felaket tellalı mı ayna mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

apocalyps

Devrimci Genç
Reaction score
0
Türkiye ‘kısmen’ özgür
“Freedom House” adlı sivil toplum örgütünün yaptığı bir araştırmada, Türkiye “kısmen özgür ülkeler” grubunda yer aldı.

WASHINGTON - Dünyada insan hakları uygulamalarını izleyen Özgürlükler Evi (Freedom House) adlı sivil toplum örgütü, dünyadaki tüm ülkeleri siyasi haklar ve sivil özgürlükler açısından değerlerdirdi.

Örgütün 2005 yılı raporunda, 89 ülke “özgür”, 58 ülke “kısmen özgür” ve 45 ülke “özgür değil” şeklinde sıralandı. Raporda Türkiye’ye, Afganistan, Ürdün, Lübnan ve Yemen gibi ülkelerinde bulunduğu “kısmen özgür” kategorisinde yer verildi.

Raporda, özellikle Ortadoğu’nun özgürlükler konusunda gelişme kaydettiği; Irak, Mısır ve Filistin’de giderek artan seçimlerin yapıldığı ifade edildi. Freedom House’un kurucuları arasında, Soros Vakfı ve ABD Dışişleri Bakanlığı da yer alıyor.

yorum war ama kaldıramayanlar da war bu kez yorum yapmıorum sadece bakın düşünün biz kendimizi mi kandırıyoruz???

beni başkalarının ne kadar özgür gördüğü ilgilendirmez
ama bir şey var ne yazık ki ülkemiz için özgürlükten yana bir şey bahsetmek hata olur

yakın tarihimizde var bir sürü olaylar ,,

ben de etrafın ne dediği üstünde fazla durmamda sadece paylaşıım dedim ama ne halde olduğumuzu da gösterio bize en azından artık saygınlık die bir şeyimizin kalmadığı ortada

katılıyorum sana apocalyps , özgürlükler kısıtlandıkça uluslararası kamuoyunda saygınlığımızı kaybetmekteyiz..

bana sigara içmenin yasak olduğu yerlerde sigara içmenin

içip içip sokaklarda nara atmanın

bütün yasakları çiğnemenin daha özgür olduğu türkiyeden başka bi devlet söyleyebilirmisiniz

hehehh turkıye ozgurlukler ulkesı
cıkın bı avrupaya kuralları gorun baskıyı gorun hele almanya
ama bızdede yazarların ıcerde bulunması uzucu

özgürlük çok kapsamlı bir kavram
dünyayı değerlendirdiğinde atmosferle sınırlısın
kendine baktığında saçını, sakalını, kıyafetini bile başkalarının düşüncelerine göre belirlemek zorundasın
kendi bedenin için bile özgür değilsin
çirkin olma özgürlüğün yok mesela on gün traş olma etrafındakiler hemen başlıyorlar "berberle aran mı bozuk" demeye
yada kendimiz bizden farklı birini gördüğümüzde "tipine bak şunun" gibi laflar ediyoruz
sonra kalkmışız burada özgürlüğü konuşuyoruz
kim kimin özgürlüğünü kısıtlıyor ????????
özgürlük nedir??????

by_ajan' Alıntı:
özgürlük çok kapsamlı bir kavram
dünyayı değerlendirdiğinde atmosferle sınırlısın
kendine baktığında saçını, sakalını, kıyafetini bile başkalarının düşüncelerine göre belirlemek zorundasın
kendi bedenin için bile özgür değilsin
çirkin olma özgürlüğün yok mesela on gün traş olma etrafındakiler hemen başlıyorlar "berberle aran mı bozuk" demeye
yada kendimiz bizden farklı birini gördüğümüzde "tipine bak şunun" gibi laflar ediyoruz
sonra kalkmışız burada özgürlüğü konuşuyoruz
kim kimin özgürlüğünü kısıtlıyor ????????
özgürlük nedir??????

sana tüm kalbimle katılıyorum...
esareti ve delirtici düşünceyi hücrelerimin en derininde hissederken düşündüğüm ,arzu ettiğim özgürlüğünde özgürlük olmadığını farkettim...
bu can bile bu tenin esaretinde..

insanı devlet bile özgür kılamaz bu saatten sonra

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri