Frekans değişti böyle oldu

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Altın Üye
Reaction score
0
TV frekanslarının değiştirilmesi küçükçaplı bir krize yol açtı. Karmaşaya sevinenler ise satıcılar oldu.

Uydudan yayın yapan televizyon ve radyoların frekanslarının değişmesi, karmaşayı da beraberinde getirdi. Frekans değişimi uydu cıhazı satan ve uydu anteni monte eden esnafa yaradı.

Kendi imkânlarıyla cihaz kurulumunu gerçekleştirmek isteyen çoğu vatandaş, başarısız olunca soluğu uydu satıcılarında aldı. Uydu satıcıları ve servisler, televizyonlarının kanallarını ayarladıklarından en az 10 YTL ücret alıyor.

ANKA'nın tespitlerine göre, Değişimden 73 adet televizyon ve radyo frekansı etkilenirken, piyasadaki 10 cihazdan 9'u ayarlarının yapılması için uyduculara getiriliyor.

Hafta başından itibaren değişen frekanslar nedeniyle "uyducular" bayram ettiği gözlenirken, Başkent’te de kanal ayarını yapamayanlar soluğu uyducular da alıyor.
Özellikle Ulus’taki Konya Sokak kanal ayarı yaptırmak için gelenlerin akınına uğruyor. Kanal güncellemesinde fiyatlar da değişiklik gösteriyor. Cihazı kumandasıyla birlikte uyducuya götüren 10 YTL; eve servis isteyenler ise 25 YTL ödüyor.

6727306.jpg

Kaynak

Baya komedi olaylar oldu :D Bende eve gidip ayarlayanlardan biriyim :D

heryerden kazanç sağlamaya çalışıyorlar.napsınlar,millette para yok.

ahaah kesinlikle doğru ben burda herkesin uyduyu bi ücret almadan yaptım ama televizyoncu 15 ytl alıyo walla :vur

Biz de hem digitürk hemde sitenin merkezi uydu sistemi var hiç bir ayar değişmedi en
azından değiştiyse bile ben fark etmedim bütün kanallar yerli yerinde duruyor. :D

bizde beceremedik, 4 kişi denedi ama olmadı yarın uyducuyu ziyaret etcez artık :sigara:

Geri