En hizli Web Tarayicisi Belli oldu!

iyi güzelde, sizin icin önemli olan hizli olmasimi, yoksa güvenli olmasimi. Tabiki hepsinin güvenlik boslugu var yok degil, bence bunlarin arasinda en güvenlisi Firefox ve o kadarda yavas degil.

Sadece tavsiye ederim

saygilar

Chrome hızlı hızlı olmasın,ama bu kadar çökmeye,browser kilitlenmesine kim katlanır bilmem ama o ben değilim.

Firefox'a Fastestfox eklentisini ekledim.
Şu an Operadan bile hızlı diyebilirim.
Mcafee Site adviser ve İdm Youtube vide download eklentisinin hiçbiri opera ve Chrome'da yok.
Çokme desen Uzun zamandır en ufak bir çökme bile yok.

Firefox'a dönüş uzun sürmeyecek sanırım,bir de 4 veriyonundan sonra.

firefox dan vazgeçmem.. emeğine sağlık...

opera en iyisidir. şu an son sürümü 10.53 ancak, bulabilirseniz 9.51 sürümü tavsiyedir.

firefox a alıştıktan sonra bırakamaz oldum...

firefox kullanıyorum ama sanırım artık operaya geçme zamanı

bence hiz daha cok kullanimla alakali ben kendi tecrübelerime göre bi liste yapicak olursam:

-öncelikle "normal" ihtiyacim 4 pencere de toplam 35-40tab ve tablarin yarisinda vidyolar var
bunu kaldirabilen bi tek Firefoxdur, istediginiz testi yapalim.

-sanal sistem kullaniyorum(wmware) orda code snippet ararken Opera kullaniyorum 1-2 pencere aciksa ve toplam 10dan az tab varsa opera en iyisi, yalniz script kullanimi cok kötü hizi demiyorum, bazi sitelerdeki scriptlerde hata verio ya da tuslara basmio, garip bi durum belki biraz widgetlerle oynamak lazim

-tek sayfa acilicaksa chrome iyi olabilir, özellikle cooook yavas bilgisayarlarda chrome iyi deniyor, sahsen hic tavsiye etmiyorum hizdan degil ispiyonlama özelliginden, chrome tarayiciya yazdiginiz her kelimeyi google a yolluyor ve istatistik vs. olusturuyorlar, bu da benim hosuma gitmiyor, rahatsiz olmayanlarda vardir elbet

-ie chrome'a alternatif olabilir, facebook'u firefoxdan daha hizli actigi test sonuclarinda cikmis, ama bana pek inandirici gelmedi, hergün kullaniyorum, bir sayfayi 10saniyede actigi oluyor, genelde ie'yi kullanma amacim, 1.) cookie kullanimi farkli oldugundan 2.) sayfalar karismasin diye (50tab acik olunca kafam karisiyor :) )

bunun disinda safari kullanma firsatim olmadi ama arkadaslardan görüdügüm kadariyla "düz" sayfalarda oldukca iyi ama onun disinda bi ise yaramiyor

eklentiler: -firefox u mutlaka adblock plus eklentisiyle kullanin, pek cok reklam sayfasinin acilmasini engelliyceginden hiziniz epey articaktir, gercek internet youtube, facebook gibi reklamsiz bisey degil, bi de arka sokaklari var bunun :D

son olarak tavsiyem, isletim sisteminizi degistirin, firefox yükleyin ayarlarini yapin (biraz ugrastiriyor tam ayarlamak) iste o tarayici en hizli tarayici olucaktir.

bende chrome kullanıyorum .. firefox tan döndüm ...

opera ile internette gezinmek tam bir zevktir. Ben herkes gibi explorer la başladığım sörf hayatıma daha sonra firefox ve crome ile devam ettim daha sonra operaya geçtim ve iyiki geçmişim. Diğer web tarayıcalardan farkı zaten hemen kullanmaya başladıkça ortaya çıkıyor ve bir daha diğer web tarayıcıları kurma ihtiyacı bile hissetmiyorsunuz.

3-5 kb ram kazanmak için yada sayfayı 40-50 SALİSE hızlı açmak için asla Firefoxtan vazgeçilmez. Firefox zaten hızlı bir tarayıcı olmasının yanısıra güvenlik özelliği ile de tartışmasız liderdir. Ayrıca bu yarışta Kapalı Kaynak Kodu kullanan İnternet Explorer'in yer alması bile doğru değil.
Opera firefox ile boy ölçüşebilir ama chrome bunu yapamaz. Chrome, o kadar çok şeyle çöküyorki fenalık geliyor. İndirip kurmasıda can sıkıntısı. Önce yükleyici geliyor vs... bekle babam bekle. DNS değixtirmek bile tarayıcıyı manyatabiliyor....

Hızı, güvenliği ve eklentileri ile açık kaynak kodlu Firefoxtan başkası yalandır.

ie yi neden hala işletim sistemlerine kuruyor microsoft anlamış değilim ie ye bukadar ciddi rakip varken

ben de crhome diyenlerdenim kullanıyorum ve memnunum.

ben firefox kullanıyorum ve rahatım :)

bir zamanlar opera kullandım iyidi,şimdi firefox kullanıyorum buda güzel..firefox-opera

Safari hariç hepsini denedim, Hız ve eklenti zenginliği açısından Firefox, diğerleri de fena olmasa da
hiçbirinde Firefox kadar eklenti yok.

Internet Explorer'in yeri ise ayrı, çünkü hata vermeyen, tüm siteleri açabilen tek tarayıcı, ama yavaş o ayrı. IE emniyet sübabı gibi biraz yeri geldiğinde devrede..

Chrome ve Opera'nın açamadığı, hata verdiği siteler çok fazla..

Geri