Etli kuru fasuLye

aSLihaN

New member
Katılım
12 Eyl 2005
Mesajlar
1,665
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
42
Konum
35 buJuk
i41370_kurufasulye1.jpg



malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye
1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
4 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz


i41374_kurufasulye2.jpg


hazırlanması:

kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın.
üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun.
7-8 saat bekletin.
bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyun. etleri yıkayıp ilave edin. ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin).
daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. etler yumuşayana kadar pişirin.
her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. artık yemeğiniz servise hazırdır...


Ayrıca kuru fasulyenin renginin daha kırmızı olmasını istiosanız pişirirken suyuna kırmızı toz biber ekleyin.
 
işte ben bu paylaşıma eline sağlık derim :)

ama canım çekti :(
 
bak bunu annem çok güzel yapar sağol aslıhancımm...diyettekilere önerilir çok yiyin ishal olun çok iyi kilo verirsiniz :):)
 
yanına da buz gibi ayran olacak :D canım çekti şimdi de ya :D
 
Uzunefe' Alıntı:
yanına da buz gibi ayran olacak :D canım çekti şimdi de ya :D

valla benimde canım cekti.ayran deilde şöle cacık olsa buz gibi daha güzel olur:p
 
Geri
Üst