Önemli olan Marka değil, içinde kullanılan malzemelerin üstün nitelikte olmasıdır.
Bugün aldığınız her laptop'te hemen hemen aynı işlemci, aynı RAM aynı ekran kartı ve aynı ses kartı vs. kullanılıyor.
Toshiba'da da intel işlemci var, Sony'de de, Casper'da da!
ama;
Toshiba ve Sony gibi büyük markalara sadece isim hakkı olarak fazladan para ödeniyor!
İnanmayan kıyaslasın,
tamamen aynı konfigürasyondaki bir Toshiba veya Sony il CASPER arasında en az 300TL fiyat farkı var!
Bu olay şuna benziyor;
örneğin en iyi araba markası hangisidir desek, biröok kişi Medcedes ve BMW diyecektir;
ama iş araba almaya gelince, birçok kişi başka markalara yönelecektir!
Çünkü Mercedes ve BMW isimlerinin güvencesinden dolayı, onlara extradan fazla para ödersiniz!
Ben 4 senedir CASPER kullanıyorum!
Hem milli markamız,
hem de hiç bir sıkıntı yaşamadım ve tıkır tıkır çalışıyor!
Evet, burda bazı arkadaşlar çıkıp diyecektir ki CASPER Türkiye'de üretim yapmıyor!
Ben de onlara şimdiden söyleyeyim;
Kullandıkları yabancı marka Laptop'ın arkasını çevirip de bir baksınlar bakalım onlar nerde üretilmiş!
Casper milli bir marka ve dünya kalitesinde Bilgisayarın montajını Türkiye'de yapıyor (40 milyon dolarlık tesis kurmuşlar)
gelecekteki hedefleri de Laptop üretimini Türkiye'de yapmak!
Fakat biz Türkler kendi markamıza sahip çıkmazsak, gidip japon orjinalli veya Amerikan Orjinalli bilgisayarları alırsak, ASLA VE ASLA İR MİLLİ MARKAMIZ OLAMAZ BU PAZARDA!
Karar vicdanınızda,
bakın içlerinde kullanılan donanım markalarına;
tüm Laptop'larda aynı donanım ürünlerini göreceksiniz!