Frp Zarla Oynanmazzzz!!!!!!!!!!

belki dm lik yapmadim ama 10 senelik cok ii bir oyuncuyum dd de oynadim mosqaurade de oynadim ne dersen oynadim ama zarla oynanmaz kismi cok sacma olmus kesşnlikle oynanmasi lazim yoqsa savas sirasinda verdigin dmg in hesaplamasini nasil yapacaksin frp tarihindeki en sacma dusunce olmus bence :D

Zarla oynanmaz demek yanlış belki, ama zar arka planda tutulmalı bana kalırsa arkadaş bunu demeye çalışmış. DnD oyunlarında bu çok zor ancak Vampire, Mage, Wraith, Dark Matter, vs gibi Storytelling - hikaye anlatma - bazlı RPG oyunlarda ne kadar az zar atılırsa oyun o kadar keyifli olur. Hatta "zarsız" oynanan oyun sistemleri bile var.

Kavga dövüşte zar zorunlu tamam, ancak sosyal etkileşimlerde - tehdit etmek, yalan söylemek, vs - zar atılmamalı, attırılmamalı. :)

Bende şöyle bir şeyi belirtmek isterim. Zarsız oyun oynatmak kısmen mümkün. O kişinin senaryosuna bağlı. Yaptığı ve yaptırdığı şeylere bağlı. Ben zamanında sırf yanımda zar olmadığı için D&D yi tek bir 6 lık zarla oynatmışlığım var. Ve oyuncularımın hepsi o oyundan çok büyük zevk almışlardı. Sonuçta bu bir keyf oyunu. Nasıl daha fazla hoşunuza gidiliyorsa öyle olmalı.

zaten zarsız oynanan oyun da var ama genelde savas agırlıklı deılde advanture tarzı korku frp dıe adlandırılacak Adv. Frp ama combat area da zar atılmadan oyunu yonetmek ımkansız abıcım sen bı oyunu ııce kavra ole bıdaha dusun derım ve ılkmesajımıda buraya yazmıs oldum herkeze selam

zar = kumar diyenlere katılıyorum ama normal hayatta bir kumar değil mi :)

sonra 1 yorumda yalan söylemek için zar atılmamalı demişsiniz. arkadaşım yalan söylemek için zar atılmazsa adamın yalanı yediği ya da yemediği nerden anlaşılır.

siz dm görmemişsiniz. bizim dm tuvaletimizi yapmamız için bile zar atıyordu. zar = şanstır. günlük hayatımız da şansla ilerlemiyor mu.

misal birisine birşey söylemeniz gerek ama onu görmeniz veya ulaşmanız şansınızla alakalıdır.eğer işler yolunda giderse söylersiniz. hesaba katılmayan etkenler telefonunu açmaması, o an aradığınız yerde olmamasıdır. bu da şanstır.

combatları hiç saymıyorum.eğer zarsız oynarız derseniz buyrun gelin oynatayım sonuçta dm ben değilmiyim 1 goblinin maymunu yaparım koca partiyi... işinize gelir mi ? :saskin

frp dediğimiz oyun akıl mantık ve şans öğelerinin bir arada yürümesiyle zevkli olur. chaotic allignmenti oynatabilen adama lawful verirseniz o oyun keyif değil eziyet olur.

zarsız frp kurşun koymadan rus ruleti oynamaya benzer. siz oynarken arkanızdan birisi (dm) kafanıza odunu vurup öldürebilir.siz ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgide yürüdüğünüzü sanırken 1 anda beklemediğiniz şekilde 1 tarafın en ucundan diğer tarafın en ucuna ne olduğunu anlamadan geçersiniz.

zarla oynarsanız her kurtuluşunuzda heyecanınız katlanarak artar.

zarsız oynamaya karşıyım ama oynayanlara saygı duyarım... tercih meselesidir.

Saçmaladıysam affola uyku gözümden akıyordu başlık gözüme takılınca düşüncelerimi söylemek istedim.:melek

Abi hayatımda duyduğum en garip idda ya, role play'de zaten zar atılmaz ki ustacım combat(savaş) dediğimiz yada deneme olaylarında(sıçramalar,güç denemeleri,farketmeler v.b)zar kullanılır sen yeni mi başladın acaba???

altostratu' Alıntı:
zaten zarsız oynanan oyun da var ama genelde savas agırlıklı deılde advanture tarzı korku frp dıe adlandırılacak Adv. Frp ama combat area da zar atılmadan oyunu yonetmek ımkansız abıcım sen bı oyunu ııce kavra ole bıdaha dusun derım ve ılkmesajımıda buraya yazmıs oldum herkeze selam
Adventure FRP diye bir şey yoktur,dövüş ve combat ağırlıklı içeren oyunlara Power Play denir..

arkadaşlar yapmayın allahınızı severseniz bu oyunun kökeni zara dayanır zaten yahu yoksa karakterini nasıl temsil edeceksin savaşlarda sayısal olarak???zarsız oyun tabiki olur buda role play denir zaten bu tartışma saçma zaten saçma olacağı kadar yani bu şeye benziyor arkadaşlar play stationu kolsuz oynamak gibi birşey bu yapmayın yahu...

Buna katılmadığımı belirtmek isterim. LARP denen bir tür oyun vardır. Live Action Role Play. Bu olay tamamen insanların üstlerine kıyafet giyerek birebir tiyatro oyunu gibi oynamasıyla gerçekleşir. Prada zar denen hiçbir şey yoktur. Aynı şey masa üstünde oynanan oyunlarda da mevcuttur. Sonuç olarak senaryo burada çok önemli. 2. si senin karakteri nasıl oynattığın önemli.

Bir oyunumda (paladin oynatıyordum) savaşılması gereken bir yerde pusu altındayken 150 kobolt u diplomacy ile kendime çektiğimi biliyorum. Akabinde 150 kişilik ordum olmuştu. Bunu diplomacy zarı atıyorum diye yapmadım. Oyunda cidden diplomacy yaptım (ki daha sonra öğrendiğime göre DC si 40 mış) en son tek bir seferde zar attım ve tuttu(rp bonusuyla beraber).
Aksi taktirde 150 belki daha fazla zar atılması söz konusuydu. (DM buna hazrlıklıymış benim diplomacy yapmamı[bu kadar iyi yapmamı] beklemiyormuş). sonuç itibariyle zar atma olayını en aza indirip hatta yeri gelince hiç zarsız oyun oynatabilinir.

Bir de şöyle bir deyiş vardır:
"Power play geçicidir, iyi rp her zaman kafidir"
"İyi rp her zaman efsane olur"

ne diyim abi sırf geyik

Zar olmadan belli oyun sistemlerini oynamak neredeyse imkansızdır, oyun karmaşaya döner. Biri ben bunu yapıcam der öbürü ben şunu yapıyorum der, DM canı sıkılınca herşeyi yapabiliyo hale gelir. Ve şuna kesinlikle karşıyım: DM ne derse o olur. bu yanlış, Dm nin ne derse oluacğı durumlar oyuncuların karakterleri haricindedir, DM zorla bi oyuncuya "sen burdan sıçraıdn, şurdaki goblinin kafasını uçurdun" diyemez dememelidir. Eğer öyle bi DM niz varsa yeni DM arayışı içierisne girmenizi tavsiye ederim. Oyunucların karakterlerinin kontolleri normal durumlarda hep onların elinde olmalıdr. Ancak normalde o karakterin bariz yapmak zorunda olduğu bişey vardırda, oyuncu inat edip yapmıyosa DM o zaman "yaptın" der geçer, çünkü bunu yapmazsa ya oyun tatsızlaşıcak yada DM oyuncuyu atıcaktır belkide..

Bunu dışında Roleplay kısmında zar olmalı ama arkaplanda kalmalıdır bence. Yoksa karakterini yaratırken verdiğin sosyal olaylarla alakalı yetenekler özellikler ne işe yarar. Tamamen zarsız gerçek dnyadaki kişiliklerinzle oynamış olucaksınız, herşeye karakteriniz gibi deil kendiniz gibi cevap vericeksiniz.. o zmn bunun roleplay kısmı nerede?

Birisiyle diyalog içerisine girdin diyelim adamı ikna etmeye çalışyıosun. Sen kendin rp olarak sölemen gerekeni sölerisn, sonra dM buna göre sana belli bi bonus verir. Bide karakterini yaratırken bunla iligli yeteneklere özelliklere ne kadar verdysen onlarıda alırsn. Sonuçta oluyosa oluyoudur. DM ne derse olayı burda söker anca, işin zorluğunu belirleyen o sonuçta. ve not etmek isterimki karaktere göre oynamak çok önemli. Siz aptal bi half orc oynuyosanız eğer. gerçek hayatta aklınıza bi fikir geldiyse bile bazen bunu oyunda ork karakterinizin ağzından sölememeniz gerekir. sonuçta zekası kısıtlı bi karakterse sizin aklınıza gelen herşey onun aklına gelmemeli, tabi sizde normalde pek zeki diilseniz kasmaya gerek kalmaz :p Zaten bunlara dikkat ederseniz zarlar sadece işin düzenli şekilde deva etmesini sağlıyor. çok bi yük falan diiller bence. Tabi herşeyede zar atılmaz, nefes alabildimmi, yürüyebildmmi vs ..

Şu hareketleri yaparak savaşı canlandırma olayına geleyim.. tamamen bunun üzerine kurulmamalı, belki biraz oyunun içine sokulabilir renklendirmesi açısından ama fazlası abartı bence.

Eğer öyle oynayan varsa, evimde iki tane kılıcım var, kullanma konusunda da oldukça iddalıyım kapışabilirz, bikaç saate kalmaz level 20 olurum. Epic falan karakter olurum hatta :D

Zar savaşlarda şart bence, ama roleplay ksmında biraz geri planda tutulmalı.

dmg ve healide mi kafana göre vercen

ahmet abi senin güzel hatrına necromancera 500-600 vurdun

valla zaten cluptan ciktim geldim. kafa 10 numara beni guldurdun kardesim ya helal olsun. dm ol diycek olucen. troll kestin diycen kesicen saniyede. offf be oyle olsaydi keske bu isler. sen iyi hayal kuruyon aga. :D:D

dmg ve healide mi kafana göre vercen

ahmet abi senin güzel hatrına necromancera 500-600 vurdun

tek vurusta yatti diycek. adamda ona 5 10 kagit vericek. rusvet niyetine. cok guldum yav. :D:D

Zar kullanılmadan oyunun oynanması bence de zor. Hangi hamlenizin işe yaradığını hangisinin boşa çıktğını kafadan söylemektense, zarla iş görmek daha mantıklı. Ama gene de son söz dm de bitmeli. Ör: Oyundakilerden birine devamlı düşük zar geldiğini düşünün. Böyle durumlarda o oyuncu oyundan ayrılmak isteyebilir. O oyuncu oyundan ayrılmadan önce onun bazı hamlelerini zarsız yorumlarsınız. Bu benim bir oyunda başıma geldiğinden bu şekilde söyledim. Kısacası, tamamen zarsız frp oynanması ,bence, fazlasıyla zor olur. Ama tamamen herşeyi zara bırakınca da, oyuna dm in katabilecekleri fazlasıyla kısıtlanmış oluyor. Aradaki ayarı tutturan, oyunu iyi yorumlayan bir dm in oyununa da doyum olmaz.

lan frp nedir ilk baş onu araştırmada başla dostum sen zarsız oyun olmaz

zarsız oyun olmaz sonunda kadar haklısınız ama herzaman aynı karakterle aynı ggrupla ve aynı dm le oynanıyosa bellı bı sure sonra playerler sadece bellı baslı zarları atabılırler tabı bunun ıcın dm ın kalıtelı ve karakterle hakım olması gerekır grup ve oyun oturdukdan sonra playerlerın zarla cok fazla ısı kalmayabılır ama başlangoc sevıyesındekı playerlar ıcın zar %1000 lazım yok mekan mezbahaneye doner

Zarsız frp oynayanlar Dm in gazabına uğrar.
Zarsız frp sarışın bir drow gibidir.
Zarsız frp tanrı Eberronu memeli zannedenler içindir.
Zarsız frp oynayanlar hayatlarında muhakkak bir kere Lady of Pain i görmüştür.(Hala da yaşıyor utanmadan)
Zarsız frp oyunu Vecna nın eli gibidir.
Zarsız frp oynayanlar zeka ön ayarını göstermeden edemezler.Edenleride vardır.
Zarsız frp oynayanlar dnd düşmanıdır.
Zarsız frp oynayanlar tavernalara giremezler.(Ne eat ne listen nede bidibidi check zarları yoktur çünkü)((Eat check yok demeyn Ed Greenwood atıyor))
Zarsız frp oynayanlar unundead olur.
Zarsız frp oynayanlar black isle oyunları oynamamışlardır, dolayısıyla düşman yanında rest edebilirler.
Zarsız frp oynayanlar barbarın rage ine giremezler.Çünkü Barbarın rp sini sevmezler.
Zarsız frp oynayanlar paladin görürse görmedik derler.
Zarsız frp oynayanlar Summoning dinlemezler.Dinledik derler.Ama aslında Rhapsody dinlerler.

Zarsız frp oynamak bi çeşit illettir.Hemen bir cleric bulup illet defettirin.

Saygılarımla Cleric of cyber Baldassar Icecold
Karanlıkta kalanların ışığı tekrar bulmaları için Book of Cyberia dan alınmışttır .

Geri