
Dünya Siyonist Dergisi "Kivinum"da 1980'lerde "İsrail için Strateji" adından bir plan yayınlanmıştı. Bu plan, Müslüman coğrafyayı etnik köken-dini mezhep temelinde parçalamayı öngörmektedir. 80'den günümüze yaşanan olaylar, bu planın nasıl uygulamaya koyulduğunu açıkça göstermektedir.
Erdoğan'ın İsrail karşıtlığı bir tuzaktır! Erdoğan'ın açılımları bir İsrail planıdır!
Sesimi işitin. Bu planı inceleyin. Haklı olduğumu göreceksiniz...
Artık mesele AKP meselesi değil, vatan meselesidir. Siyasi partilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin bu süreci durdurması ve değiştirmesi en kutsal görevdir.
İşte İsrail'in parçalama planı...
1980lerde İsrail için bir strateji:
Takip eden yazı, benim fikrime göre, şu anki Siyonist rejimin (Sharon ve Eitanın) Orta Doğu
için doğru ve detaylı planını temsil eder. Bu plan tüm bölgenin küçük eyaletlere/bölgelere
bölünmesi ve mevcut tüm Arap bölgelerinin yok edilmesidir.
Israel Shahak
13 Haziran 1982
1980lere gelindiğinde İsrail devleti, içeride ve dışarıda, yeri, amaçları ve ulusal hedefleri konusunda yeni bir perspektife ihtiyaç duymaktadır. Yahudi devletinin varlığı, refahı ve sebatı, içişleri ve dışişlerinde yeni bir çerçeveye adapte olmasına bağlı olacaktır. Nükleer ve konvansiyonel silahların gücü, miktarı, hassasiyetleri ve kaliteleri bir kaç yıl içinde dünyamızın çoğunu alt üst edebilecek güçtedir ve buna karşı durabilmek için İsrail olarak kendimizi konumlandırmamız gerekmektedir.
Müslüman Arap dünyası yabancılar tarafından, sakinlerinin istek ve talepleri göz önüne alınmadan yapılmış geçici bir kağıttan kule gibidir. Gelişigüzel bir şekilde hepsi azınlıkların ve birbirine düşman olan etnik grupların kombinasyonundan oluşan 19 bölgeye bölünmüştür. Bu sayede günümüzde tüm Arap Müslüman devletler etnik sosyal çöküş içerisindedir ve bir kısmında şimdiden iç savaş başlamıştır.
Günümüzde durumu tamamen başka bir hale dönüştürmek için önümüzde büyük fırsatlar vardır ve bunu önümüzdeki 10 yılda gerçekleştirmeliyiz aksi taktirde bir devlet olarak hayatta kalmamız mümkün olmayacaktır. [Not: Bu plan 1982'de yapıldı; 1991'de ABD Irak'ı işgal etti.]
Mısır artık Arap dünyasında önde gelen politik güç değildir ve ekonomik olarak bir krizin eşiğindedir.
Mısır'ı coğrafi olarak farklı bölgelere bölmek İsrailin Batı cephesindeki politik hedefidir. Eğer Mısır parçalanırsa, Libya, Sudan ve hatta daha uzaktaki devletler mevcut şekilleri ile varlıklarını sürdüremez ve Mısırın çözülmesi ile birlikte onlar da çöküşe katılır. Mısırın yukarı bölümünde Hıristiyan Kıpti bir devlet ile birlikte merkezi bir hükümet olmadan bölgesel güçleri ile bir kaç zayıf devlet düşüncesi tarihi gelişimin anahtarıdır ve barış anlaşması ile sekteye uğramış olsa bile uzun vadede kaçınılmazdır.
Lübnanın beş bölgeye bölünmesi Mısır, Suriye ve Irak da dahil olmak üzere tüm Arap dünyası için bir başlangıçtır ve aslında Arap yarımadası şimdiden bu yolda ilerlemektedir.
Suriye ve daha sonra Irakın feshi ve Lübnanda olduğu gibi etnik ve dini bölgelere ayrılması İsrailin uzun vadede Doğu cephesindeki bir numaralı hedefidir ve bunun için kısa vadede bu devletlerin askeri gücünün feshi ana hedeftir.
Suriye etnik ve dini yapısına istinaden tıpki bugün Lübnanda olduğu gibi birkaç eyalete bölünecek ve kıyıda Şii-Alevi bir eyalet, Halep bölgesinde Sünni bir eyalet, Şamda kuzey komşusuna düşman olan bir diğer Sünni eyalet olacak ve Dürziler de belki bize ait olan Golanda, mutlaka Havranda, Kuzey Ürdünde başka eyaletler kuracaklardır.
Bir taraftan petrol zengini olan ancak diğer taraftan parçalanmış bir ülke olan Irakın İsrailin hedeflerine aday olması garantidir. Bizim için Irakın feshi, Suriyenin feshinden bile daha önemlidir. [Not: Irak 2003'te ABD tarafından yeniden işgal edildi ve parçalandı.]
Irak, Suriyeden daha güçlüdür. Kısa vadede İsrailin en büyük tehdidi Irakın gücüdür. Bir Irak-İran savaşı, Irakı parçalayacak ve bize karşı geniş bir cephede çatışma organize etmesine imkan vermeden çökmesine sebep olacaktır. [Not: 1980'de Irak-İran savaşı başlatıldı.]
Araplar arasındaki her türlü çatışma kısa vadede bize yardımcı olur ve Suriye ve Lübnanda olduğu gibi önemli bir hedef olan Irakın parçalanması için yolu kısaltır. Osmanlı döneminde Suriyede olduğu gibi Irakta da etnik/dini bazda bölgelere bölünme mümkündür.
Üç büyük şehir etrafında üç (veya daha fazla) eyalet var olacaktır: Basra, Bağdat ve Musul ve güneydeki Şii bölgeler Sunni ve Kürt kuzeyden ayrılacaktır. Mevcut İran-Irak çatışmasının kutuplaşmayı derinleştirmesi olasıdır. [Not: 2003 sonrası Irak: Şii, Sünni ve Kürt diye üçe parçalandı.]
Arap yarımadasının tamamı iç ve dış baskılar sebebiyle çözülmeye adaydır ve özellikle Suudi Arabistan'da bu sonuç kaçınılmazdır.
Ürdün kısa vadede stratejik bir hedeftir, uzun vadede ise değildir. Zira feshinden ve Kral Hüseyinin uzun hükümranlığının bitmesi ve kısa vadede yönetimin Filistinlilere geçmesinden sonra gerçek bir tehdit.
Mevcut yapısı ile Ürdünün uzun süre var olması ihtimal dahilinde değildir ve İsrailin hem barışta hem savaşta sürdüreceği politika mevcut rejim esnasında Ürdünün tasfiyesi ve yönetimin Filistinli çoğunluğa devri yönünde olmalıdır.
Bölgede gerçek manada bir arada varoluş ve barış, ancak Araplar, Ürdünle deniz arasındaki bölge Yahudiler tarafından yönetilmediği sürece var olamayacaklarını ve güvence altında olamayacaklarını anladıklarında gerçekleşecektir. Kendilerine ait bir ulus ve güvenlik sadece Ürdünde onların olacaktır.
Bu, içinde bulunduğumuz çağda ve içine yakında girecek olduğumuz nükleer çağda var olmak için ihtiyacımızdır. Artık Yahudi nüfusunun dörtte üçünün nükleer bir dönemde büyük bir tehlike yaratan ve yoğun bir şekilde yerleşilmiş olan kıyı şeridinde yaşaması mümkün değildir. [Not: Neden İran'a nükleer baskı yapıldığının izahı budur.]
Bu ülkede varoluşumuz mutlaktır ve bizi buradan güç kullanarak veya hıyanetle (Sedatın metodu) hiç bir güç yoktur. Hatalı barış politikasının zorluklarına rağmen ve İsrail Arapları ve bölgeler ile ilgili problemlere rağmen, önümüzdeki dönemde bunlarla başarılı bir şekilde başa çıkabiliriz.
İsrail dünyanın geri kalan bölümüne kapalı bir halk durumunda kaldığı sürece ve dünya gözünü kapalı tutmak istediği için, böyle bir planın yayınlanması ve gerçekleştirilmesine başlanması gerçekçi ve olasıdır.
Yazan: Oded Yinon
Tercümesi ve önsözü yazan: Israel Shahak