En son okuduğunuz kitap ve düşünceleriniz?

İskender pala Sah&sultan ilk sayfalarda o kadar heyecanlanmasamda ilerledikçe hoşuma gitti tavsiyemdir.

Cadı - Yasmine Galenorn
Kesinlikle tuhaf eğlenceli ve ilgi çekici bir kitap sıkılmadan okudum tavsiyemdir.Kışkırtıyor

Anne-Rice Pandora

Etkilendiğim, hayran kaldığım bir kitap kesinlikle tavsiyemdir.

Zamanın Ötesindeki Deha TESLA...

Günümüzdeki çoğu icada imza atan bu Sırp asıllı bilim adamının biyografisi. Gerçekten ilgiyle okudum ve gerekli görebileceğim kısımları forumumuzda paylaşmaya çalıştım.

Biyografi okuyanlara şiddetle tavsiye ederim...

charles dickens - oliver twist

küçük bir çocuğun başından geçen acıklı bir yaşam öyküsünü konu alıyor. Sürekleyici güzel bir eser

Geçenlerde TRT 1 de filmi de vardı. Hatta filmini izledikten sonra kitabını da okumaya karar verdim. Tavsiyelerin için teşekkür ederim...

Haliçte Yaşayan Simonlar - Hanefi Avcı

Yakın döneme tanıklık etmiş bir kalemden, zaman zaman inanılması güç olayların yer aldığı, bir solukta okunabilecek bir kitap. Yakın tarihi, çeteleri, cemaatleri zaman zaman anı tadında anlatan kitabı bitirdiğinizde geleceğe dair ümitlerinizi kaybedebilirsiniz.

ece temelkuran-muz sesleri..

Ata Kızı'nın dediği gibi cümlelerin içinde kayboluyorsunuz..işte ben kaybolup da çıkamayanlardanım..
hiç beğenmedim..sırf başladığım için bitirdim..benim açımdan boşa zaman kaybı oldu..sizi bilemem..

Haliçte Yaşayan Simonlar - Hanefi Avcı

Yakın döneme tanıklık etmiş bir kalemden, zaman zaman inanılması güç olayların yer aldığı, bir solukta okunabilecek bir kitap. Yakın tarihi, çeteleri, cemaatleri zaman zaman anı tadında anlatan kitabı bitirdiğinizde geleceğe dair ümitlerinizi kaybedebilirsiniz.

korsan kitap almanın cezasını çekiyorum..bendeki kitabın son sayfalarından en az 4-5 sayfa eksik ve basımı çok kötü..kimi yerlerde silik kimi yerlerde mürekkep fazlalığı arka sayfaya da geçmiş..param boşa gitti..ama orijinal kitap da çok pahalı be kardeşim..=)
neyse korsana devam..;)

aleksandr pavloviç bilizinski-isyancı köle spartacus

bildiğiniz spartacus..=)

güzel bir kitap..tarih sevenlerin ilgisini çekecektir..tavsiye ederim..

Nermin Bezmen'in Aurora'nın İncileri
Vallahi sır'dan sonra Aurora'nın İncilerine ulaşmak için okumaya değer..Ben çok ama çok sevdim bir solukta bitti.
Gülse Birsel Velev ki ciddiyim..Keyifli dakikalar geçirtebilecek bir kitap.Bu kitap yüzünden uykum kaçtı..Yatakta okumamak kaydıyla tavsiyemdir.

Yaşar KEMAL-Binbir Çiçekli Bahçe...

Yaşar Kemal'in konuşmalarının ve beraber vakit geçirdiği sanat adamlarının kimliklerinin toplandığı bir kitap..

Gerçekten çok sürükleyiciydi. Tavsiye ederim...

Makrokozmostan Mikrokozmosa GüLnur işler'den.Ruhun ara buL oyunu ben sevdim 2 günde bitti.Yararlı yalın bir bir dilde yazılmış.Uzun süredir bu huzuru bir kitapta bulamamıştım.

Ağrıdağı Efsanesi-Yaşar KEMAL

muhteşem bir tarzla anlatılmış. kitabı okurken bitmesini istemedim...

şiddetle tavsiye ederim...

maalesef burda türkce kitap bulamiyorum

son okudugum kitap alman yazar ralf isau'n der silberne sinn güzel kitapti ama türkceye cevrilmemis

bundan önceki okuduklarim (seri)

mel odomdan halblinge ama oda maalesef türkceye cevrilmemis

tamam vazgectim daha yazmam buraya :vur

Hakan Yel - Lokanta
Alışık olmadığım türde bi kitaptı ve beni etkiledi diyebilirim. Önerebilirim ama mükemmeli beklemeyin.

james baldwin-50 ünlü kişi

tarihe yön vermiş insanların herkesçe tanınmadan önceki yaşamlarından kesitler sunan bir kitap..

zal ile rudabe-feridun hüseyni

iran edebiyatının en güçlü şairlerinden firdevsi'nin şahname'sinden derlenen dizinin ilk kitabı..harika bir kitap..masal okumayalı çok olmuştu..=)

zal ile rudabe-feridun hüseyni

iran edebiyatının en güçlü şairlerinden firdevsi'nin şahname'sinden derlenen dizinin ilk kitabı..harika bir kitap..masal okumayalı çok olmuştu..=)

okumayı bekliyorum bitince postala :)

david carnoy-neşter müziği

okuduğum ilk gerilim romanıydı..gerilim romanlarına karşı bir önyargım var ama bunu beğendiğimi söyleyebilirim..

katilin kim olduğu hakkında kafa yorduğunuz filmler vardır ya işte o tadı bıraktı bende..

tavsiye ederim..güzel kitap..

Tommasa Campanella'dan Güneş ülkesi ..neden daha önce okumamışım diye kendime çok kızdığım bir kitap.Hediye edilen bir kitaptı iyi ki hediye edilmiş diyorum şimdi.Sanki siz sormadan soracağınız şey düşünülmüş ve cevaplanmış.tavsiyemdir mutlaka okuyun.

Dünyanın Üç Yüzü - Mustafa Ulusoy

Zaten, dünya tadımlık bir yer…
Varlığımızı kaplamış bitimsiz hüzün.
Bizi sevip kabullenmiş, gitmek bilmeyen misafir olmuş keder.
Kasvetli bir boşluk. Sağımız solumuz karanlık.
Kalbin kendisi, nemli bir zindanın duvarlarında mahpus.
Her varlık sonsuz kere atılmış düğüm.
Dünya karanlığın kendisi.
Varsın, olsun.
Dünyanın sadece üçüncü yüzündeyiz.
Bize aldırmadan giden, kalbin alakasına, fikrin merakına değmeyen yüzünde.

Yitiyoruz. Bu dünyada. Hep birlikte. Gidiyoruz.
Varsın, olsun.
Varsın, bir buz sarkıtının ucunda donarak asılı kalmış bir su damlası gibi, dünyanın üçüncü yüzünde asılı kalmış olsun varlığımız.

Bir de dünyanın birinci ve ikinci yüzü var… Bu dünyada bütün çektiklerimize değer.

Daha önce okumakla beraber tekrar tekrar okudugum bir kıtap...Kütüphanemde daimi yerı olacak kitaplardan birisi....

Şiddetle tavsıye edıyorum mutlaka okuyun ....

Kısa birde alıntı yapayım göz atın.....

Dinle küçük adam...Sana kendi içimdeki küçük adamı anlatmakla işe başlayacağım:

Ben ne kızıl, ne kara, ne de beyazım. Ben hristiyan, yahudi, müslüman, mormon, poligam, homoseksüel, anarşist ya da boksör de değilim

[..]Ben yasal kurallara anlamlı oldukları sürece tam olarak uyarım ama aşılmışlarsa ya da anlamsızlarsa onla...
rla mücadele ederim. (Hakime koşma hemen küçük adam, çünkü o da dürüst bir insansa aynı şeyi yapar.)

[...] Ben çocukların ve gençlerin bedensel aşklarını yaşamalarını ve rahatsız edilmeden tadını çıkarmalarını isterim.

Ben senin 'tanrı' olarak adlandırdığın şeyin gerçekten var olduğunu ama senin düşündüğünden farklı, senin içinde ve dışında, vücudundaki sevgi olarak, dürüstlüğün olarak ve doğayı hissetmen olarak bir kozmik temel enerji olduğunu biliyorum.

Sana şunu söyleyeyim küçük adam; içindeki en iyi şeylerin anlamını yitirdin. Onu boğdun başkalarında, çocuklarında, karında, kocanda, babanda, annende, nerede gördüysen orada onu öldürdün. Sen küçüksün ve küçük kalmak istiyorsun küçük adam...

Dinle küçük adam...!

...Yönetimi elinde tutan kişilerin, "küçük adamı" yönetmelerine izin veriyorsun. Ama sen, hiç sesini çıkarmıyorsun. Yönetimi elinde tutan güçlülere, ya da kötü niyetli güçsüz adamlara seni temsil etme yetkisini veriyorsun.

Her seferinde aldatıldığını anlıyorsun, ancak bunu anladığında, iş işten geçmiş oluyor. Yaptığın her şey eğreti, küçük adam: evini bir kum tepeciğinin üzerine kurmuşsun, yaşamın, kültürün ve uygarlığın, bilimin ve tekniğin, sevgin ve çocuklarına verdiğin eğitim, hep eğreti. Bunu bilmiyorsun, bilmek de istemiyorsun; sana bunu söyleyen içindeki büyük adamı da öldürüyorsun.

Dinle Küçük Adam (Wilhelm Reich)

Moliere - Cimri

Tek kelimeyle muhteşem. Kitabın nasıl bittiğini anlayamadım...

Bugüne kadar nasıl okumadığımı da hala anlamış değilim...

Geri