[me|2wi$]
H & M
Tarihç e
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 3837 sayılı Kanunla kurularak 1 Ocak 1993 tarihinde tüzel kişilik kazanmıştır. Batı Karadeniz havzasındaki maden kömürünün yeterli teknik bilgiye sahip elemanlarca işletilebilmesi amacıyla Zonguldak'ta 1924 yılında bir Maden Mühendisi Mektebi kurulmuş ancak bir süre sonra kapatılarak yerine Maden Meslek ve Başçavuşları okulu açılmıştır. 1949 yılında Maden Teknik Okulu haline dönüştürülen bu kuruluş 1961 yılında İstanbul'a taşınmıştır. Daha sonra 1962 yılında çıkarılan 165 sayılı "Zonguldak'ta yenibir teknik okul açılması hakkındaki yasa" ile çalışmalar yeniden başlamış, bina inşaatları devam ederken bu teknik okul 1184 Sayılı Yasa ile Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi haline dönüştürülmüştür. 1184 Sayılı Yasaya göre Maden, Makina, Elektrik ve İnşaat Bölümlerini kapsayan akademi, 1981 yılında çıkarılan 41 sayılı kanun hakkında kararname ile Maden ve Makina Mühendisliği Bölümlerinden oluşan Mühendislik Fakültesi haline getirilmiş ve Zonguldak Mühendislik Fakültesi adı ile 20.07.1982 tarihinde Hacettepe Üniversitesine bağlanmıştır. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin 3837 sayılı yasa ile kurulması üzerine Üniversitenin temelini oluşturan bu fakülte ve buna bağlı olarak öğrenim veren Zonguldak Meslek Yüksek Okulu, Alaplı Meslek Yüksek Okulu, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu ile Hacettepe Üniversitesi Zonguldak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de "Çaycuma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" adıyla Üniversiteye bağlanılmıştır. Batı Karadeniz Bölgesinde etkin bir yörede kurulmuş olan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Zonguldak ili ve çevre ilçeleri ile Bartın ve Karabük İlinde halen işlerlik kazandırılmış 7 Fakülte, 3 Enstitü, 9 Meslek Yüksek Okulu ve 1 Sağlık Yüksek okulu'ndan oluşan yapısıyla eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.
Yurt ve Barınma
Karaelmas Üniversitesi öğrencileri barınma konusunda herhangi bir sorun yaşamamaktadırlar. Öğrenciler Merkez Kampüste eğitim gören öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt binalarında, diğer birimlerde ise ilgili kampüslerde bulunan öğrenci yurtlarında barındırılmaktadır. İsteyen öğrenciler rahatlıkla şehir merkezinde ev kiralayabilirler. Yurtlarda sıcak su, kahvaltı ve aperitif beslenme imkanları bulunmakta olup, çalışma salonları olması nedeniyle de öğrenciler rahat bir ortamda ders çalışabilmektedir.
Kütüphane
Üniversite Merkez Kütüphanesi 1993 yılında hizmete açılmıştır. Kütüphane binası 2200 m2'lik kullanım alanına sahip olup, iki katlıdır. Merkez Kütüphanesi kampus içinde bulunduğundan; Üniversite bünyesindeki Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların öğrenci ve öğretim elemanlarına, personele, kurum dışı araştırmacılara; öğretim, inceleme ve araştırmalarını yapmaları için gerekli kütüphane materyal ve hizmetlerini sağlamayı amaçlamaktadırlar. Kitapların kodlanması işleminde DEWEY Decimal System Anglo Amerikan II Kataloglama kuralları uygulanmaktadır. Haftaiçi hergün 8.30 - 22.00 saatleri arasında hizmet verilmektedir.
Teknoloji
Fakülteler ve Yüksekokullar kendi bilgisayar laboratuvarlarını hazırladıklarından öğrenciler de kendi fakültelerinde bilgisayar ve internet hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler. Bilgi işlem merkezinin çalışmaları sonucu öğrenci notları öğretim elemanları tarafından network ortamında işlenmektedir. Öğrencilerin kayıt işlemleri de internet üzerinden yürütülmektedir.
Beslenme
Öğrenci ve personelin beslenme hizmeti Merkez, Alaplı, Safranbolu, Bartın, Çaycuma, Ereğli ve Karabük Kampüslerindeki 7 ayrı yemekhanede sürdürülmektedir. Ayrıca öğrencilerin ders dışı zamanlarında dinlenebilmeleri için kantin işletmelerine de önem verilmiştir. Halen Üniversite Merkez Kampüsüyle diğer kampüslerde saat 08.30-17.30 arasında açık tutulan kantinlerde çay, meşrubat, bisküvi, tost, sandviç vb. satışı yapılarak kahvaltı ve aperitif beslenme imkanı sunulmaktadır.
Sağlık
Üniversiteye bağlı Mediko Sosyal'de 3 doktor ve 1 hemşire öğrencilere gereken ilk müdaheleyi yapmaktadırlar. Gerekli durumlarda öğrenciler Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilmektedirler.
Kampus Hayatı
Üniversite öğrencilerinin kültürel etkinliklerinin büyük bir bölümü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca yürütülmektedir. Etkinliklerie katılmak isteyen öğrencilerden herhangi bir ücret alınmadığı gibi kendilerine etkinlikler gerçekleştirmede her türlü destek sağlanmaktadır. Üniversitein değişik birimleri ve öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen konserler, kurslar, sergiler, konferanslar, paneller, sempozyumlar, seminerler, gösteriler, şiir ve müzik dinletileri, geziler ve özellikle her yıl yapılan Geleneksel Kültür ve Spor Şenlikleri vb. gibi etkinliklerle öğrencilerin ders dışı zamanlarının değerlendirilmesine yardımcı olunmaktadır Üniversite bünyesinde fotbol, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Masa Tenisi, Bilardo, Doğa Sporları (Dağcılık, Su altı sporları, Yüzme, Kayak, Yamaç Paraşütü, Bisiklet) Kros, Badminton, Bilek Güreşi gibi faaliyetler sürdürülmektedir. Düzenlenen Üniversitelerarası Spor yarışmalarına katılınmaktadır. Kapalı Spor Salonu, Halı Saha, Masa Tenisi Salonları, Bilordo Salonları, Tenis Kortu, Futbol Sahası, Kondisyon Merkezi gibi tesisler mevcut olup; tatil günleri dahil 07.30-22.00 saatleri arasında bireysel çalışmalar, değişik branşlarda Üniversite takımları, kulüp ve öğrenci toplulukları çalışmalarını sürdürmektedirler.
Ulaşım
Karaelmas Üniversitesi merkez kampüsüne şehirden ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır. Öğrenci yurtları kampüse bitişik olduğundan ulaşım yürüyerek kolayca sağlanabilmektedir.
Burslar
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veren bazı kamu kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Öğrencilere maddi katkıda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından bazıları şunlardır; Milli Eğitim Bakanlığı Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Türk Eğitim Vakfı Amele Birliği TMMOB Makine Mühendisliği Odası TEK-DER Teknik Elemanlar Derneği Trabzonlular Derneği Karaelmas Üniversitesi Vakfı Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı
Kulüpler
Basın Kulübü
Bilişim Kulübü
Robot Kulübü
Karikatür Kulübü
Bisiklet Kulübü
Makina Mühendisliği Kulübü
Dağcılık Kulübü
Rehberlik ve Danışmanlık Kulübü
Dalgıçlık Kulübü
Havacılık Kulübü
Mağara Araştırma Kulübü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulübü
Rap Kulübü
Matematik Kulübü
Orienteering Kulübü
El Sanatları Kulübü
Biyoloji Kulübü
Sanat Kulübü
Halk Müziği Kulübü
Tiyatro Kulübü
Harita Kulübü
Edebiyat Kulübü
Türk Sanat Müziği Kulübü
Sinema Kulübü
Fotoğrafçılık Kulübü
Proje Kulübü
Briç Kulübü
Rock Müzik Kulübü
Hafif Müzik Kulübü
İşletme Kulübü
Satranç Kulübü
Münazara Kulübü
Halk Dansları Kulübü
İletişim Kulübü
Tenis Kulübü
Halk Bilim Kulübü
Çevre Kulübü
Turizm Kulübü
Kültürel Gelişim Kulübü
Toplum Gönüllüleri Kulübü
Fakülteler ve Bölümler
Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (SAY)
İnşaat Mühendisliği (SAY)
Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği (SAY)
Maden Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (ikinci öğretim) (SAY)
Jeoloji Mühendisliği (SAY)
Çevre Mühendisliği (SAY)
Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi
Çaycuma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat (EA)
İktisat (Ikinci öğretim) (EA)
İşletme (EA)
İşletme (Ikinci öğretim) (EA)
Maliye (EA)
Maliye (Ikinci öğretim) (EA)
Ereğli Eğitim Fakültesi
Sınıf Öğretmenliği (EA)
Sınıf Öğretmenliği (ikinci öğretim) (EA)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (SöZ)
Türkçe Öğretmenliği (SöZ)
Türkçe Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SöZ)
Devrek Fen Edebiyat Fakültesi
Biyoloji (SAY)
Fizik (SAY)
Kimya (SAY)
Matematik (SAY)
Matematik (Ikinci öğretim) (SAY)
Fransız Dili ve Edebiyatı
Zonguldak Sağlık Yüksekokulu
Hemşirelik (SAY)
Sağlik Memurluğu (SAY)
Bartın Orman Fakültesi
Orman Endüstrisi Mühendisliği (SAY)
Orman Mühendisliği (SAY)
Peyzaj Mimarliği (SAY)
Karabük Teknik Eğitim Fakültesi
Bilgisayar öğretmenliği (SAY)
Döküm Öğretmenliği (SAY)
¤¤¤¤l Öğretmenliği (SAY)
¤¤¤¤l Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Mobilya ve Dekorasyon öğretmenliği (SAY)
Otomotiv Öğretmenliği (SAY)
Otomotiv Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Talaşli üretim öğretmenliği (SAY)
Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği (SAY)
Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Tesisat Öğretmenliği (SAY)
Tesisat Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Enerji Öğretmenliği
Bilgisayar Öğretmenliği
Talaşlı Üretim Öğretmenliği
Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği
Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Mimarlık
Klasik Gitar Sanat Bölümü
Teori Kompozisyon Sanat Bölümü
Üflemeli Çalgılar Sanat Bölümü
Vurma Çalgılar ve Ses Eğitimi Sanat Bölümü
Yaylı Çalgılar Sanat Bölümü
Devlet Konservatuarı
Opera Sanat Bölümü
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 3837 sayılı Kanunla kurularak 1 Ocak 1993 tarihinde tüzel kişilik kazanmıştır. Batı Karadeniz havzasındaki maden kömürünün yeterli teknik bilgiye sahip elemanlarca işletilebilmesi amacıyla Zonguldak'ta 1924 yılında bir Maden Mühendisi Mektebi kurulmuş ancak bir süre sonra kapatılarak yerine Maden Meslek ve Başçavuşları okulu açılmıştır. 1949 yılında Maden Teknik Okulu haline dönüştürülen bu kuruluş 1961 yılında İstanbul'a taşınmıştır. Daha sonra 1962 yılında çıkarılan 165 sayılı "Zonguldak'ta yenibir teknik okul açılması hakkındaki yasa" ile çalışmalar yeniden başlamış, bina inşaatları devam ederken bu teknik okul 1184 Sayılı Yasa ile Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi haline dönüştürülmüştür. 1184 Sayılı Yasaya göre Maden, Makina, Elektrik ve İnşaat Bölümlerini kapsayan akademi, 1981 yılında çıkarılan 41 sayılı kanun hakkında kararname ile Maden ve Makina Mühendisliği Bölümlerinden oluşan Mühendislik Fakültesi haline getirilmiş ve Zonguldak Mühendislik Fakültesi adı ile 20.07.1982 tarihinde Hacettepe Üniversitesine bağlanmıştır. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin 3837 sayılı yasa ile kurulması üzerine Üniversitenin temelini oluşturan bu fakülte ve buna bağlı olarak öğrenim veren Zonguldak Meslek Yüksek Okulu, Alaplı Meslek Yüksek Okulu, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu ile Hacettepe Üniversitesi Zonguldak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de "Çaycuma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" adıyla Üniversiteye bağlanılmıştır. Batı Karadeniz Bölgesinde etkin bir yörede kurulmuş olan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Zonguldak ili ve çevre ilçeleri ile Bartın ve Karabük İlinde halen işlerlik kazandırılmış 7 Fakülte, 3 Enstitü, 9 Meslek Yüksek Okulu ve 1 Sağlık Yüksek okulu'ndan oluşan yapısıyla eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.
Yurt ve Barınma
Karaelmas Üniversitesi öğrencileri barınma konusunda herhangi bir sorun yaşamamaktadırlar. Öğrenciler Merkez Kampüste eğitim gören öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt binalarında, diğer birimlerde ise ilgili kampüslerde bulunan öğrenci yurtlarında barındırılmaktadır. İsteyen öğrenciler rahatlıkla şehir merkezinde ev kiralayabilirler. Yurtlarda sıcak su, kahvaltı ve aperitif beslenme imkanları bulunmakta olup, çalışma salonları olması nedeniyle de öğrenciler rahat bir ortamda ders çalışabilmektedir.
Kütüphane
Üniversite Merkez Kütüphanesi 1993 yılında hizmete açılmıştır. Kütüphane binası 2200 m2'lik kullanım alanına sahip olup, iki katlıdır. Merkez Kütüphanesi kampus içinde bulunduğundan; Üniversite bünyesindeki Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların öğrenci ve öğretim elemanlarına, personele, kurum dışı araştırmacılara; öğretim, inceleme ve araştırmalarını yapmaları için gerekli kütüphane materyal ve hizmetlerini sağlamayı amaçlamaktadırlar. Kitapların kodlanması işleminde DEWEY Decimal System Anglo Amerikan II Kataloglama kuralları uygulanmaktadır. Haftaiçi hergün 8.30 - 22.00 saatleri arasında hizmet verilmektedir.
Teknoloji
Fakülteler ve Yüksekokullar kendi bilgisayar laboratuvarlarını hazırladıklarından öğrenciler de kendi fakültelerinde bilgisayar ve internet hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler. Bilgi işlem merkezinin çalışmaları sonucu öğrenci notları öğretim elemanları tarafından network ortamında işlenmektedir. Öğrencilerin kayıt işlemleri de internet üzerinden yürütülmektedir.
Beslenme
Öğrenci ve personelin beslenme hizmeti Merkez, Alaplı, Safranbolu, Bartın, Çaycuma, Ereğli ve Karabük Kampüslerindeki 7 ayrı yemekhanede sürdürülmektedir. Ayrıca öğrencilerin ders dışı zamanlarında dinlenebilmeleri için kantin işletmelerine de önem verilmiştir. Halen Üniversite Merkez Kampüsüyle diğer kampüslerde saat 08.30-17.30 arasında açık tutulan kantinlerde çay, meşrubat, bisküvi, tost, sandviç vb. satışı yapılarak kahvaltı ve aperitif beslenme imkanı sunulmaktadır.
Sağlık
Üniversiteye bağlı Mediko Sosyal'de 3 doktor ve 1 hemşire öğrencilere gereken ilk müdaheleyi yapmaktadırlar. Gerekli durumlarda öğrenciler Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilmektedirler.
Kampus Hayatı
Üniversite öğrencilerinin kültürel etkinliklerinin büyük bir bölümü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca yürütülmektedir. Etkinliklerie katılmak isteyen öğrencilerden herhangi bir ücret alınmadığı gibi kendilerine etkinlikler gerçekleştirmede her türlü destek sağlanmaktadır. Üniversitein değişik birimleri ve öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen konserler, kurslar, sergiler, konferanslar, paneller, sempozyumlar, seminerler, gösteriler, şiir ve müzik dinletileri, geziler ve özellikle her yıl yapılan Geleneksel Kültür ve Spor Şenlikleri vb. gibi etkinliklerle öğrencilerin ders dışı zamanlarının değerlendirilmesine yardımcı olunmaktadır Üniversite bünyesinde fotbol, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Masa Tenisi, Bilardo, Doğa Sporları (Dağcılık, Su altı sporları, Yüzme, Kayak, Yamaç Paraşütü, Bisiklet) Kros, Badminton, Bilek Güreşi gibi faaliyetler sürdürülmektedir. Düzenlenen Üniversitelerarası Spor yarışmalarına katılınmaktadır. Kapalı Spor Salonu, Halı Saha, Masa Tenisi Salonları, Bilordo Salonları, Tenis Kortu, Futbol Sahası, Kondisyon Merkezi gibi tesisler mevcut olup; tatil günleri dahil 07.30-22.00 saatleri arasında bireysel çalışmalar, değişik branşlarda Üniversite takımları, kulüp ve öğrenci toplulukları çalışmalarını sürdürmektedirler.
Ulaşım
Karaelmas Üniversitesi merkez kampüsüne şehirden ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır. Öğrenci yurtları kampüse bitişik olduğundan ulaşım yürüyerek kolayca sağlanabilmektedir.
Burslar
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veren bazı kamu kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Öğrencilere maddi katkıda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından bazıları şunlardır; Milli Eğitim Bakanlığı Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Türk Eğitim Vakfı Amele Birliği TMMOB Makine Mühendisliği Odası TEK-DER Teknik Elemanlar Derneği Trabzonlular Derneği Karaelmas Üniversitesi Vakfı Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı
Kulüpler
Basın Kulübü
Bilişim Kulübü
Robot Kulübü
Karikatür Kulübü
Bisiklet Kulübü
Makina Mühendisliği Kulübü
Dağcılık Kulübü
Rehberlik ve Danışmanlık Kulübü
Dalgıçlık Kulübü
Havacılık Kulübü
Mağara Araştırma Kulübü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulübü
Rap Kulübü
Matematik Kulübü
Orienteering Kulübü
El Sanatları Kulübü
Biyoloji Kulübü
Sanat Kulübü
Halk Müziği Kulübü
Tiyatro Kulübü
Harita Kulübü
Edebiyat Kulübü
Türk Sanat Müziği Kulübü
Sinema Kulübü
Fotoğrafçılık Kulübü
Proje Kulübü
Briç Kulübü
Rock Müzik Kulübü
Hafif Müzik Kulübü
İşletme Kulübü
Satranç Kulübü
Münazara Kulübü
Halk Dansları Kulübü
İletişim Kulübü
Tenis Kulübü
Halk Bilim Kulübü
Çevre Kulübü
Turizm Kulübü
Kültürel Gelişim Kulübü
Toplum Gönüllüleri Kulübü
Fakülteler ve Bölümler
Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (SAY)
İnşaat Mühendisliği (SAY)
Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği (SAY)
Maden Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (ikinci öğretim) (SAY)
Jeoloji Mühendisliği (SAY)
Çevre Mühendisliği (SAY)
Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi
Çaycuma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat (EA)
İktisat (Ikinci öğretim) (EA)
İşletme (EA)
İşletme (Ikinci öğretim) (EA)
Maliye (EA)
Maliye (Ikinci öğretim) (EA)
Ereğli Eğitim Fakültesi
Sınıf Öğretmenliği (EA)
Sınıf Öğretmenliği (ikinci öğretim) (EA)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (SöZ)
Türkçe Öğretmenliği (SöZ)
Türkçe Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SöZ)
Devrek Fen Edebiyat Fakültesi
Biyoloji (SAY)
Fizik (SAY)
Kimya (SAY)
Matematik (SAY)
Matematik (Ikinci öğretim) (SAY)
Fransız Dili ve Edebiyatı
Zonguldak Sağlık Yüksekokulu
Hemşirelik (SAY)
Sağlik Memurluğu (SAY)
Bartın Orman Fakültesi
Orman Endüstrisi Mühendisliği (SAY)
Orman Mühendisliği (SAY)
Peyzaj Mimarliği (SAY)
Karabük Teknik Eğitim Fakültesi
Bilgisayar öğretmenliği (SAY)
Döküm Öğretmenliği (SAY)
¤¤¤¤l Öğretmenliği (SAY)
¤¤¤¤l Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Mobilya ve Dekorasyon öğretmenliği (SAY)
Otomotiv Öğretmenliği (SAY)
Otomotiv Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Talaşli üretim öğretmenliği (SAY)
Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği (SAY)
Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Tesisat Öğretmenliği (SAY)
Tesisat Öğretmenliği (ikinci öğretim) (SAY)
Enerji Öğretmenliği
Bilgisayar Öğretmenliği
Talaşlı Üretim Öğretmenliği
Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği
Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Mimarlık
Klasik Gitar Sanat Bölümü
Teori Kompozisyon Sanat Bölümü
Üflemeli Çalgılar Sanat Bölümü
Vurma Çalgılar ve Ses Eğitimi Sanat Bölümü
Yaylı Çalgılar Sanat Bölümü
Devlet Konservatuarı
Opera Sanat Bölümü


















