Tunyukuk
New member
- Reaction score
- 0
Jose diyor ki;
Adım Jose A Gallego, İspanya`nın güneyinde doğdum ama kuzeyinde oturuyorum. Fotograf profesörü ve bir lisede İspanyol edebiyati profesörüyüm. Fotografik çalışmalar da yapıyorum.

Bir çok ödül sahibiyim, çalışmalarım Photo-Art International - hatta bu dergide kapak fotografı olarak-, National Geographic İspanya gibi dergilerde yayınlandı.

Toyota İspanya ve İspanya Çevre Bakanlığı için çalışmalar yaptım. Şimdilerde, Ulusal İspanyol Meteoroloji Enstitüsü için büyük bir bulutlar atlası hazırlamaktayım. Normalde sosyal içerikli konular ve manzara fotografları çekmekteyim.

Fotograf bize bu dünyayı bir başkasının elbiseleri ile anlatır. Gerçeğin bir kısmını diğer kısmından ayırmak bakanı bir anlamda şaşırtmaktır, yani ona sadece tanıdık, bildik bir görüntüyü sunmaktir. O anda bilinen artik bilinen halinden çıkıp, izleyicisi tarafından yeniden tanınmaktadır.

Bu anlamda, benim durumumda, bir ortamda yayınlanması yukarda bahsettigim seylerin altını çizmek yani, gerçekten ayrıldığı dereceleri sınıflandırmaktır.

Doğaya olan aşkım, genel olarak hayvanlar alemine olanı, benim bir cok hayvanat bahcesini ziyaret etmeme vesile oldu. Orada, onların ne kadar zor ve hatta bazen de utanc verici şartlarda sürdürdükleri yaşamlarını gördüm. Git gide, onları o gercek yasam ortamlari dışına çıkararak, kaybettikleri onurlarını vermeye çalıştım.

Bunu yapabilmek için de, onları ozgurmus gibi gostermeden, oluşturduğum özel hayali bir stüdyoda, bazen, onları çevreleyen herseyden izole ettim, bazen daha güzel görünmelerini, bazen de daha gizemli, daha cok saldırgan ve gururlu ama her daim onurlu görünmelerini sağladım. Bu onları bir ebeveyn şevkati ile insanlaştırmak değil ama en azından yalnızlıklarını güzel bir atmosfer ile çevrelemek.

Yalnızlık, benim çalışmalarımda sadece hayvanlar icin değil genelinde, şehir ve manzara ve doğa fotograflarımda, sosyal içerikli çalışmalarımda da özellikle işlediğim bir temadır. Dilerim çalışmalarımda temel aldığım bu özellik; güzellik, hayvanlar alemi ve yalnızlık temalarına ilgi gösterilmesini sağlar.

Çeviri : Faika Berat PEHLİVAN
Fotoğraflar: Jose A Gallego - People Portfolyosundan