Facebook'tan acı bir itiraf geldi!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Facebook, artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Gecesini gündüzünü Facebook'ta geçirenlerimiz bile var. Peki Facebook, yeteri kadar güvenli mi? İşte bu tartışılır...

Facebook hesabımızdan bir fotoğraf ya da başka bir şey sildiğimizde, Facebook sunuculardan o verinin hemen gitmediğini biliyoruz, fakat bunu Facebook'un Avrupa Politika Yöneticisi'nin de eleştirmesi, işin içine biraz tuhaflık katıyor. Sitedeki veri silme araçlarının veriyi tamamen silmediğini, sitenin bu konuda kendisini geliştirmesi gerektiğini itiraf eden Richard Allan, 500 milyonu aşkın üye sayısı bulunan bir sosyal paylaşım sitesinin bu konuya daha çok önem vermesi gerektiğini de belirtti.

Sırf bilgi paylaşımı yüzünden bir sürü dava açılırken, bu durum zor giderek kötüleşiyor" şeklinde yorum yapan Richard Allan, Facebook kullanıcılarının, bilgilerinin korunduğuna dair bir garanti istediğinin ve silinen verilerinin sunuculardan tamamen silinmesi gerektiğinin de farkında olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz sene de Facebook, üçüncü şahısların uygulama oluşturarak insanların bilgilerine erişebilmesine olanak tanımış, fakat bu yüzden güvenlik uzmanları tarafından ağır uyarı ve eleştiriler almıştı.

işi bilen arkadaşlar manyak yöntemlerle çok yüksek rant elde edebiliyorlar.ben kendi gördüqümü paylaşıcak olursam :
Lise Ve örqün üniversitede bilgisayar ve yazılım bölümünden bi arkadaşım bi gün bana binlerce email adresi ve şifre gösterdi bunlar ne olum nereyi patlattın dedim.meqer se facede program yazmış programı beqenenlerin tüm bilgilerine izin verilsin mi diye bişey çıkıyo programlarda bunu herkes bilir orda bi açık bulmuş ve sızmış ordan da izin veren herkesin bilgilerine erişmiş ve kendine bi email texti hazırlamış.kendi web sitesinde paylaştıqı şeyleri post olarak o emaillere atarak manyak bi reklam rantı yapıyor ve yüksek rantlar gelirler elde ediyor.ha bunu kötüye de kullanabilir ama sadece spam mail işinde kullanıyor.ama herkes bu kadar masum olmaz söleyim :)

hepsini okuduysanız bişeyler düşünmüş ve fikir edinmişsinizdir sanırım :) Teşekkürler..

Geri