En Popüler Oruç Tutmama Mazeretleri

"...proteinini almış olarak fink atmak en iyimser ifadeyle ayıp kaçar.."
sirf $u "ayıp kaçar.." sozcugunu okuduktan sonra tuttugum orucuda yarindan itibaren tutmuyorum.
allahla benim aramda olan dini bir meseleye sen ayibi sokamazsin arkadas. ayipsa bana ayip.
kariya kiza laf atmak ayip degilmi, milletin beyinlerini yikamak ayip degilmi?

bundan sonra "Güneşin doğumundan batımına kadar aç susuz gezen, şekeri düşmüş insanların arasında kahvaltısını yapmış, kalorisini, proteinini almış olarak fink atarak" gezecegim. Agzimda sigaram!

Kulun kula
Kulun Allah a karşı görevleri vardır.
Kulun kula karşı görevlerinde eksiklik yok ise
Kul ile Allah arasında ne ararsın ?

Aslında bu ; bu yazıyı yazanın oruç tutmayanlara karşı kininden başka birşey değil. Amaç oruç tutmayanları yermek ve toplumdan uzaklaştırmak. Şimdi bu yazıyı okuyan ve oruç tutan bir kişi oruç yiyen birini gördüğünde mutlaka ama mutlaka bu yazıdan pasajlar aktaracak.
Sana ne mübarek Allah ile Kul 'un arasında ne gezersin? Tutmak isterse tutar istemez ise tutmaz.
Yoksa ortak bir ibadet şirketi kurdunuzda tutmayan ortağın sana zararımı var?

özürsüz olarak tutmayan arkadaşlar ben müslümanım demesinler sadece kendilerini ve kendi gibileri kandırırlar
Allahla kulun arasına girilmez lafına da uyuz oluyorum ben müslümansam benim dinimden olanı uyarmakla yükümlüyüm
müslümanlığın 5 şartından biri oruç tutmaktır unutmayalım

Açıkca SöyLeyim.Tutmuyorum Oruç.Bu benim Kendi Görüşüm.Ramazanın Başlarında izmirdeydim.İnsanlar okadar Rahatki anlatamam size izmirli olanlar Bilir veya Ramazanda izmirde geçirenler.Harbiden aşık oldum memlekete.Kmse kimseye aç gibi bakmıyor,Bu nie tutmuo die. İnsanlar aşmışlar Artık.Ama Samsunda Yaşıorum Ben ve eMinim Çoğu Kiside tutmuo ama tutuomus gibi yapıo Ve benim zoruma gidende Bu.Sgra iciorm Sokakda Yürüorm.MaL gibi BakıoLar.asLında Çoğuda Tutmuo...aŞalım arTık BunLarı...

bence senin dediğin aşmışlıktan değil alışılmışlıktan kaynaklanıyor. her memleketin insan tipi ve alışılmış değerleri var. mesela bazı illerde bazı insan kılıklılar! kendileri oruç tutmadıkları halde sokakta bir şeyler yiyenleri dövebiliyor.

sözün özü herkesin kendi iradesi var tutanınkini Allah kabul etsin, tutmayanınkine gelince orucu Allah farz kıldı tutmayana muamelesini o yapar bundan kula ne.

bence senin dediğin aşmışlıktan değil alışılmışlıktan kaynaklanıyor. her memleketin insan tipi ve alışılmış değerleri var. mesela bazı illerde bazı insan kılıklılar! kendileri oruç tutmadıkları halde sokakta bir şeyler yiyenleri dövebiliyor.

sözün özü herkesin kendi iradesi var tutanınkini Allah kabul etsin, tutmayanınkine gelince orucu Allah farz kıldı tutmayana muamelesini o yapar bundan kula ne.

kula ne dersen yanlış olur sen iyiliği emret, uyar, sana düşen görevi yerine getir sonrası yaradana kalmış
kuran-ı kerimden bi ayet: 'affı benimse, iyiliği emret, cahillerden yüzçevir'
aynı zamanda benim hayat felsefem

el cevap

kula ne dersen yanlış olur sen iyiliği emret, uyar, sana düşen görevi yerine getir sonrası yaradana kalmış
kuran-ı kerimden bi ayet: 'affı benimse, iyiliği emret, cahillerden yüzçevir'
aynı zamanda benim hayat felsefem

yoksa bizi iyiye itmeye calisan bu varlik iskence cekmemizden zevk mi alıyor? bu durumda gercek seytan kim?

arkadaşlar yanlış anlaşılmayalım bence bazı konularda da haddi aşmayalım ben de biliyorum müslüman için "emri bil maruf nehyi anil münker" in farz olduğunu sadece bu gibi konuların forumda tartışılmasından hoşlanmadığın için herkesi kendi yaptığıyla Allah'a havale ediyorum. sayın ssteel senin verdiğin cevap sonrası beyaz kin in düşünmeden verdiği cevabı görmüşsündür. bu cevap daha iyi mi oldu sence bu yüzden karışmayın diyorum. sen yine yakınların ve çevrendekiler için hatta ulaşabildiğin herkese hakikatları anlat ama bazen insanların yanlış sözlerle dinden çıkmasına sebep olabilirsin.

öncelikle muhatabı tanımak önemlidir...

diyorum ki böyle iman ve kesin delilli sorumluluklar konusunda ölçüp tartmadan tartışmak yanlıştır.

Geri