'Ermenilerden özür diliyorum' demek suç değil

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
“Ermenilerden özür diliyorum” kampanyasıyla ilgili olarak yargının verdiği karar kesinleşti

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, “Ermenilerden özür diliyorum” kampanyasıyla ilgili olarak Yargıtay’ın verdiği bozma kararına uyma kararı aldı. Yerel mahkemenin Yargıtay’ın kararına uymasıyla, bu konuda dava açılmayacak.
2008 yılında bir grup aydın 1915 olaylarına dikkat çekmek için internet üzerinde bir imza kampanya başlattı. Kampanya için hazırlanan metinde “1915’te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı ‘büyük felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi adıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum” denildi.
Bu sözler nedeniyle bir grup vatandaş, Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak kampanyayı düzenleyen kişiler hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ ve ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla dava açılmasını istendi. Ankara Savcısı Abdulvahap Yaren, kampanyayı düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirerek, takipsizlik kararı verdi.
Takipsizlik kararına altı kişinin itirazı üzerine dosya, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Mahkeme, savcının verdiği takipsizlik kararını kaldırdı. Mahkeme, şüpheliler hakkında soruşturma açılması için dosyayı Ankara Başsavcılığı’na gönderdi. Ancak Savcı Yaren, verdiği takipsizlik kararında direndi. Savcı, kararın bozulması için Adalet Bakanlığı’ndan kanun yararına bozma istemiyle Yargıtay’a başvurmasını istedi. Bunun üzerine dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne gitti. Yargıtay Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının bozulmasını istedi. Daire, suçtan doğrudan doğruya zarar görmeyen kişilerin yerel mahkeme kararına itiraz etmelerinin mümkün olmaması gerekçesiyle yerel mahkemenin karanını bozdu.
Bozma kararından sonra dosya Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Yerel mahkeme de Yargıtay’ın verdiği bozma kararına uyma kararı aldı. Kararla kampanyayla ilgili dava dosyaları rafa kalktı.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• fft31_mf337553.Jpeg
    fft31_mf337553.Jpeg
    6.1 KB · Görüntüleme: 28,672
oncelikle sunu belirtmek isterimki tarihin karanlik sayfalarini bizzat yasayanlardan dinledim sirf karnindaki cocuk turk diye karnina sungu batirilan kadinlari oldurenler ermeni ben ozurmu dileyecegim niye olmedik diyemi malesef tamamimizi olduremediniz fransadaki konsolosluklarimizda olen yakin tarihimizdeki olaylar cabasi niye ozur dileyecegim bir tek sey soyleyin bir nokta bile yokken niye ozur dileyeyim dedemin babasi yasamis olaylari o anlatiyor kuyunun icerisinde saklandigim icin kurtuldumk diyor annesiyle beraber kurtulmuslar kuyunun icine yanan otlari atmislar ve icerde kimse varsa eger olsun diyede uzerini kapatmislar tesadufen gecen bir grup asker gelmeseydi belki bende olmayacaktim simdi kisacasi neye ozur dileyecegim biliyormusunuz ozur dileyenler adina olen canlarini kaybetmislerden ozur dileyecegim tabi bu beni gorusum karsi cikan varsa ciksin ozur dilesin
ne mutlu turkum diyene

ermenilerden özür dileyen Türk kanı taşımayan, anasını ermeni becermiş bir yavşaktır....

Ya böyle şey mi olur ya? Herih Türkiye yi bilmem ne edim dese suç oluyor. Ermenistan dan Türk olarak özür dilerim deyince olmuyor?
Resmen katlettik diyor ibne. Hayatında bu konuyu ne kadar araştırmış. Her yerde ki kaynaklarda biz haklı gözüküyoruz. Bir tane bile ellerinde aleyhimize belge yok.

Sen neye bakıon da özür diliyorsun. Yani bunlar hala TC vatandaşı. Böyle düşünce özgürlüğü felan olmaz arkadaş.

düşünce özgürlüğüymüş
.......m böyle düşünce özgürlüğüne
bir de aydın olacaklar!!!!ispatlamışlar mı yavşak herifler özür diliyorlar

Hak ediyolarsa Türk özür dilemesini bilir ama

Haketmiyorlar cünkü bu ayaklanmaya ve yasadiklari topraklardaki ihaneti kendileri baslattilar.
Abdulhamit te zaten merhametli biriydi, adamlari yakip yakacagina ortaligi karistirmasinlar diye yerlerini degistirmis, tabi zamanin durumuna göre ac kalmislar sefil olmuslar.
Geberesciler, önce vatanimiza karsi Ruslara, Fransizlara, Alman ve Ingilizlerin aleti olup ve bizi kathletmediniz diye sikayette bulunun. Serefsizler size iyilik yaramaz.

Türkiye Abdulhamidten sonra karismadan öncede buna benzer bir hal almis.

Israil Filistin topraklarina girmek istemis Osmanli müsade etmemis. Abdulhamidi öldürmeye calismislar ve sonunda ittakki terakkilerin basirisi sonucu Abdulhamid bir zengin Yahudinin eline düsmüs, ne aci degilmi.
Ha Ermenilerde kullanilabilir hale gelmisler, Rusya, Fransa ve Almanya zamaninda Osmanliya karsi kullanmis. Simdi ise Kürtleride kullaniyorlar.
Simdi artik benim bekledigim tek ittakki terakkiciler Yahudiler ve Ermeniler ile birlesip dünyaya dis gösterebilecek bir Türkiyeyi engellemek kalacak. Koltuk ve makam hastalari basa gelir bir yüz sene daha Türkiye geri atilir.

Allah´im öyle durumlara düsürmesin ama Abdulhamidin belgeselini görüsün aklimda böyle fantaziler olustu.

ee

ermenilerden özür dileyen Türk kanı taşımayan, anasını ermeni becermiş bir yavşaktır....

bu lafın ağır oldu ama
söz ermenilerden özür dileyen sözde aydınlarsa

arkadaşım senin düşünce ve fikir özgürlüğüne katılıyorum

Arşivleri açılım teklifi yapıldı .. Neden kabul etmediler acaba ..
Okuduğum bir haberde , iki ermeni askeri türk hamile bir kadını ağaca bağlıyorlar ..
Ve kadının karnındaki çocuk kız , erkek iddiasına giriyorlar ..
Kansız soysuz asker orada süngüyü kadının karnına sokarak bir hamlede çocuğu cıkartıyor ..
Ve ben kazandım deyip kahkahalar atıyor .. Haliyle bebek ağlıyor .. Dİer asker bebek ağlıyor annesinin emziğine tut bebeği diyor .. bebeğin kafasından süngüleyip annesinin göğsüne saplıyorlar ...
Böyle bir zihniyet , böyle bir insan canavarı , böyle bir hayvan dan daha aşağılık bir insan cinsinden sizce nasıl özür dilenir , Buradan seslenmek istiyorum , bi tarafınız yiyorsa ve davanızda haklı iseniz aşağılık şeyler , arşivleri açtırın da göreyim bi tarafınızın ölçüsünü .. SONUNA KADAR ZARARLI ÇIKAN SİZ OLURSUNUZ ..

özür dileyenin belasını azeriler versin.. biz veremiyoruz..

Geri