En düşük memur maaşı 1254 Lira

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Memur maaşLarı bu yıL 36 Lira iLe 121 Lira arasında arttı.En düşük memur maaşı 1218 Liradan 1254 Liraya yükseLdi

090812-lira-VM.widec.jpg

Bakanlar Kurulunun yüzde 0,115'lik enflasyon farkı ve yüzde 2.5'lik Ocak zammı çerçevesinde memur maaş katsayılarının yeniden belirlemesinin ardından zamlı maaşlar da belli oldu.

Yeni katsayılar, eş ve çocuk yardımıyla birlikte memur maaşlarını 36 lira ile 121 lira arasında artırdı.

Hizmetli maaşı 1218 liradan 1254 liraya, 9'un 2'sindeki öğretmen maaşı 1453 liradan 1496 liraya, 7'nin 1'indeki doktor maaşı 1870 liradan 1923 liraya, 9'un 3'ündeki polis maaşı 1934 liradan 1.988 liraya, müsteşar maaşı da 4546 liradan 4667 liraya yükseldi.

Yeni katsayılarla aile yardımı 86,07 liraya, çocuk yardımı 2 çocuk için 43,03 liraya çıktı. Aile ve çocuk yardımı alan bir memurun asgari geçim indirimi de 27,34 lira oldu.

Ekli dosyalar

• 090812-lira-VM.widec.jpg
    090812-lira-VM.widec.jpg
    15.1 KB · Görüntüleme: 858
Aman Allah'ım nasıl harcanır şimdi bu farklar bilemiyorum

Çok Bile Sonuçta Biz Sakızla Yasıyoruz .

Bu miktar brüttür. Siz bir de vergiler kesildikten sonra görün.

İyide Devlet Memurları Ağlarsa,
Özel Sektördekiler Ne Yapsın Asgari Ücrete Talim,
İnsan Kendini Birileriyle Kıyaslayacaksa Yukarıdakiler İle Değil Aşağıdakiler İle Kıyaslamalı,
Ancak O Zaman Elindekinin Kıymetini Bilebilir.

n azından düşük deilde bir aile yineor yaşar ama büyük şehirlerde olırlarsa yaşanması imkansız tek cocukda olsa...

İyide Devlet Memurları Ağlarsa,
Özel Sektördekiler Ne Yapsın Asgari Ücrete Talim,
İnsan Kendini Birileriyle Kıyaslayacaksa Yukarıdakiler İle Değil Aşağıdakiler İle Kıyaslamalı,
Ancak O Zaman Elindekinin Kıymetini Bilebilir.

Hangi aşağıdakini kastediyorsun ben anlamadım. Yoksulluk sınırı 2bin TL. Daha neyin aşağısı. Aşağının aşağısıysa ayrı. Ölün ama talim edin ses çıkarmayın diyorsan kusura bakma.

Sessiz kaldıkça daha çoook severler vatandaşları :) Artık nereye kadar insanlar sessiz kalacak bilemiyorum.Sessiz kaldıkça ezilmekten başka bir şey olmayacağını ne zaman farkedecekler acaba...

Hangi aşağıdakini kastediyorsun ben anlamadım. Yoksulluk sınırı 2bin TL. Daha neyin aşağısı. Aşağının aşağısıysa ayrı. Ölün ama talim edin ses çıkarmayın diyorsan kusura bakma.

Güzel Kardeşim Bu Ülkede Asgari Ücret İle (660 TL) Kirada Oturup Geçinen Var,
Memurlar Kendi Aldıkları Maaş İle Asgari Ücreti Kıyaslasın,
Bu Ülkede Bir Tek Memurlar Yaşamıyor,
Kazan Kaldıran O Memurlar Varya Yatsın Kalksın Asgari Ücret Alan İnsanlara Dua Etsin,
Çünkü Memurların Maaşı Asgari Ücret Alan Halkımın Vergisinden Karşılanıyor.

Kazan Kaldıran O Memurlar Varya Yatsın Kalksın Asgari Ücret Alan İnsanlara Dua Etsin,

660tl alıpta halinden memnun olan varmı sen ona gecinmekmi diyosun adamlar deim yerindeyse can cekisiyo ona yasamak mı denir...az olanla deilnormal olanla kıyaslamak lazım maasları ve aclık sınırı maas 2000tl...ülkede kişi basına düşen gelir 10000tl ama bizm hakkmızı bastakiler zenginler sömürüyo masallah fakiri dusunen yok oylarını alsalar yeter...

halinize şükür edin valla 500 tl alıyom ssk yok yol yok... lise bitti saf gibi kaldım.. ÖSS de bu sene inş polislik tutar yoksa halim harap...Bilgisayar işi de bulamadım zaten uyuz bi işle idare ediyoq offf

Bizim Memurlar Bu Maaşı Beğenmezken Gariban İnsanlar Asgari Ücrete Seslerini Bile Çıkaramıyorlar Onlarında Geçindirdiği Ev Ama Niyeyse Bizim Memurlar Grev Yapıyor Arabalarını Daha Yüksek Model Alabilmek İçin

Ne yani şimdi asgari ücretle çalışan işçi var diye memur hakkını savunmasın mı? Asgari ücretli olanın maaşının düşük olmasını memur mu düşünecek yoksa hükümet mi? Ama burası Türkiye değil mi? Daha düşük maaş alan var diye sesimi çıkarmayacak vatandaş öyle mi? Yok ya? Yoksulluk sınırı altında milletin yarısı. Memur, emekli, asgari ücretli fark eder mi? Ben sadece memuru savunuyormuşum gibi bana ahkam kesiyorsun. Devlet bu memuru da düşünecek asgari ücretliyi de. Hepsi bu ülkenin vatandaşı.

Hangi memur asgari ücret alanlara aldıkları yeter demiş
Hangi memur asgari ücretle çalışanların hakkını aldıgını söylemiş.

Senden daha alt gelir grubundaki insanı gösterip haline şükret demek ne derece ahlaki?

Herkes insan gibi yaşamayı hak ediyor ve herkesin bu yaşam standartı için gerekli ücreti almaya hakkı var.. Asgari ücretle çalışanlar niye üretimden gelen gücünü kullanmıyor. Neden seslerini yükseltip bu ücreti onlara reva görenlere haddini sandıkta yada yasal olan her platformda göstermiyor?

Ben gerçekten simit çay örneğine inanıyorum. 75 kr simit 75 kr çayolsa bir kişi 1,5 tl eder 4 kişilik bir aile öğünde sadece bir simit bir çay ile idare etse 6 tl eder . Günde 3 öğün olduguna göre 6*3=18 tl eder . bir günlüğü 18 tl ise aylık masrafı bir simit bir çayın 18*30=540 tl eder .

Hiç kira elektrik yakıt yol masrafı elektrik su parası ödemeden asgari ücret bitti.

Bunu kabul etmeyen mi var ki asgari ücretle çalışanlar memurlara yönelik eleştiride bulunuyor.

O asgari ücreti size memurlar vermedi gidin siteminizi verenlere yapın.

Memurlar aldıkları ücreti yetersiz buluyorda bunu artırmak için yasal haklarını kullanıyorlar diye kimsenin sitem etmeye hakkı yok..

Her emekçi meşru zeminde yasalar çerçevesinde daha iyi yaşam koşullarına ulaşmak için hakkını arasın. Çözüm budur.

aldıkları maaşa şükretsin memurlar. özel sektörde rezillik işlerde fabrika köşelerinde gürültü toz boya içinde asgari ücrete çalışanlar ne yapsın. artı çoğu memur haftada 5 er gün ve 8 er saat çalışıyo ariyetten öğretmenlik yapanlar 3 ay yattıkları yerden maaş alıyolar. bide daha beğenemiyolar..

aldıkları maaşa şükretsin memurlar. özel sektörde rezillik işlerde fabrika köşelerinde gürültü toz boya içinde asgari ücrete çalışanlar ne yapsın. artı çoğu memur haftada 5 er gün ve 8 er saat çalışıyo ariyetten öğretmenlik yapanlar 3 ay yattıkları yerden maaş alıyolar. bide daha beğenemiyolar..

Öğretmene dıngırdayanın elinden öğretmenlik mi alınmış acep

sende öğretmen olsaydın desen çok fakirdik diyecek okuyamadım diyecek

neyse

öğretmenin 3 ay tatili yoktur. Bu konuda bodoslamanın anlamı yoktur...

Öğretmenler 1 temmuz 1 eylül arası yıllık izin kullanır

geri kalan zaman da kalkar sabah normal memur gibi işine gider bunun adına seminer denir

yarıyıl tatili 1 ay yada 20 gün değildir

10 iş günüdür diğerleri zaten herkese hafta sonu tatilidir.

Öğretmenler çalışmadıkları günler için ders ücreti almazlar bu onlar için önemli bir maddi kayıptır.

Öğretmenler yaz aylarında aylık 350-400 tl gibi bir kayba uğrarlar ek ders ücretinden dolayı aslını sorsanız öğretmenler tatil yapmak istemezler neticede dogan boşluğu maddi anlamda 4 ayda anca denkleştirirler.

Öğretmen harici mesai dışı çalışan kaç memur vardır ?
yILLIK plan günlük plan sınav sorusu tutanaklar vs.

Meslek hayatında kaç memur tutanak tutmayı bilir ?

Öğretmen ertesi günü planlar etkinlikleri hazırlar sınavları yapar notları girer denkleştirir.

Bir öğretmenin samimi anlamda bir ders saatinde gösterdiği performansı kaç memur gösterir gün boyunca.

Evde çocuguna laf geçiremez gelir öğretmene derdini öğremene anlatır böyle yaptı diye.

Kaç memur tamamiyle sorumluluğu kendinde yıllık en az iki kere müfettiş kontrolünden geçer denetlenir...

Hadi canım sizde

Eğitim fakülteleri hepinize açık kazanın girin okuyun bitirin
kpps kazanın
atanın

önünüzde duran mı var ?

Çamur atmadan ben neden olamadımın hesabını yapın

Önünüzden ALAN MI VARDI ??????

Geri