Et

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Buğdayı dışarı satıyorduk.

Buğdayı dışardan alıyoruz.

*
Mercimek o kadar çoktu ki bu memlekette, tüketimi arttırmak için TRT’de mercimekli yemek tarifleri filan verilirdi... Şimdi, dışardan alıyoruz.
*
Pirinci dışardan alıyoruz.
Mısırı dışardan alıyoruz.
Susamı dışardan alıyoruz.
Arpayı dışardan alıyoruz.
Baklayı dışardan alıyoruz.
*
Dünyanın en büyük yedinci pamuk ihracatçısıydık, bugün, dünyanın en büyük üçüncü pamuk ithalatçısıyız.
*
Akdeniz, Karadeniz, Ege.
Türk havuzu, Marmara...
Kalamar Hindistan’dan.
Barbun Senegal’den.
Ahtapot, İspanya’dan.
Karides, Çin’den.
Kalkan, Gürcistan’dan.
*
Suşi partisi yaptılar Meclis’te...
Aşçı Filipinli.
*
Tütün öyle fazlaydı ki, depolara doldurup doldurup yakıyorduk...
Şimdi, dışardan alıyoruz.
*
Yanlışlıkla elinden düşür...
Pancar fışkırıyor topraktan.
Sıvı şeker ithal ediyoruz.
Antepfıstığını dışardan alıyoruz, antepfıstığını... Ceviz dışardan, badem dışardan, bal dışardan, elma dışardan,
muz dışardan, en cüzel çay? İngiltere’den!
*
Sarımsağı dışardan alıyoruz.
Ayçiçeğini dışardan alıyoruz.
Fasulyeyi dışardan alıyoruz.
Kepeği dışardan alıyoruz.
*
Ve, eti dışardan alıyoruz.
*
Titanik’in kaptanı, yolcuları güverteye toplamış, “Size bi iyi, bi de kötü haberim var” demiş... “Önce iyi haberi ver” demiş yolcular...
“11 dalda Oscar alıyoruz” demiş!

..::YILMAZ ÖZDİL::..

Bunlara verilecek savunmaları ne oalcak acaba bir ülkenin tarım gücü yoksa o ülke zaten yoktur bugün arap emirlikleri tarıma yöneliyor biz bitiriyoruz satılmışlar yüzünden herşeyimiz ithal oldu

Tarım ülkeleri sömürülen ülkelerdir , 3 kuruşa tahıl üretir satarlar 5 kurusa bir ambalaj içinde o tahıldan üretilen ürünü alırlar...
Türkiye sanayi ülkesi olma yolunda ...
Tarım nüfusu ister istemez Sanayiye kayacak , kayıyor da...
O yüzden tarım düşerken sanayi artacak , pamuk ithal ediyor diyorsun da tekstilde avrupa devlerinden demiyorsun...
Bir gram kakaoyu kendi ülkesinde yetiştiremeyen İsviçre dünya çikolata devi...
Et konusuna gelince , helal kavramı en büyük sebep...

ekonomik gelirlerini kaybeden bir ulke somurge bir ulkedir... sanayiye kayiyoruz diyorsun... peki o sanayiciler turk mu saniyorsun ? hepsi yabanci destekli... tek bir turk sanayici goster yabanci ortagi olmayan... senin olmayan birseyi nasil olurda seninmis gibi gosterirsin ? limanlarin yabancida... bankalarin yabancida... koprulerin yabancida... sanayin yabancida... ondan sonra kalk de ki biz buyuyoruz somurge deiliz... komik cok komik

ekonomik gelirlerini kaybeden bir ulke somurge bir ulkedir... sanayiye kayiyoruz diyorsun... peki o sanayiciler turk mu saniyorsun ? hepsi yabanci destekli... tek bir turk sanayici goster yabanci ortagi olmayan... senin olmayan birseyi nasil olurda seninmis gibi gosterirsin ? limanlarin yabancida... bankalarin yabancida... koprulerin yabancida... sanayin yabancida... ondan sonra kalk de ki biz buyuyoruz somurge deiliz... komik cok komik

Doğru söze ne denir...

Evet sanayi devrimi yaptık,sanayi için elektrik gerekir,oradan başlayalım
Gaz türbinlerin GE,Siemens-Alstom,Mitsubishi
Rüzgar türbinlerin;enercon,GE,Vestas,
Su türbinlerin;GE ve siemens ağırlıklı......

Makinalar;
otomasyon olduğu gibi siemens ve hatta siemens bu yüzden uluslararası mahkemede yargılanıyor(rüşvet),
tekstil makinelerin (yukarıdaki sanayici arkadaşa ithaf olunur :) ) italyan
gıda işleme ünitelerinin bir çoğu alman ve amerikan teknolojisi

yahu komik olma kardeşim,
elbet sanayi ülkesi olacaksın ama hangi sanayin var?
Sanayideki büyüme elektrik kullanım kapasitesi ile ölçülür,2005 yılında elektrik açığın var iken o günden bu yana kurulan 1 tane 350 mw lık tesis ile kıytırık res santrallerinin haricinde yatırım yok.Bu ne demek?
Elektrik fazlamız var,
bunu da anlayabileceğiniz şekilde yalın ve sade anlatayım,zira zorluk çıkarıyorsunuz :)

TÜRKİYE'DE SANAYİ BİTMEK ÜZEREDİR

Tıpkı tarımın bittiği gibi !!!

Dünya liberal ve küreselleşme hat safhada illaki ortakların olacak yoksa sana pazar bırakmazlar...
Devletçilik ilkesi ile Sanayileşmeyi birbirine karıştırıyorsunuz ,
Yunanistanın devlet elindeki malları %65 ...
Hali ortada hep yazıyorum gene yazıcam , devlet tüccar değildir...

Hayvacılığı desteklemek yerine ne üdüğü belirsiz et ithalatını serbest bırakmak daha kolaylarına geldi, ha bu arada bir kaç yandaşı zengin etmek te var hesapta, bu ithal edilecek etler islami kurallara göre kesilmişmi olacak dini kendine bayrak edinerek milleti soyan AKP bunuda bir izah etsen, Bu etlerin ithal edileceği firmalar aylar öncesinden belirlenmiştir sanırım etlerde hazırlanmıştır tırlara bile yüklenmiştir. Ne zaman bu halk bu soygunculara dur diyecek, hala tutturmuşlar demokratik anayasa diye meclise gönderdiğiniz milletvekillerinin oylarını dahi kontrol ederek sandığa yollayan, kendi hür iradesiyle oy kullanmasına engel olan sözde demokrat AKP nin diktasından ne zaman kurtaracak

Sanayi ülkesimi oluyormuşuz? sanayilerimizi sata sata sanayi ülkesi olabiliyorsak bu bir devrimdir yok olamıyorsak sanayi ülkesi değil enayi ülkesi oluruz....

Gelişmiş Sanayi ülkelerine bakalım, sanayileri yabancımı yerlimi? Limanlarına bakalım Fabrikalarına bakalım Tarımına Hayvancılığına bakalım ondan sonra konuşalım...

Mesela almanya tarım ve hayvancılık konusunda aciz bir ülkemi? yoksa tam tersine tarımdada hayvancılıktada çokmu ilerde?

Sanayi Ülkesi görmesek Sanayi ülkesi olduğumuzu yutturacaklar alçaklar bu zihniyet uçak fabrikalarını kapatan silah fabrikalarını kapatan otomotiv fabrikalarını kapatan bir zihniyettir.

Tarımı hayvancılığı bitirerek sanayilerimizi yabancı sermayeye peşkeş çekerek yurdumuzu yabancıların pazarı haline getirerek sanayi ülkesi olunmaz ancak ve ancak ENAYİ ÜLKESİ olunur....

Tarım ülkeleri sömürülen ülkelerdir , 3 kuruşa tahıl üretir satarlar 5 kurusa bir ambalaj içinde o tahıldan üretilen ürünü alırlar...
Türkiye sanayi ülkesi olma yolunda ...
Tarım nüfusu ister istemez Sanayiye kayacak , kayıyor da...
O yüzden tarım düşerken sanayi artacak , pamuk ithal ediyor diyorsun da tekstilde avrupa devlerinden demiyorsun...
Bir gram kakaoyu kendi ülkesinde yetiştiremeyen İsviçre dünya çikolata devi...
Et konusuna gelince , helal kavramı en büyük sebep...

ABD,Fransa,İngiltere,İspanya sömürülen ülkeler mi?Bu ülkelerde tarımın alası var,alası!!!Mısır,buğday,ayçiçeği gibi temel besin maddelerini hem kendilerine üretiyorlar hem de dışarıya ihraç ediyorlar..Bizde artık ne tarım var,sanayi ise hiç olmadı!Herkesi kandırabilirsiniz ama bir Ziraat Mühendisini asla!

Dünya liberal ve küreselleşme hat safhada illaki ortakların olacak yoksa sana pazar bırakmazlar...
Devletçilik ilkesi ile Sanayileşmeyi birbirine karıştırıyorsunuz ,
Yunanistanın devlet elindeki malları %65 ...
Hali ortada hep yazıyorum gene yazıcam , devlet tüccar değildir...

Benim Devletim Benim Menfeatlerimi savunacak , menfeatlerim için tüccarlıkta yapacak asayişide sağlayacak eğitimimide verecek sağlığımıda koruyacak sosyal haklarımıda gözetecek (avukatım olacak) ....

Devlet Benim olmalı sermayenin değil sömürgecilerin değil ....Küreseleşme denen şey sermayenin uşaklığını yapmaktır benim devletim uşaklık yapmamalıdır ....

gelişmiş ülkelerin hiçbiri tarım ürünlerini üretmezler , sigara firmaları tütünü bizden alır marlboro vs bize satar , Almanya , Rusya yeşil sebzeleri hala bizden ihraç eder , bizimse makina ve kimya sanayi mallarımız Almanyadan ithaldir...
İsrail suyu bizden alır , Yahudi firması cocacola bize ithal edillir,
Lipton çayı bergama otunu bizden alır , Lipton Bergamot diye sana satar...
Amerikada silah sanayisi bile özeldir, ABD 400 özel şirketten ibarettir ,
Senin devletin varsa sana hizmet etmek zorunda değildir , sen devletine hizmet etmek zorundasın senin canında kanında devletin...
sende devletin malısın , Türk töresi , islam inancı budur...
Türk süt firmaları Pınar ve Sütaş sütü ve eti zaten hollandadan temin eder çünkü daha ucuza gelir...
Bir tane otomobil patentimiz yokken avrupa otomotiv deviyiz neden adamlar gelmiş özel şirketleri açmış sana istihdam sağlamış ...

Devlet bana(vatandaşına) hizmet etmeyecekse kime edecek...

Devlet benim güvenliğimi sağlamayacaksa kimin güvenliğini sağlayacak
Benim sağlığımı korumayacaksa kimin sağlığını koruyacak
Beni eğitemeyecekse kimi eğitecek
Bana yol su elektrik vermeyecekse kime verecek
Bana iş sahaları iş olanakları açmayacaksa kime açacak

Devlet Bana Hizmet Etmiyecekse, Bana Hizmet Edecek Yeni Bir Devlet Kurulur örümceklerde yıkılan Devletin altında ezilir....

Geri