Forumun Kurabİyecİsİ Geldİ Haniimm

elif-mine

New member
Reaction score
0
ARTIK FORUMUN YENİ KURABİYECİSİ BENİM...
HADİN EN GÜZEL TARİFLERİ BEKLİYORUM...
BENDEN İNCİLER ÇOK YAKINDA...
:aşk

1184660928.jpg

Vişneli ve Çikolatalı Dilimler

Su bardağı ölçüleri Amerikan cup ölçüsünde veriliyor, ben ekmek makinamın bardağı ile ölçerek yaptım. Margarin yerine teremyağ, damla çikolata yerine önceki denemelerimden kalan choco crossies'leri kullandım, ikinci adımdaki şeker ekleme kısmını da atladım. Siz de tereyağı kullanacaksanız malzemelerdeki tuzu çıkartabilirsiniz.

Malzemeler

1 + 1/4 su bardağı kurutulmuş vişne
300gr margarin (2 yemek kaşığı haricindeki kısmı küplere bölünmüş)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı + 7,5 tatlı kaşığı un
1 yumurta
1/2 su bardağı damla çikolata
Hazırlanması:

Fırını 160C (325F)'ye getirin. 23cm (9")lik kare kek kalıbına kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Vişneleri, 2 yemek kaşığı yağı, 1/4 su bardağı toz şekeri, ve 2/3 su bardağı suyu bir tavaya alıp orta hararetli ısıda, arada karıştırarak, karışım suyu tamamen çekene kadar -~10 dak- pişirin.
Ocaktan alıp 1/4 su bardağı toz şeker ekleyin ve soğumaya bırakın. Arada karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Kakaoyu, tuzu, kahverengi şekeri, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu bir kabın içinde karıştırın. Küplere böldüğünüz yağı parmaklarınızla veya hamur karıştırıcı ile karışıma yedirin. Karışımdan 3 su bardağı kadarını kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Fırında 20 dakika pişirin.
Yumurtayı ve kalan 1/2 su bardağı toz şekeri orta hızdaki mikser ile 4 dakika çırpın. Vişneli karışımı ve kalan 7,5 tatlı kaşığı unu ekleyip karıştırın. Çikolatayı ilave edin. Karışımı kek kalıbınıza yayın. Üzerine 3. adımdan kalan kakaolu karışımı yayın.
Fırında yaklaşık 50 dakika (ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) pişirin. Tamamen soğumasını bekleyip dilimleyin.

1184656853.jpg

"Dondurmalı Cheese Cake"

Malzemesi:
250 gram beyaz peynir
50 gram toz şeker
2 adet yumurta
yarım limon rendesi
Çilekli dondurma
Çilek sos
1 paket bisküvi kırıntıları

Hazırlanışı:

Beyaz krem peyniri yumuşayıncaya kadar mikserde çırpın. Daha sonra şeker ve yumurta ilave edin. 25 cm çember kalıbın altına bisküvi kırıntıları ilave edin. Üzerine hazırlanan karışımı dökün. 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin. minik yuvarlaklar halinde kesin. Üzerini çilekler ile süsleyin. Çilek sos ve çilekli dondurma ile servise sunun.

Frambuaz sos:

Malzemesi:
100 gram Çilek
100 gram şeker

Hazırlanışı:

Çileklerin içine şeker atın. İki saat bekletin. Mikserde 5 dakika çırpın. En ince elekten süzerek servise sunun.

terteren' Alıntı:
tarifi de geldii yaparsın artık abla ;)

yaparım terteren neden yapmayayım canın sağolsun. :D

çileğe bayılıyorum ya. :saskin

palyaço külahı=)

1184599268.jpg

Malzemeler:
16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem

süslemek için;
çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri
Hazırlanması:

1.)Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.

2.)(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)

3.)Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).

4.)Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.

5.)Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)

6.)Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.

kim uğraşcaK bunLarLa... git pastaneden çeşit çeşit aL hepsinden :=)

tabi buda bir erKek bakışı...

1184599268.jpg

REsimdeki Çok güzel Gözüküyor..:)

Canım çekti bea =P

Gєηco' Alıntı:

onunla uğraşmak bile ayrı bir keyif olabiliyor genco. :D

eline sağlık elif. güzel bir görüntüsü var.

tatlılarla pek aram yoktur ama çilekleri yerim. :p

sonsuzluğa' Alıntı:
eline sağlık elif. güzel bir görüntüsü var.

tatlılarla pek aram yoktur ama çilekleri yerim. :p
sadece çileklerimi ya:((pastada güzel ama...

1sc0rp!tX' Alıntı:
REsimdeki Çok güzel Gözüküyor..:)

Canım çekti bea =P
[/B]
sanada yaparım=))

Gєηco' Alıntı:

genco git pastaneden al diyosun ama sevdiğin kadın yapsa bunları sana emin ol seve seve yerdin:=)iğrenç olsa bile:))

1184695769.jpg

Malzemeler:
300 gr un
200 gr ufalanmış sade bisküvi
150 gr krema
200 gr bitter çikolata parçacıkları 75 ml meyve likörü
100 ml şerbet
200 gr iri çekilmiş yer fıstığı 10 gr tarçın
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gr pudraşeker

Hazırlanışı:

1.)Unu hamur yoğurma kabına alıp ufalanmış bisküvi, çikolata parçacıkları, çekilmiş yer fıstığı ile tarçın ve vanilyayı ilave edin. Malzemeyi harmanlayıp yumuşatılmış Ustam krema, likör ve şerbeti ilave edin. Karışım hamur haline gelinceye kadar yoğurun.

2.) Karışımı top şekline getirip üzerini folyo ile örtün ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Küçük kağıt kalıpların içine koyup fırın tepsisine dizin ve 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

3,)Top kurabiyeleri fırından alıp soğumadan kağıtların içinden birer birer çıkarıp hızlı hareketlerle bolca pudraşekerine bulayın. Soğuyunca servise sunun.

Geri