eski tel ve gprs

guvencan

New member
Reaction score
0
deneyenler bilir eski takoz tel vodafone veye avea çalışmaz bazı kişiler tel bişey yapar ve çalışır çalıştığına resmrn tanık oldum peki ben nasıl çalıştıra bilirim

2. sorunum benim 6630 internete girmiyo veri taşyıcı gprs olması gerekirken bende tek seçenek paket veri var bu nasıl düzelir

Evet çalışması mümkün lakin!!!

guvencan' Alıntı:
deneyenler bilir eski takoz tel vodafone veye avea çalışmaz bazı kişiler tel bişey yapar ve çalışır çalıştığına resmrn tanık oldum peki ben nasıl çalıştıra bilirim

2. sorunum benim 6630 internete girmiyo veri taşyıcı gprs olması gerekirken bende tek seçenek paket veri var bu nasıl düzelir

Şimdi benden kıdemli (senden daha yeniyim) arkadaşlar daha açıklayıcı cevap vereceklerdir elbette lakin dilim döndüğünce şöyle kısa bir şeyler yazayım yardımcı olmak umuduyla;

Evet eski telefonlarda yeni sim kartlar;

a) Voltaj sorunu yüzünden,

b) kullanılan 800-900-vs..lik şebeke sistemleri yüzünden,​

Olmak üzere çalışmazlar ancak birçok eski nokia modeli yüksek voltajları da desteklediği için yeni kartları otomatik olarak destekleyebilir bununla beraber kullanılan şebeke dediğimiz 800'lük-900'lük ve vs...'lik şebekeler bu telefonların bazılarında seçime bağlıdır.

Telefonun donanımı üzerinde bir değişiklik yapılmaksızın, yazılım yüklemesine de ihtiyaç duyulmaksızın telefonun marka ve modeline göre değişiklik göstermekle beraber menü içerisindeki desteklenen şebekeler bölümünden hali hazırda kullanmak istediğiniz hattın kullandığı (desteklediği) şebeke türünü doğru olarak seçerseniz eğer o zaman eski tabir ettiğimiz bu telefonlarda da hattınızın çalıştığını görürsünüz.

Umarım sizin telefonunuz da böyle bir şebeke seçimini destekliyordur.

İyi eğlenceler Sentinels.

Geri