flashta uçan kuş animasyonu yapmak

sigurd

New member
Reaction score
0
bu çalışmamızda size nasıl uçan kuş animasyonu yapıldığını anlatmaya çalışacağım..hemde hiç bir action script kullanmadan...:biggrin
adım 1
ilk olarak istediginiz büyüklükte bir döküman açın..backgroung rengi beyaz olsun frame rate oranı 38 olsun,tamam dedikten sonra çalışmamıza başlayabiliriz..

adım 2
layer(katman)ımızın adını bird yada kus olarak değiştiriyoruz sonra line tool (N) aracını seçiyoruz ve rengini siyah olarak ayarlayıp aşağıdakilerine benzer şeyler çiziyoruz..
2zewgpe.gif

sonra bunu çiziyoruz

992ft3.gif

ve bunu
n67q4x.gif

adım 3

şimdi paint bucket tool'u (K) seçiyoruz ve kuşun gövdesini boyamaya başlıyoruz..

eldxr5.gif

eveet şimdi elimizde bir kuşun gövdesi var..şimdi bu gövdenin kanatlarını da yapalım

adım 4

yeni bir layer(katman) oluşturun ve adını wings(kanat) olarak değiştirin( layerlara her zaman isim vermek iyidir bir değişiklik yapmak istediğimizde kolaylıkla bulabiliriz)

adım 5

wings(kanat) layerı seçiliyken resimdekine benzer yada istediginiz gibi kanat çizin

24w4two.gif

adım 6

kanatlarımız wings layerının ilk frame'inde seçiliyken F6 ya 40 defa basıyoruz..

2wevsif.gif

adım 7

şimdi wings layerımızda her ikinci frame delete tuşuyla siliyoruz ancak son 39. ve 40 frameleri sağlam bırakalım

snca4n.gif

evet şimdi bird layerımın timeline'da 40 framenı tıklayarak F5 e basıyoruz

ve çalışmamız bitti..animasyonunuzu ctnrl+enter tuşuna basarak kontrol ediyoruz..

biraz farklı düşünürek böyle birşeyde elde edebilirsiniz

2vb7vok.gif

translate by sigurd

emeğe saygı...

bir framede kanatların olup diğer framede olmaması şeklinde yapman pek hoş durmamış birinde büyük diğerinde küçük yapsaydın ver 2-3 frame aralıkla keyframe ekleyip shape motion ugulasaydın daha güzel bi çalışma elde edebilirdi ama buda güzel olmuş eline sağlık....

en alttaki örnek resimi gif olarak kaydettim o yüzden iyi durmadı aslında...swf formatı tinypic kaydetmiyor sanırım o yüzden bende gif olarak buraya koydum..

en alttaki örnek resimi gif olarak kaydettim o yüzden iyi durmadı aslında...swf formatı tinypic kaydetmiyor sanırım o yüzden bende gif olarak buraya koydum..

SWF Yüklenebilen başka sitelerde var imageshack hariç hepsini foruma link olarak atabilirsin ben öyle yapıyorum...

bilgi için sağolasın

haaa unutmadam emeğe saygı diodsun ama bi alıtnı bile yazmıyosun işte şimdi ayop ediosun...

∂єѕριηα;3262859' Alıntı:
başlıgı görünce kesin yaskonun konusudur sandım ama yanılmışım:d

eLins SagLık..

arada yeni gençlererde fırsat vermek lazım... :goz:

edit: translate by siguard yazmışsın..... uyarımı dikkate almana sevindim...

Geri