'F1'in daha modern bir yönetime ihtiyacı var'

LioN

New member
Reaction score
0
Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Formula 1'de yönetimi, yeni ve daha genç bir kadronun devralma zamanının geldiğini söyledi.

luca-di-montezemolo-2010.jpg

Bernie Ecclestone'ın, Formula 1 üzerindeki etkisini azaltması gerektiğini ileri süren Montezemolo, F1'in daha geniş kitlelere yayılabilmesi için "daha modern bakış açısına sahip insanlara ihtiyaç duyulduğunu" kaydetti.

Montezemolo, İngiliz The Independent gazetesinde yayınlanan açıklamasında, "Aynı durum benim şirketim için de geçerli. Birkaç sene içinde başka birisi yerime gelecek" dedi.

"Bernie'ye her zaman söylediğim şu oldu, artık hayatta tek kişilik şov dönemi sona erdi. Artık bir ekip çalışması gerekiyor. Bu soruları yapıcı şekilde sormak ve ileriye bakmak zorundayız. Er ya da geç, benim için nasıl olacaksa Bernie için de öyle olacak" ifadelerini kullandı.

Formula 1 coşkusu ve heyecanının az olduğu ülkelerdeki yarışların önemini sorgulayan Montezemolo, grand prix'lerin düzenleneceği yerlerin de dikkatlice seçilmesi gerektiğini söyledi.

Montezemolo, "Üç yıl önce Le Mans'ı açmaya davet edildiğimde açıkçası çok etkilenmiştim. Parti havasındaydı. Formula 1'de bazı pistlerde pitlere giriyorsunuz, sanki çöl gibi. Ulu orta yerde yarışmamızın iyi olduğunu düşünüyor musunuz? İnsanlar yok, taraftarlar yok, bayraklar yok, tutku yok. Soğuk bir ortam. Ben bundan hoşlanmıyorum" yorumunda bulundu.

"Ben bunu ne zaman söylesem Bernie hep bozuluyor" diyen Montezemolo, "Dünya çok hızlı değişiyor. Ferrari, gelecekte bu değişimde rol oynamak istiyor. Bu yıl rekabet açısından ABD'ye dönmek çok iyiydi. Fakat geleceğe bakmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

turkiyef1.

Geri