En Pahalı Prodüksiyon...

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
SARAN, ÇANAKKALE SAVAŞLARI'NI ANLATAN BİR FİLMİN YAPIMCILIĞINI ÜSTLENDİ. FİLMİN BAŞROLÜ İÇİN TEKLİF GÖTÜRDÜĞÜ MEL GİBSON VE Russell Crowe SENARYOYU GÖRMEK İSTEDİ.

en-pahali-produksiyon_o.jpg

Günaydın'ın haberine göre; ünlü işadamı Sadettin Saran yapımcılığa soyundu! Çanakkale Savaşı'nda kahramanlıklarıyla destan yazan 57. Alay'ın öyküsünü film yapmak için kolları sıvayan Saran, Türk sinema tarihinin en pahalı prodüksiyonuna imza atmaya hazırlanıyor. Ünlü işadamı, filmdeki Anzak komutanını canlandırması için Hollywood yıldızları Mel Gibson ile Russell Crowe'a teklif götürdüğünü söyledi: Senaryoyu istediler. Turgut Özakman liderliğinde yazılan senaryo bitince, göndereceğiz.

Şubat 2010'da vizyonda!

Sadettin Saran, 57. Alay'ın öyküsünü neden sinema filmi yapmaya karar verdiğini şöyle açıkladı: 'Bu filmle, geçmişi ile gurur duyan herkese ve özellikle gençlere nasıl bir neslin torunları olduğunu, nasıl bir tarihe sahip olduklarını hatırlatmak istiyoruz!' Saran, filmin çekimlerine 2009'da başlanacağını ve Şubat 2010'da gösterimde olmasını planladıklarını söyledi.

57. Alay'ın öyküsü

57. Alay, Atatürk'ün 'Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum' sözüyle hareket etmiş ve kahramanlıklarıyla savaşın seyrini değiştirmişti. Atatürk, 57. Alay'ın gösterdiği kahramanlıkları ödüllendirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri'ndehiçbir alaya '57. Alay' adı verilmemesini istemişti.

Özakman yazıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin danışmanlarından biri olan senaryo yazarı Turgut Özakman ise 57. Alay'ın filmi hakkında '57. Alay'ın hikayesinin filme alınacak olmasından ötürü çok heyecanlıyım. Bu konudaki kitapların çok satıyor olması, insanların, tarihlerine karşı duydukları gurur ve sevgiyi gösteriyor. Onlara bu kez de sinema filmi ile ulaşmak, bu projeyi daha anlamlı kılıyor' diye konuştu. Serkan Balbal yönetiminde yapım çalışmaları yürütülen filmde 'Atatürk'ü hangi oyuncunun canlandıracağı konusu üzerinde titizlikle durulurken Saran, yönetmenin kesinlikle Türk olacağını söyledi.

(Gecce.com)

Geri