Erdoğan'dan ABD'ye tarihi tersleme

neyse hadii artık gırın su ırak a da hem avrupa hem abd gorsun gununu yeter artık sabır sabır nereye kadr

Seçimden öncede böyle demişti. ? hatta amerikaya Kusura bakmasınlar biz kendi çıkarlarımızı düşünürüz. iranla bize kimse karışamaz demişti. Seçimden sonrada amerikaya gittiler.
Yinede inanıyorum İnşallah Lafta kalmaz diyorum.

Ohoooo ona kalırsa bende terslerim ne varki bunda. Laf değil icraat önemli, magazin basını bol bol yazar. Başbakanımız elindeki tesbihi öyle bir salladıki koskoca ABD Başkanı tırstı. Way be delikanlı başbakan gözleri çakmak gibiymiş.

Valla yalandan kimse kendisini donkişot zannetmesin.Yok Erdoğan daha önce neredeymiş veya daha önce neden söylememiş miş.ben daha önce sağcı ,milliyetci solcu her hükümeti gördüm ve hiç biri Amerikaya karşı Bugün Erdoğanın söylediklerinin onda birini bile söylemeye cesaret edememişlerdi. Şimdi kalkıpta kimse yalancı pehlivanlar gibi meydanda dolaşmasın.
Bizim ordumuz bile daha önce yaptığı büütün darbeleri amerikanın desteği sayesinde yapmıştır.Amerikanın onay vermediği hiç bir darbe teşebbüsüne girşmemişti.Kısaca amerikaya karşı en sert tumumu bir haftadan beri Başbakan izlemektedir

Bekir COŞKUN
[email protected]

Dış politikanın içi...

BEN hiç böyle "dış politika" görmemiştim.

Diyelim ki Ermeni meselesi yüzünden Amerika’ya kızan Türkiye büyükelçisini geri çekti.

Ama davul-zurna ile Başbakan gidiyor...

(Belki kamuoyu "gitme" kampanyası başlatabilir. Ancak ben bilirim; kimse arkadaşı tutamaz.)

(........)

Kuzey Irak’a girmek için "tezkere"yi TBMM’ye sevk eden iktidarın en çok verdiği mesaj ne:

"Tezkere gireceğiz anlamına gelmez..."

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek daha tezkereyi açıklarken "İnşallah kullanmayız" dedi.

Öbürleri pekiştirdiler:

"Tezkere gireceğiz demek değil..."

"Gireceğiz diye bir şey yok..."

"Girmesek de olur..."

Yazımın tam burasında Başbakan’ın dün Meclis grubunda yaptığı konuşma geldi Anadolu Ajansı’ndan, yine aynı şey:

"Meclis’ten tezkerenin geçmesi hemen bir operasyon yapılacağı anlamına gelmez..."

O zaman demek ki bu tezkere "girmemek" için lazım.

*

Herhalde anlıyorsunuzdur:

PKK terörüne karşı bir şey yapmak istiyorlar istemesine, ama yapamıyorlar.

Onlar da yapıyormuş gibi yapmayı deniyorlar.

O zaman işte böyle oluyor.

(........)

Hepimiz biliyoruz ki "BOP" ve onun vazgeçilmez parçası "Ilımlı İslam" ABD’nin bir projesidir ve bu arkadaşlar bu projenin gönüllü ilk uygulayıcılarıdır.

Kısacası bu iktidarın dayanağıdır ABD.

Ve iktidarını ABD’ye borçlu olup da ABD’ye dayanarak ayakta duranlar, asla ABD’nin istemi dışında davranamazlar.

Bu yüzden; "operasyon yapmak için tezkere" kısmı, çocuklarının tabutuna sarılıp ağlayan toplumu biraz olsun avutmak için... "Bu operasyon yapacağız anlamına gelmez" kısmı ise ABD içindir...

İşte tüm olanların en kısa anlatımıdır:

Yapıyormuş gibi yapmak...

İzledikleriniz ise dış politikanın içidir.

Ne yapacaksınız...

artık ok yaydan çıktı... hükümet sözlerinin arkasında durmalı ve sonucu ne olursa olsun bu operasyonu başlatmalı... Yoksa canımız daha çok yanacak, daha çok baskı uygulayacaklar... Kararlı bir toplumun karşısında hiçbirşey duramaz... Biz türk milleti olarak büyük bir çoğunluğumuz bu operasyonu destekliyor...

Çok inandırıcı gelmedi. Sınır ötesi operasyonu ötelemek için elinden geleni ardına koymuyor. Başbakan, Kuzey Irak’a girip PKK’yı ininde vurmak yerine flaş çıkışlarla milleti oyalayıp, öfkenin dinmesini bekliyor.
Bayram namazını kıldığı Marmara İlahiyat Vakfı Camii çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisine yöneltilen, “Acıları dindirmek için tezkere kararı gündemde, bunun ayrıntıları belli olmaya başladı mı?” sorusu üzerine ise Başbakan’ın cevabı şöyle oldu:
“Bunun ayrıntılarını geçen gün de açıkladım. Bakanlar Kurulu’nda da bunu tekrardan müzakere edeceğiz. Böyle konular gizlidir, bunları medyada açık olarak veremeyiz.”
Daha açık olabilir mi?Bayram bitecek Bakanlar Kurulu tekrar tezkere görüşecek.Terörist de orda bekliyordu hükümetin keyfi gelsin diye.Habur mu kapatıldı?Kuzey Irak'a verdiğimiz elektrik mi kesildi?İncirlik mi kapatıldı?İcraat adına ne yapıldı?

doğruya doğru
oyalamaktan başka yapılan birşey yok
bu "flaş çıkışların" arkasından icraat gelmemesine alışığız
zaten bu flaş çıkışlarda iki gün sonra unutulur.
"Meclis’ten tezkerenin geçmesi hemen bir operasyon yapılacağı anlamına gelmez."
tezkere çıkacaksa ve girilecekse bir an önce çıksın
yok çıkmayacaksa millet oyalanmasın bu kararları açıkça söylensin.
artık birşeylerin yapılması lazım!

bak sen su kasımpasalı ya adam olmus da müttefiklerini terslermis...aman yapma tayyip coluk cocuk torun torba orda nolur onları düsün ...

tayyip önceden izin almıştır yoksa amerika abisi kulağını çeker yoksa böyle cevaplar vermek yenimi aklına geliyomuş anca vatandaşa kasımpaşalılığı sökrer bush a amerikaya asla

Valla yalandan kimse kendisini donkişot zannetmesin.Yok Erdoğan daha önce neredeymiş veya daha önce neden söylememiş miş.ben daha önce sağcı ,milliyetci solcu her hükümeti gördüm ve hiç biri Amerikaya karşı Bugün Erdoğanın söylediklerinin onda birini bile söylemeye cesaret edememişlerdi. Şimdi kalkıpta kimse yalancı pehlivanlar gibi meydanda dolaşmasın.
Bizim ordumuz bile daha önce yaptığı büütün darbeleri amerikanın desteği sayesinde yapmıştır.Amerikanın onay vermediği hiç bir darbe teşebbüsüne girşmemişti.Kısaca amerikaya karşı en sert tumumu bir haftadan beri Başbakan izlemektedir

arkadşım gerçekten çok haklısın.şimdi burada yorum yaparak güya başbakanı eşetiren bazı arkadaşlara soruyorum daha önceki liderlerden bana bir tane örnek verirmisiniz amerikaya bukadar sert açıklmalarda bulunan. Baykal mı Ecevit mi Bahçeli mi veya kim söyleyinde bilelim.

ama muhalafetteyken hepsi kabadayı kesilmesini iyi beceriyor ama iktidar olunca süt dökmüş kediye dönüyorlar

Rahmetli Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit, Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlarımızın yok edilmelerine ramak kalmışken, 1’nci ABD ve İngiltere’nin tüm karşı çıkmalarına, TEHDİTLERİNE rağmen Kıbrıs Barış Harekatını başlatmış ve Kıbrısın hala Türk kalmasını sağlamıştır.Bu gün Erdoğan'da aynı kararlılığı göstersin yeter.
Kaldıki hepsinden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'nin bağımsızlığı ve ulusal onuru konusundaki ilkelerinin rehberliği bizlere yeterli zaten.Başka lider ve güç aramamızxa gerek yokki.

Ya pes sahte kahraman yaratmakta üstünüze yok.Demek ki Ecevit'in Amerika'ya karşı duruşunu gösterebilme cesaretinin binde birini yapsaymış,adamı tanrı öteside yaparmışsınız.AKP ve Tayyip göbekten baglı ABD ve AB'ye yapamaz hiç bir şey sadece kuru gürültü yapar.Bush'un Erdogan 'a hitaben söyledigi Erdogan'ın oglu için "senin evlat evine ekmek götürüyormu?"demesi bile Bagımsız olması gereken bir ülke insanını incitmesi gereken söz olması lazım ama nerde bizim Başbakan'da bunu yorumlama yetenegi,o sözün Türkçesi şudur "bak senin oglan bizim kontrolumuzda evine ekmek götürüyor,ona göre dikkat et".Kaç gencimiz zengin bir işadamı tarafından tam bursla okutuluyor ve okulu bitirdikten sonra direk Dünya bankasında görev alabiliyor?
Pardon birde Erdogan kabadayılık yapsa kimin evladıyla yapacaK? Kendi evlatlarını degişik yollarla askerlikten kaçırıyorda..

ak partiyi sevmem ama
Basbakan olarak bu uslubunu cok seviyorum..!

Erdoğan Bush'a resti çekti

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna karşı çıkan Bush'a Ankara'nın yanıtı gecikmedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tezkerenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından, Meclis kulisinde bir gazetecinin, ''Tezkerenin kabul edildiği dakikalarda Başkan Bush da bir açıklama yaparak, 'Türkiye'nin sınır ötesine asker göndermesi Türkiye'nin yararına değildir' açıklaması yaptı. Siz de kasım da gidip bir görüşme yapacaksınız. Tezkerenin kabulü, bu açıklama ve görüşme öncesinde nasıl değerlendirilmelidir?'' sorusuna;

"KİMİN NE DEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL"

''Ben sadece şu anda TBMM olarak tüm parlamenterlerimizle biz kahir ekseriyetle bir karar verdik. Bunun için de kimin ne dediği değil, TBMM'nin ne dediği önemlidir ve bu kararı da TBMM almıştır. Ülkemiz için, milletimiz için, teröre karşı mücadeleyi uluslararası bir karar olarak görenler için hayırlı olsun diyorum.''

Başbakan Erdoğan; gazetecilerin, DTP temsilcisinin Genel Kurulda yaptığı
konuşmayı nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya ise yanıt vermedi.

17 Ekim 2007 Çarşamba 18:53 / internethaber

Ecevit kıbrıs barış harekatını nın emrini verdiğinde hükümet koalisyondu.yani o karar tekbaşına vermedi.Bir defa erbakandan dinlemiştim dediki ben kıbrısta daha da ileri gitmek için ecevite öneri götürdüm ama kabul etmedi amerişka ve ingilterenin tamaqm buraya kadar daha fazla ileri giderseniz sert ambargo uygularız tehditlerine boyun eğdi.

Ecevit kıbrıs barış harekatını nın emrini verdiğinde hükümet koalisyondu.yani o karar tekbaşına vermedi.Bir defa erbakandan dinlemiştim dediki ben kıbrısta daha da ileri gitmek için ecevite öneri götürdüm ama kabul etmedi amerişka ve ingilterenin tamaqm buraya kadar daha fazla ileri giderseniz sert ambargo uygularız tehditlerine boyun eğdi.
Biz Erbakanıda,Ecevitide çok iyi biliyoruz.Erbakan kıbrıs harekatında ortalıkta görünmedi ama maalesef bittikten sonra,ben yaptım bile dedi.Bizdede öyle bir toplum varki har müslümanım diyene,yalançıda olsa,sahtekarda olsa inanma huyu vardır.O yüzden de zaten Müslümanlık postu çok kullanılır özellikle siyaset hayatında ve Erbakan'da güzel bir örnektir bu konuda....

Ecevitte müslümandı.(komutanım)
Tezkere çıktı arkadaşlar,bakalım şimdi muhalefetinizi kime yapacaksınız.Kim nerden izin alamadı yada aldı bahanelerini sıralayacaksınız.
Ayrıca bu BEKİR COŞKUN amca Jöntürklerin son ferdi galiba bu adamı koruma altına alalım.

Geri