Evli Bayanlar Çalışmalı mı?

Evli Bayanlar Çalışmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    60
çocuk olana kadar ki hemen olmasını isterim çalışmalı tabi sıkılmasın :D

arkadaslar şöyleki artık ülkemizde geçim sıkıntısı çok fazla olmaya başladı ve bir kişinin maaşı yerine 2 kişinin gelriyle yaşamak daha mantıklı , sorunlar çıkması yerine bayan bireyinde özgürlüünü kullanım çalışması gayet normaldir bence

Kesinlikle Calişmali Hayat Muşterek Calişmayan Bayanla Işim Olmaz

Eğer ihtiyaç varsa mutlaka ve mutlaka çalışmalı. Hem bir katkıdır hem de evde oturup şişmeyi engeller. Çocuk varsa da belirli bir çağa kadar çalışmayabilir ama bir dönem sonra yine tembellikten kurtulmak şart diye düşünüyorum. Özetle; hangi sebepten olursa olsun insan çalışmaktan sıkılmamalı çünkü insanı hayata bağlayan sebeplerin başında çalışmak gelir derim ben :)

Valla ben 10 yıllık evliyim,eşimde çalışıyor.Fakat hem para hemde rahatın ikisi bir arada olması çok zor.Tek maaşlı olursan para yetmez,çift maaşlı olursan ekonomik olarak rahat oluyorsun ama çocuğunu bakıcıya baktırmak vb. yerlere yaptığın masraflarla o parada pek hayır etmiyor.İkimizde yorgun argın işten geldiğimizde çocuğun ödeviyle bile insan ilgilenemiyor.Çocuğun geceleri uykusundan feryat,figan uyanıp ağlayınca doktara götürüp hiç bir şeyinin olmadığını ancak çalışan anne babaların çocuklarında annne babayı kaybetme korkusu olduğunu öğrendiğinizde sinirleriniz yıpranmayacaksa çalışanla evlenin.Bir deprem olduğunda işyerinizden ayrılamayıp,çocuğunuzu okula almaya gidemiyorsanız.(Eğitimci olduğum için sınıfımdaki 40 çocuğumuda bırakamam başka bir okulda görev yapmaktayım)Ve bunu göze alıyorsanız çalışan biriyle evlenebilirsiniz.Madolyanın öbür yüzünde çocuğunuza iyi bir gelecek hazırlamak istiyorsanız,istediği bir şeyi rahat bir şekilde almak istiyorsanız,üç beş kuruş bir şeyler biriktirip ev,araba vb. bir şeyler almak istiyorsanız çalışan biriyle evlenin.Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali.Dostlar bu yazdıklarımı boş verin ister çalışan olsun ister çalışmayan olsun hiç önemli değil,karşınıza sizi seven hayatı sizle katıksız paylaşabilen biri bulursanız hemen evlenin.Gerisi hepsi yalan.Hoşçakalın ama hiç bir zaman sevgisiz kalmayın.

becede çalışmalı ama buna kadının karar vermesi lazımda ama.
hayat fedekarlık ister akalım,
çocuk olduktan sonra da zor be hocam..

Konfeksiyoncu da falansa neden olmasın :D Param çok olursa Çalıştırmam :) Koca Parası Yesin :)

çalışmalı tabii ki...niye çalışmasın ki...onunda hakkı...eğer istedikten sonra...çalışmalı...

Bence çalişmamali Ilk Olarak çalişan Kadin Ev Işinibitirmek Için çok Geç Yatmak Zorunda Kaliyor Uykusunda Huzursuzluk Yaşiyor Bunlari Yaşadiğim Için Yaziyorum Atmasyon Yok çocuğum Yok Ama Allah Nasip Ederse Olunca Benim çocuğumu Bir Bakicinin Veya Anneannesini Veya Babaannesinin Yetiştirmesini Istemem çocuğu Anne Yetiştirmeli Onla Dost Arkadaş Olmali Anne Ile çocuk Birbirinr Yabanci Olmamali çalişan Kadin Ailesine Fazla Ilği Gösteremez Buda Ev Içinde Rahatsiz Edici şeyler Yaratir ( Fazla Ilgi Göstermez Demiyorum Yanliş Anlamayin ) Bir Pazar Günü Evdesiniz Kahvalti Yapacaksiniz Ama Masada Teksiniz Haniminizin çalişmasi Lazim Nasil Olur 1 Gün Evdesiniz Ondada Eşiniz Yok Daha Sayacak çok şey Var Ama Bu Kadar Yeterli

Not: Eşim Evlendikten Sonra çalişti Ve Kendi Isteğiyle çikti.

şunuda Söyleyeyim çalişmak Isteyen Kadinin çalişmasina Engel Olmamak Lazim Benim Kadinlar çalişamaz Olmaz öyle şey Demek Gibi Bir Niyetim Yok Sadece Yaşanan Küçük Olaylari Yazdim

hepsini teker teker okudum erkeklerin bu kadar mantıklı düşünebileceğini hiç tahmin etmiyordum açıkçası valla tebrikler bence kadın sadece kocasına bağlı olmamalı güvencesini eline almalı ne olursa olsun temizlikçide olsa simitte satsa çalışmalı sonuna kadar hemde

erkekler varken niye çalışalım

Çocuktan sonra ..masraflar azalıyormu da kadın çalışmasın......ne kadar kısır düşünüyorsunuz....o sizin dediğiniz aylık geliri mükemmel olan...yada bir ticarethane sahibi...olan kişilerin eşleri için geçerli olabilir...Türkiyenin bu koşulları altında...tek başına çalışan bir koca memur ise..veya..düşük ücretli bir işçi ise kısacası geliri kısıtlı ise....ne yapacak çalışmayıp ta...haa bunlar çocuk yapmasın...bir köroğlu bir ayvaz geçinip gitsinler diyorsanız..bilemem..
Ama olaya başka taraftan bakıyorsanız kadının çalışması CAİZ değildir...kıçını kırsın evinde otursun diyorsanız....Siz..bir iki yüz yıl geride siniz demektir..
Her kes için demiyorum..tabi...öyle düşünün varsa diye..sööledim

valla kardeş seni bilmemde benim eşimi çalıştırmam ister ikiyüzyıl gerisin de ister bin yıl ben çalıştırmam ama bu şekilde konuşmamalıydın bence benim eşimi çalıştırmamam beni ikiyüzyıl geriyemi atıyo ne yani sen benden ikiyüzyıl ileridemisin nasıl bu konularda alaka kurabildin harbiden şaştım

bnn tartışmasını ndn bz yapıoz herkes frklı kdn veya erkk herkesn farklı dşncesi vrdr biri çlşmk ister biri istemz o yzdn fzla tartşmaya açk olmayan bi konu sadece fikrimizi söliyeblrz

her bayan çalışmalı evli yada bekar..kenndi ayakları üstünde durmalı

erkeklere bişileri ifade etmeli :cool:

bu soruyu cidden tasvip etmiorum ne demek çalışmalamalı evinin kadınınımı olsun üstüne düşen sorumlulukları yaptığı sürece tabiki çalışabilir yani. . .

bence olabılır nıye olmasın hem evıne hem ısınle ılgılenırse o zaman ok

Geri