilginiz Olsun Boşa Çabalamayın :goz:

Forever 3mo
!

Yoksa sendemi bi emo sun :durdurun :durdurun :durdurun

açıkçası tavrını heç beğenmedim özellikle Sizene olan kısmını ben şimdi sana asıl bizden sana ne açarız açmayız en kötü ihtimal modları ilgilendirir defalarca verilmesi desem iyi olurmu :goz:

İşte Onlar Çakma Emo ! İşte Onlar Özentiler Şimdi Burda Adres Vermicem Ama Emo Sitelerinde Emin Ol ! Türkçeyi Katledenleri Hemen Dışlıyolar Nese Ya Kendimi Yormayım Kafanıza Göre Takılın Kendi Kendinizi Yiyin Ama Emoluk Bitmiyo Aksine Her Geçen Gün Çoğalıyo :goz: Bilginiz Olsun Boşa Çabalamayın :goz:

İşte bu kıyamet alameti
ALLAH sonumuzu hayır etsin

banada öle geldi bir emo kokusu alıyorum :durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

Yoksa sendemi bi emo sun :durdurun :durdurun :durdurun

açıkçası tavrını heç beğenmedim özellikle Sizene olan kısmını ben şimdi sana asıl bizden sana ne açarız açmayız en kötü ihtimal modları ilgilendirir defalarca verilmesi desem iyi olurmu :goz:

İşte bu kıyamet alameti
ALLAH sonumuzu hayır etsin

Komiksiniz Kardeşlerim :durdurun:durdurun

Hadi Oyununuzu Bölmeyim Devam Edin:durdurun:durdurun

Geri