Fettullah Gülen'in bir okulu daha kapatıldı

bosver

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
CENK BAŞLAMIŞ Moskova

Rusya'nın St.Petersburg kentinde Fethullah Gülen'le bağlantılı bir vakıf tarafından kurulduğu iddia edilen Türk okulunun yönetimine el konuldu.

Kommersant gazetesinin St. Petersburg baskısındaki habere göre, "664 numaralı Uluslararası Lise" olarak bilinen okulda yapılan incelemede bir dizi eksiklik belirlendi. Ancak gazete, okul yönetimine el konulmasının asıl nedeninin, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) ülkede faaliyet gösteren Türk okullarının Nurcularla bağlantısından kuşkulanması olduğunu yazdı.

1995'te St.Petersburg Belediyesi ile Türk Çağ Öğretim İşletmeleri A.Ş. tarafından kurulan okulda eğitim ve bilim alanında denetimden sorumlu Rosobrnadzor komitesi tarafından yapılan incelemede görevli 24 Türk öğretmenden çoğunun ülkeye turist vizesiyle geldiği, ayrıca sadece dördünün Rusya'da öğretmenlik yapabilmesini sağlayacak belgelere sahip olduğu belirlendi.

İnceleme sonucu okul müfredatının Rusya Eğitim Bakanlığı'na uyumlu olmadığı sonucuna varıldı ve yönetimin eğitim komitesine devredilmesi kararlaştırıldı. Rusya'da şimdiye kadar 10 civarında Türk okulu kapatıldı ve 50'den fazla Türk ve Rus sınır dışı edildi ya da tutuklandı.

milliyet

bir okulu daha derken ben ilkdefa duyuyorum!olabilir böyle birşey ama milliyet yazıyorsa 2defa düşünürüm!!!ve rusyada işler biraz farklı yürüyor,ben gittiğimden biliyorum türist olarak gelen biri enfazla 3gün müsade edilerek kalabiliyor ama bence biraz abartılı bir haber gibi geldi

DaRkXXX' Alıntı:
bir okulu daha derken ben ilkdefa duyuyorum!olabilir böyle birşey ama milliyet yazıyorsa 2defa düşünürüm!!!ve rusyada işler biraz farklı yürüyor,ben gittiğimden biliyorum türist olarak gelen biri enfazla 3gün müsade edilerek kalabiliyor ama bence biraz abartılı bir haber gibi geldi

Bir okulu daha dememin sebebini haberde mavi renkle belirtilen yeri bir daha okursan anlarsın......Heralde kapatılan Türk okulları derken cemaatin okullarını kastediyorlardır.....

güncele taşınmıştır..

bu benim anlamamla alakalı bişey değil ki!o zaman gazete başlığını ataydın link olarak'Fettullah Gülen'in bir okulu daha kapatıldı' diye başlık açmışsın bende ona istinaden söyledim!ataydın bi link veya resim anlardık!türk okulu-cemaat okulu derken bağlantıyı tam anlamadım?

DaRkXXX' Alıntı:
bir okulu daha derken ben ilkdefa duyuyorum
Dedin, ben de habere göre bunun ilk defa olmadığını yazdım

olabilir böyle birşey ama milliyet yazıyorsa 2defa düşünürüm!!!
İstediğin kadar düşünebilirsin, bu senin en doğal hakkın
ve rusyada işler biraz farklı yürüyor,ben gittiğimden biliyorum türist olarak gelen biri enfazla 3gün müsade edilerek kalabiliyor ama bence biraz abartılı bir haber gibi geldi

Cemaat o okullara öğretmen gönderirken turist vizesiyle mi gönderiyor? Ki böyle bir açıklama yaptın.

ne bu polemik böyle ikinizde sataşıcak yer arıyosunuz gibime geldi

yoksa ikinizde uyarı mı istiyosunuz biraz sakin ve saygılı konuşun

burasıda msn değil bi sen bi sen msj kasıyosun...

Haberin değiştirilmemiş başlığı:

Fethullah Gülen'in okuluna el konuldu!

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=272937

Fethullah isminin yanlış yazılışından anlamıştım birşeylerin değiştirildiğini.
10 okulu kapatılmış ve bunun her birini haber yapmış bir gazete nedense
binlerce atılan başarının haber olması için neden bu kadar peşinden koşmuyor?
Tarafcılık ile yapılmaya devam eden bu gazetecilikten kuşku duyarım.

Ayrıca her organizasyon içinde çürük çıkar. Nitekim Fethullah Gülen'i satan
en yakını, sağ koluydu. Sanki kendisi okullardan direk sorumlu ve kontrolünü yapan
kişi de suçlama ona yapılmış gibi. Tedbirle yaklaşmak gerekir bu habere.

Fettullah Gülen in okulundan bu sene dünya matematik olimpiyatı birincisi çıktı kaç tane gazete bunu haber yaptı.

TürkÇe oLimpiyaTLarıyLa dünyanın dörT bi yanında adımızı duyurdu bu okuLLar..Gineden GeLen öĞrenCiLeri bizzaT biz misafir eTTik...öĞrenCiLer afrikada yoksuLLuk iÇinde yaşıyoLar ve Türkiyenin de o dereCe Geri kaLmış bi üLke oLduĞunu düşünüyoLardı...ama $imdi hem bizi daha ii TanıyoLar hem de diLimizi öĞrenip konu$uyoLar..bundan daha muTLuLuk veriCi ne oLabiLir ki...benCe bu okuLLar GayeT ba$arıLı..haber yaLan mı deĞiL mi biLemiCem kapaTıLmış da oLabiLir zaTen kendi üLkemizde oLduĞu Gibi dı$arıda da Çok fazLa Çekemeyen var..

kökünün kazınması lazım teker teker olacak is değil bu herifin duzenını yıkmak ...

Türk Okulunun kapatılması kötü ama cemaat ve yasa dışı kurulmuş bi okul olmaması gerekirdi...

yaw ne tartışacam herşey açık ortada kim neler yapıyor ortada herneyse benim anlatmak istediğim ayrı adamın anlamak istemeyişi aynı!şimdiye kadar bu okulların başarı öyküleri yazılsaydı bu gazeteler bunları yazmazdı bu ülke dışardan bakılınca eğitim yönünden olumlu tavırla karşılanırdı

madem tüm okullar Fethullah Gülen hocaefendinin, bende 2 okulunda okudum.
Bastıra bastıra söylüyorum, okuldaki hocalarımdan 1 kez dahi ismini duymadım.
Gerek söz veririm, inanmayana yemin bile ederim.
Hala okuyorum, kendisini 1 kez dahi göremedim.
Ne ortaokulda tarih dersinde, din kültürü dersinde anlatıldı,
nede üniversitede Circuit Theory yada Calculus 2 dersinden anlatıldı kendisi..

Kendi merakımla araştırmamla internetten tanıdım kendisini,
objektif olmak gazatelere bağlı kalmak değildir.
Objektif olmak 2-3 yazarın yazdıklarını okumakta değildir.

Madem çıkıp özgürce sözünü söyleyeceksin, oturup o adamın kitaplarınıda bir bir okuyacaksın, "o adamın" hocasının kitaplarınıda, öğrencilerinin kitaplarınıda okuyacaksın.. Gerekirse gidip bir bir göreceksin ne yapmış "bu adam" acaba diye...
Bilmem kimin beynini yıkıyorlar, bilmem kime fikir empoze ediyorlar diyenler hiç mi düşünmüyorlar? Aklı başında olan etkilenmez kardeşim...

Kapatılsın bi okul daha bakalım kaç okul kapatılacak göreceğiz...

milliyet bu işe pek bi sewinmişe benziyor, sahi bundan başka kapatılan kaç okul duydunuz?

ifrit' Alıntı:
milliyet bu işe pek bi sewinmişe benziyor, sahi bundan başka kapatılan kaç okul duydunuz?

abi başka sevinecek kaç gazete var Allah aşkına?

freemitnick' Alıntı:
madem tüm okullar Fethullah Gülen hocaefendinin, bende 2 okulunda okudum.
Bastıra bastıra söylüyorum, okuldaki hocalarımdan 1 kez dahi ismini duymadım.
Gerek söz veririm, inanmayana yemin bile ederim.
Hala okuyorum, kendisini 1 kez dahi göremedim.
Ne ortaokulda tarih dersinde, din kültürü dersinde anlatıldı,
nede üniversitede Circuit Theory yada Calculus 2 dersinden anlatıldı kendisi..

Kendi merakımla araştırmamla internetten tanıdım kendisini,
objektif olmak gazatelere bağlı kalmak değildir.
Objektif olmak 2-3 yazarın yazdıklarını okumakta değildir.

Madem çıkıp özgürce sözünü söyleyeceksin, oturup o adamın kitaplarınıda bir bir okuyacaksın, "o adamın" hocasının kitaplarınıda, öğrencilerinin kitaplarınıda okuyacaksın.. Gerekirse gidip bir bir göreceksin ne yapmış "bu adam" acaba diye...
Bilmem kimin beynini yıkıyorlar, bilmem kime fikir empoze ediyorlar diyenler hiç mi düşünmüyorlar? Aklı başında olan etkilenmez kardeşim...

Kapatılsın bi okul daha bakalım kaç okul kapatılacak göreceğiz...

çok güzel yazmışsın arkadaşım. millet bir kitap bir yazar okuyor o böyleymiş bu böyleymiş diyor. yada hiçbişey okumuyor sağdan soldan duyduğu uydurma haberlerle cahilliğin tam ortasında sağa sola saldırıyor.
teşekkürler yazın için

Geri