bence hiz daha cok kullanimla alakali ben kendi tecrübelerime göre bi liste yapicak olursam:
-öncelikle "normal" ihtiyacim 4 pencere de toplam 35-40tab ve tablarin yarisinda vidyolar var
bunu kaldirabilen bi tek Firefoxdur, istediginiz testi yapalim.
-sanal sistem kullaniyorum(wmware) orda code snippet ararken Opera kullaniyorum 1-2 pencere aciksa ve toplam 10dan az tab varsa opera en iyisi, yalniz script kullanimi cok kötü hizi demiyorum, bazi sitelerdeki scriptlerde hata verio ya da tuslara basmio, garip bi durum belki biraz widgetlerle oynamak lazim
-tek sayfa acilicaksa chrome iyi olabilir, özellikle cooook yavas bilgisayarlarda chrome iyi deniyor, sahsen hic tavsiye etmiyorum hizdan degil ispiyonlama özelliginden, chrome tarayiciya yazdiginiz her kelimeyi google a yolluyor ve istatistik vs. olusturuyorlar, bu da benim hosuma gitmiyor, rahatsiz olmayanlarda vardir elbet
-ie chrome'a alternatif olabilir, facebook'u firefoxdan daha hizli actigi test sonuclarinda cikmis, ama bana pek inandirici gelmedi, hergün kullaniyorum, bir sayfayi 10saniyede actigi oluyor, genelde ie'yi kullanma amacim, 1.) cookie kullanimi farkli oldugundan 2.) sayfalar karismasin diye (50tab acik olunca kafam karisiyor

)
bunun disinda safari kullanma firsatim olmadi ama arkadaslardan görüdügüm kadariyla "düz" sayfalarda oldukca iyi ama onun disinda bi ise yaramiyor
eklentiler: -firefox u mutlaka adblock plus eklentisiyle kullanin, pek cok reklam sayfasinin acilmasini engelliyceginden hiziniz epey articaktir, gercek internet youtube, facebook gibi reklamsiz bisey degil, bi de arka sokaklari var bunun
son olarak tavsiyem, isletim sisteminizi degistirin, firefox yükleyin ayarlarini yapin (biraz ugrastiriyor tam ayarlamak) iste o tarayici en hizli tarayici olucaktir.