Erdoğan’ın cebindeki son anket

İηvictus

Banned
Reaction score
0
Erdoğan’ın cebindeki son anket

Başbakan Erdoğan, ANAR'ın yaptığı son anketi telefonla öğrendi. Ankette son durum ne? Erdoğan kaç partili Meclis bekliyor? Hangi parti baraja takılırsa AK Parti 400 vekil çıkarabilir?

67059.jpg

Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Elazığ ve Malatya mitingleri sırasında, kendisine telefonla bildirilen anketteki rakamları gezisine eşlik eden AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut ve Ankara Temsilcisi İsmail Küçükkaya’yla paylaştı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin ANAR şirketine yaptırdığı ve cumartesi günü sonuçlarını aldığı anketin sonuçlarını sıcağı sıcağına AKŞAM’a açıkladı. ANA uçağı ile gerçekleştirdiği gezide AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Bu anketin kırsal kesim sonuçları henüz gelmedi. Kırsal kesim hariç tutulduğunda AK Parti yüzde 32, CHP yüzde 17.3, MHP yüzde 8.5, Genç Parti yüzde 6.5, DTP yüzde 4 ve Demokrat Parti yüzde 3.2 görünüyor” dedi.

Başbakan, bu rakamların kararsızların dağıtılmadığı durumu yansıttığını söyledi. Ayrıca partisinin kırsal kesimden gelecek rakamlarla birlikte daha yüksek bir oy yüzdesine ulaşacağını iddia etti.

Erdoğan bize açıklamadı ama kendisine telefonla aktarılan anketin bir de “kararsızlar dağıtıldıktan sonraki versiyonu var. O da Başbakan’ın elinde. İşte anketin bu bölümünün sonucu: AK Parti yüzde 43, CHP 23, MHP 11, Genç Parti 8.9, DTP 6, Demokrat Parti 5.

400 VEKİL OLURSA

Başbakan büyük olasılıkla iki partili bir Meclis bekliyor. Sorularımız üzerine MHP için “Barajı zorluyor, kırsal kesimde alacakları oya bağlı” değerlendirmesini yaptı.

Başbakan üç partinin barajı geçmesi halinde, AK Parti’nin 300 civarında milletvekili çıkararak tek başına iktidara geleceğini, MHP’nin baraja takılması halinde AK Parti’nin milletvekili rakamının 400’e ulaşacağını söyledi. Bu iddiasını da, “Olur mu olur, burası Türkiye. Bize 3 Kasım’dan önce de, 550 milletvekili ile gelirsek ne yapacağımızı sormuşlardı. Ben de seçime gideriz diyordum” sözleriyle ortaya koydu.

Bu noktada kendisine “Bu sizin için bir yük, fazladan bir stres kaynağı olmaz mı? 400 vekille gelirseniz ne yaparsınız?” diye sordum. “Neden sorun olsun ki? Hiç de tehlikeli değil. Biz demokratik bir parlamentoda yaşıyoruz. Bu ülkenin yasaları var, Anayasası var” diye yanıtladı.

KRİZ DEĞİL SIKINTI

Başbakan Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı seçimi krize dönüşebilir” sözleri geçen haftaya damgasını vurdu. Uçaktaki sohbetimizde bu konuyu sorduğumuzda “kriz” sözünü, “sıkıntı” olarak düzelten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin iyimser beklentileri olduğunu vurgularken şunları söyledi: “Kriz değil de sıkıntı diyelim. Nasıl bir tablonun çıkacağını görmeden konuşmak erken olur. Önce 22 Temmuz’u görmeliyiz. Ama Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı, süreci sıkıntıya sokacağa benziyor. Abdullah Bey 357 oy aldı cumhurbaşkanı yapılmadı. Bu süreçte Abdullah Bey’e haksızlıklar yapıldı. Şimdi seçim sonucuna göre görüşmeler olacak. Belki bu kez daha olumlu bir hava gelişebilir. Şu anki yaklaşımlar değişebilir. Bizim de önyargılarımız yok.”

Peki Gül yeniden cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Başbakan bu konudaki kararı tamamiyle Gül’ün kendisine bırakmış görünüyor. “Bu yöndeki karar bizden çok Abdullah Bey’in takdirindedir. Burada birinci derecede karar sahibi Abdullah Bey’dir” diyor. Ama öncelikle 22 Temmuz seçimlerinin sonucunu ve bunun parlamentoya nasıl yansıyacağını görmek istiyor.

Doğuda sadece biz varız

Başbakan’la Doğu ve Güneydoğu’daki seçim havasını konuştuk. Partisinin bu bölgedeki mitinglerinde esen havadan ve coşkudan etkilendiği anlaşılan Erdoğan, “Doğu ve Güneydoğu’da sadece biz varız” iddiasında bulundu. “Bölgeye tarihte görmediği yatırımları biz yaptık” diyen Başbakan, sözlerini şöyle noktaladı: “Güneydoğu’ya yönelik, bizden daha iyi politikası ve yaklaşımı olan hiçbir parti yok. Sosyoekonomik, sosyokültürel açılımlar hiçbir dönemde olmadığı kadar bizim dönemimizde yakalandı. DTP bu ülkede Kürt orijinli vatandaşlarımızın hakkını savunan bir parti değil, olamaz da. Sadece AK Parti bunu yapar. Çünkü biz etnik ve bölgesel milliyetçilik yapmıyoruz. Biz bütün ayrımlara karşıyız. Ayrımları kaldırdık.”

Akşam

Bu adam doğuya nasıl bir yatırım yapmış merak ediyorum ayrıca nasıl bir hayaldirki 400 milletvekili çıkarmayı planlıyor gene ortamı boş bulmuş atmış tayyip beyimiz.Birde ayrımcı değiliz demiş "Bir insan hem müslüman hem laik olamaz" sözünü söyleyende benim o zaman.Ha derseniz ki adam değişti bir insan 7'sinde neyse 70'indede odur.Kimsede yemez bu yalanı zaten iktidara geldikten sonra yapmadıklarıyla bunu yeteri kadar kanıtlamıştır.

400 mü :p
akp nin iktidar performansını gördük
bakalım muhalefette nasıl? onu görcez

barajı 3 parti asarsa 400 millet vekili ne yaptınız siz yaa???3 parti aşarsa 280 akp alır en fazla....gönlüm tek basına iktidardan yanaaa

MHP %16 CHP %25 AKP %33 DP%9 GP%8 bunlar benim tahminlerim 400 wekil çok uçmuşlar 250 ancak alırlar gibi gelio bana ...

onu bunu bilmem de AK partiyi bu seçimden sonra muhalafette yazan arkadaşlara acayip gülüyorum :D. Sanırım başka bir ülkeden yazıyorlar. Türkiye de yaşasalar ne kadar bu partinin karşısında olsalarda gerçekleri görürlerdi. yani adamların tek başına tekrar iktidar olacaklarını.

ςคﻮคtคא_кђคภร khans' Alıntı:
MHP %16 CHP %25 AKP %33 DP%9 GP%8 bunlar benim tahminlerim 400 wekil çok uçmuşlar 250 ancak alırlar gibi gelio bana ...

MHP %19-%22
CHP %24-%27
AKP %20-%25
DP %10-%12
GP %9-%10 civarı

geri kalan oylar bağımsızlara ve diğer saymadığım oy potansiyeli az olan(yani barajı geçemeyen) partilere gider

Hangi parti nekadar oy alır bilmem ama muhalefet konusunda Deniz Baykal kadar pasif,sadece muhalefet olmak için herşeye-iyi yada kötü herşeye-itiraz eden ve bazı parti başkanlarının-aslında parti başkanı yerine devlet yönetmenin ''y''sinden anlamayan,şirket yönetmekle devlet yönetmenin aynı şey olduğunu sanan dolandırıcı denilebilecek kişilerin,uçuk kaçık vaatlerini alıntı yaparak oy ve güven toplamaya çalışan bir siyasetçi daha Cumhuriyet tarihinde görülmedi.Aslına bakarsanız fi tarihinde bile böle bir siyasetçi yok.Bu bağlamda AKP hükümetinin olurda muhalefet konumuna düştüğünü varsayarsak,bu Deniz Baykal için büyük bir avantaj olur.Sebep? :) Çünkü;en azından aklı başında bir kaç adamın muhalefeti ile-tabi bu insanların söylediklerini gurur meselesi yapmayıp değerlendirirse-kendi iktidarını ayakta tutmayı ''belki'' becerebilir...
Son olarak Deniz Baykal yukarda bahsettiğim-içerğini zaten sizler biliyorsunuz-uçuk kaçık vaatlerin aslında kendileri tarafından 2002 senesinde Parti kitapçığında taaa ozaman verilidiğini söyleyerek, söyledikleri ve yaptıklarının nekadar tezat olduğunu kanıtladı.İnsan kendi kendinin tezini çürütürmü çürütür.Buda Deniz Baykalın erdemli bir insan olmasından mı,yoksa sadece oy peşine düşmesindenmi kaynaklanıo diye sorsalar cevap nettir....Bu arada aklıma gelmişken şunuda söylemeden edemiycem :))) Kendisine bukadar kaynağı nereden bulacağını sorduklarında şu cevabı verdi ; ''Onlar nasılki bazı kişilerin ceplerine milyon dolarlar koyacak parayı buldularsa bende oradan bulacağım'' (cümle tam olarak böyle olmasada,ifade etmek istediği budur) ...Şimdi eğer bunlar bu parayı çalarak temin ettilerse sende çalacaksın...Yok eğer bunlar gerçekten iyi işlerle buldularsa bu parayı ozaman sende iyi işler yapacaksın...Peki madem iyi işler yaptılar be kardeşim birkerede Teşekkür et :)))...Neyse uzun bi yazı oldu okuyan herkese şimdiden teşekkürler...İlk mesajımdı,daha şimdiden sıktıysam özür dilerim :)))

ideoteque çok yüklenmeyi biliyorsun chpye ve baykala bana bunu cevabını ver Baykal dokunulmazlığını kaldırdı ve partisindeki herkesin herşeyini sorgulatıyor(evlilik yüzüğüne kadar) sürekli savunduğunuz süper demokrasi yıldızı RTE niye bunu yapamıyor ?

ooooooooooooooooo bazı arkadaşlar seçimi yapmış :D arkadaşlar kim gelirse gelsin saygı duymalıyız bizi bölenlere dim dik ayakta durmalıyız

Deniz Baykal'ın muhalefet yapabilme kapasitesi ile dürüstlüğü arasında kurduğun bağlantıya hayran kaldım :)) Yani diyorsunki Deniz Baykal'ın bukadar kaliteli muhalefet yapabilmesinin sebebi dürüstlüğü :))...İlginç bi saptama olmuş senin açından...Başarılarının devamını dilerim dostum :))

Ben baykalı savundummu hayır ama ben senden bunu cevabını istiyorum verebilirmisin?

seçimdeki milletvekili dağılımın nasıl olacağını meclise kaç partinin gireceği belirler. Akp yine en fazla oyu alır CHP ikinci olur bunlar meclise kesin girer. ama diğerleri meçhul. MHP girerse AKP'nin oyları epeyce bölünür. ve en fazla 300-310 milletvekili çıkarırlar. benim gönlümden geçen 4 partinin meclise girmesi. bence seçmenin tercihi bu şekilde tecelli bulur. Tabiki çok zor bir ihtimal. ANAP-DYP birleşmesi olumlu sonuçlansaydı bence olabilirdi ama artık hemen hemen imkansız. az kaldı göreceğiz.

Bir oy versek mi acaba, 400 çıkarırlar da bari cumhurbaşkanı gecikmesin artık yani !!!

Bugün Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine birden fazla mantıklı alternatif vardır(Deniz Baykal, Devlet Bahçeli gibi)

Recep Tayyip Erdoğan:
Allah razı olsun kendisinden
ülkemizi "hapis yatmış ve bilet kalpazanlığından dosyası olan Başbakan" olgusuyla tanıştırdı.

diğer saydığım liderler Erdoğanla karşılaştırıldığında cennetten çıkmışlardır

bana bir adet suçlama gösterin Deniz Baykal hakkında veya Devlet Bahçeli hakkında
bildiğim kadarıyla miting yaparken siyasi partiler kanuna muhalefet ettiği iddia edilen Baykal dışında(bu konuda devam eden bir dava var) bi suçlama yok.aydınlık Türkiye yi bu iki lider kuracaktır önümüzdeki dönemde.çalmadan çırpmadan adam gibi hükümet olacak!

AKP nin muhalefetteki yeri çok komik olacak inanın
Deniz Baykal ı kötü muhalefet yapmakla eleştiren AKPliler ve AKP parti üyeleri gaf üstüne gaf yapacaklar

neyse senaryoları uzatabiliriz
kısa kesmesini bilmek lazım

400 mü ?
:D

Şimdi size meclis aritmetiği üzerinde biraz 400'ün imkansızlıklarını anlatayım .
( akp için )

550-400 = 150
Bağımsızlar 20-25 arası değişecek . Ben en basit 20 Diyorum .
150-20 = 130
CHP geçen seçimlerde 130 dan fazla vekil çıkarttığına göre ve şimdi dahada iyi durumda olduğuna göre CHP nasıl 130 vekillikle yetinecek .
Zaten MHP'ninde barajı aştığı artık kesin .
EeEE o zaman ben bu ankete gülmeyimde ne yapatım .

:D

Size akepe için hayaldan öteye geçemeyen anketin en basit aritmetiksel hesabı .
tayyip artık sözde anketlerle çok gülünç oluyor .
Başkada birşey yaptığı yok melih gökçek 1 o 2 .
İkiside %50'nin üstünde oy potansiyelleri olduklarını zırvalıyıp duruyorlar.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
MHP %19-%22
CHP %24-%27
AKP %20-%25
DP %10-%12
GP %9-%10 civarı

geri kalan oylar bağımsızlara ve diğer saymadığım oy potansiyeli az olan(yani barajı geçemeyen) partilere gider

SENDE ÇOK UÇMUŞSUN BE KARDEŞİM
EVET CHP YÜZEDE 20-- 22 CİVARINDA ODA DSP'YE BİRLEŞTİĞİ İÇİN
MHP'^DE YÜZDE 10--12 CİVARINDA ŞEHİT CENAZELERİNDE PROBAGANDA YAPTIĞI İÇİN
AKP'DE YÜZDE 40.5 ALIR.TERSİNİ DÜŞÜNEN VARSA 23 TEMUZ SABAHI BEN BURDAYIM.:hh? :hh? :hh? :hh?

arkadaşlar yorum yaparken biraz dengeli olmanızı tavsiye ederim. çünkü 22 temmuzdan sonra bu siteye tekrar girme ihtiyacı hissedebilirsiniz :)

Tatli RÜyalar KardeŞler,23 Temmuzda UyandiĞinizda Yİne Akp'yİ GÖreceksİnİz.
Ama Yaninda KaÇ Partİ Olur Onu Mİllet SÖyleyecek.herkesİn Anketİ Kendİne.
Şafak 23.

Geri