Eurovision'a Kürtçe katılabiliriz

işte gecmıste ıngılısce olsun neden kurtce olmasın dıyebılıesınız dıyeee..

ama daha cok beklersınız.....

Kardeşim ben herzaman Türkçe olmasını isterim. Ama İngilizce olmaktansa Kürtce olmasını isterim en azından benim ülkem de konuşuluyor. Sonuçta parçamız.

Yok efendim falan filan diyenler kafalarını kumdan çıkarsın

Bu tamamen yaranma politikası,biz ingilizce de kürtçe de olmasına karşıyız Burası Türkiye Türkçe parçayla gidilsin sonuncu bile olsak yine de sonuna kadar Türkçe diyoruz...

İyice Mallaşmaya başlıyolar bu gerizekalılar...Bugünlerde atam olsaydıda sizi olduğunuz yerde bi sallandırsaydı...şerefsizler...türkçenin suyumu çıktı..nedir bu kürtçe kürt hevesi anlamış değilim...şarkıyı kürtçe söyleyelim derken bile türkçe konuşuyosun haberin yok adi köpek !!!

RoLaTiviTe tequila89 isimlerinize baktım da türkçe göremedinm ne iş

Bu haberin beni ilgilendiren tarafı dil sorunu değildir.Arkadaşlar Türkçe'nin yada uluslararası statüsü olan ingilizcenin taraftarlığı hakkında yorum yapmışlar ama bir şeyi atlamışlardır.
Haberin başlığında verilen zurnacıları....

Kimdir bu zurnacı vatan hainleri?

“Daha düne kadar bizi inkar ettiler, çocuklarımızın kollarını kırdılar. Ve bizi öldürdüler. Kürtlerin önderi Abdullah Öcalan'nı zindana attılar. Bugünde kalkıp Nevroz'u birlikte kutlamaya çalışıyorlar. Bu ikiyüzlülüktür. Bizim barış ve kardeşlik taleplerimizi hiçbir zaman kabul etmediler. Savaşla karşılık verdiler”
KAYNAK

Yukarıdaki sözler,soldan döne döne dönmeyi alışkanlık edinmiş bir sayın bakanın ayağına gitmeyi arzuladığı şivan perver namı diğer ismail aygüne aittir.pkk yararına :) düzenlediği konserde ve sonrasında yaptığı açıklamalarda söylemiştir.Veeeee
bir devletin bakanı kendisini bölmeye yemin etmiş teröristlerin ayağına türkü dinlemeye giderse,
veeeeeeeeee dahası bu memleketin başbakanı
gebermiş bir zurnacı vatan hainini kültür varlığı sayarsa
varın açılımı siz yorumlayın.

Kafanızda oy verdiğiniz partinin amblemi kadar bile mi ampül yanmadı behey kardeşler.

Siz önce vatan hainlerini temizleyin
dil mevzusunu bu millet halleder.
Aynı askerdeki gibi

bülbül gibi TÜRKÇE konuşurlar.

İngilizce katılabilidiğimize göre Kürtçe katılmaktada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum şahsi fikrim...

Burası forum arkadaşım,bana çok sevdiğim bir Fizikçi arkadaşım tarafından verilmiş bir isim o yüzden taşıyorum yani...İngilizce bir karşılığı yok ismimim araştırma bu bir kuram yani Türkçe çevirisi olamaz...

bir milleti önce dilinden yok etmeye başlarsın...yazık ulan yazık...TÜRKÇE katıl ben ingilizceye bile karsıyım...

Kardeşim ben herzaman Türkçe olmasını isterim. Ama İngilizce olmaktansa Kürtce olmasını isterim en azından benim ülkem de konuşuluyor. Sonuçta parçamız.

Yok efendim falan filan diyenler kafalarını kumdan çıkarsın

ACIKSASI BEN kurtce okunsun ıstemıyorum cunku bu ulkede lazcada konusuluyo gurcucede ama sadece ndense kurtler dewlet kurmak ıstıyo ayrıcalık ıstıyo....lazlar gurculer cerkesler yugoslav bulgar gocmenı en az benım kadar bu ulke ıcın sewe sewe canını werır...istemıyorum kurtceyı we kurtce konusaanları cunku onlar kurtceyı bı ıletısım aracı olarak dııl bı sıyaset malzemesı olarak kullanıyorlar...olmas kurtce murtce....
kurtce sarkıda ıstemıyorus...kurtce konusanlar kurtceyı ıletısım olsun dıye dıııl kurtce konusalım etrafımısdakıler rahatszı olsun dıye konusuyorsunuz bu kadar basıt...o yusden kuırtce konusanlara kıl oluyorum abı war mı cunku sadece onlar ekmek yedıklerı kapıya pıslıyolar yanı bırlıgımıse we beraberlıgımıse.......o acılım da tayyıp gıtsın kendı ewınde yapsın ....

en azından kürtçe deqil !!! dünyanın en yaygın dilini kullandım ayrıca altüstü bu bi nick bakan beyfendisi gibi türkiye nin üstünde durup türkiye de nefes alıp türkiye de yiyip içip türkçe konuşup da Kürtçe söyleyelim demiyorum en azından... kürtçe diye de bir dil yoktur...resmiyeti olmayan milleti olmayan saçmasapan bi dili gelipte burda savunma bana !

ingilizce yi secdigimden yada korudugumdan degil ama oyle yada boyle dünyada en cok konuşulan dillerden hatta belki de en cok konuşulan dil ingilizce yani ingilizce şarkı ile katıldıgımızda cok daha fazla insana hitap ediyosun dinlemesini saglıyosun..pardonda kürtçeyi kaç kişi biliyo 20 milyonmu 40 milyonmu??hem hiç bir zaman ulkemizde kütrçe konuşulan insanlara bi ayrımcılık yapılmadı türk lere tanınan hakların hepsi kürtlere de tanındı cerkeze de tanındı alevisinede lazına da herkese tanındı hatta kürtlere daha bile fazlası tanınıyo..bir ulkeyi ayakta tutan milli duygulardır..sen hiç almanya nın türkçe şarkı ile eurovision a katılmak istedigini duydunmu??duyamassın ....

Eğer senin düşünce tarzınla düşünmeye çalışırsam o zamanda sen en büyük düşmanımız ingilizlere bir kıyak geçiyorsun ?
Ama o İngilizler Çanakkale savaşında senin o söylenmesini istemediğin lisanı konuşan vatandaşlarımızı Şehit etti.
Ve sen İngilizce şarkı söylenmesini istiyorsun,Ancak o savaşta ülkesi için şehit olan ''kürt'' kökenli vatandaşlarımızın lisanına kesinlikle hayır diyorsun..

Elinizi vicdanınıza koyun ve akıllıca düşünün !

PKK'nın da istediği aslında bu.Bu Türk'ler Kürt vatandaşlarımızı dışlasın
onlarda bize gelsinler ve güçlenelim.Aslında bunu ilkokul okuyan bir öğrenci bile tahayyül edebilir.
Ancak her zaman söylerim bunu.Radikal Milliyetçilik ülkemizin başına her zaman çorap örmüştür.
Artık akılları başa devşirmenin zamanı çoktan geldi.
Kürt ile PKK arasındaki o uçurumu anlayabildiğinde devletimin ülkemin önünde kimse duramaz.
Allah size bunu ihsan eylesin diyebilirim.Başka ne denilebilir ki ?

yavaş aq ya.. allah belanızı versin içine ettiniz memleketin iyice. o.çocukları. seneyede zazaca katılırız. sonra lazca..
he bide şu var ki ingilizce dünyanın ortak dili gibi bi şey1.
kimin ağzından ne kadar salya saçtığıda ortada ayrıca

İyide Eurovision'da ana dili İngilizce olmayıp katılan tek biz değiliz ki bazıları eleştirmişte.Kaliteli olduktan sonra dili benim için önemli değil.Uluslararası dil olduğu sürece tabiki... Ne anlattığı önemli.

Öncelikle kürdistan diye bir ülke yok o yüzden kürtçe diye bir dilde yok böyle saçmalık olmaz başkalarına yaranmak için böle şeyler yapılamaz.

Kanı Bozuk SeRefsizin ALLah BeLanı veRsin

yok yok bu gidiş iyi değil.umarım keşke dediklerinde cok gec olmaz.

Geri