Flash bellek ile ilgili bir sorunum var Yardım Eder misiniz?

prnrml

New member
Reaction score
0
flash belleğimde autorun.inf dosyası ve marko adında bir dosya var normal yollarla format atamıyorum
autorunremover diye bir program buldum önce onunla bu dosyaları siliyorum sonra format atabiliyorum ancak flash belleği tekrar taktığımda aynı dosyalar tekrar beliriyor
acaba neden
YARDIM EDER MİSİNİZ LÜTFEN???

denedim ama olmadı
bahsettiğim dosyalar ile ilgili bir şey bulamadı

autorun.inf dosyası terkar yüklenir zaten o flash belleğin otomatik çalıştırma özelliği için gereklidir.

tabi temiz bi autorun ise bişi olmaz.autorun virüsü var o ayrı.

ama marco dosyasını bilemedim.

bence bi antimalware programı ile tarat.ashampoo antimalware vardı geçen denedim çok beğenmiştim.

4.3 milyon zararlı tanıyo.onla bi tarat hutta ve security de paylaşmıştım.

avira ile de taradım bilgisayarı ama bir şey bulamadım başka yolu var mı acaba

peki o autorunremover zararlı dosyamı buluyo flashta?

eğer buluyosa ve sen pc ye taktığında tekrar geliyosa senin pc de zararlı vardır ve flash a bulaşıyodur.

sen autorunvirus remover ile hem flash ı hem pc yi tarat.

daha sonra olmazsa ashampoo ile de ikisini tarat.ashampoo diyorum çünkü ashampoo antimalware programıdır.

algılama oranı çok yüksektir.

winrar ile flaş bellegini aç içindeki bilmedigin dosyaları sil
sidikten sonra bellegin içine 1 tane klasör aç ve adını autorun.inf koy böylece birdaha o firüs bulaşmaz

peki o autorunremover zararlı dosyamı buluyo flashta?

eğer buluyosa ve sen pc ye taktığında tekrar geliyosa senin pc de zararlı vardır ve flash a bulaşıyodur.

sen autorunvirus remover ile hem flash ı hem pc yi tarat.

daha sonra olmazsa ashampoo ile de ikisini tarat.ashampoo diyorum çünkü ashampoo antimalware programıdır.

algılama oranı çok yüksektir.

evet autorun remover flash ta zararlı buluyor ve temizliyor
autorun ile bilgisayarı taradım ancak bir şey bulamadı program.

combofix de bir şey bulamadı
anlamadığım bilgisayar da virüs bulamadım ama flash a format atınca autorun.inf dosyası çıkıyor ve bahsettiğim programlar virüs olarak algılıyor
başka fikir varsa lütfen söyleyin

aynı durum şimdi bendede oldu.

avira var bende arkadaşımın her usb yi takışında autorun.inf uyarısı verdi engeledi dedi

ama her takışta yine uyarıyı veriyo.yanlış alarmmı acaba diyorum ama tamda bilemiyorum...

aga sorunu düzelttiğin zaman bana da nasıl hallolacağını anlatır mısın LÜTFEN???:crying:

aga sorunu düzelttiğin zaman bana da nasıl hallolacağını anlatır mısın LÜTFEN???:crying:

tavsiyem olarak avira + ashampoo antimalware dursun pc nde.

ama ashampoo yu kapalı tut sadece taramada kullan çünkü avira ile çakışma yapıyo galiba

o yüzden pc yi çok kasıyo.

bu ikisi olduğu sürece bişi olmaz merak etmez.

avira bildiğim kadarı ile engelliyo usb den pc ye bulaşan zararlıları.

flash diskini ntfs formatında hızlı biçimlendirme yavaş biçimlendir bide öle dene.

ntfs daha güvenli ve daha stabil formattır...

yok aga bu da işe yaramadı:angry::angry::angry:

Geri