Görev Yöneticisindeki İşlemler

sahinyunus

New member
Reaction score
0
Ben bu görev yöneticisindeki işlemeleri elle değilde kökten nasıl kaldırabilirim.
Msconfigteki ayarları yaptım.Yani Xpyi ilk kurduğum günkü gibi olsun hiç bir program açılmasın.

CCleaner programının " araçlar " sekmesinde " başlangıç " a bas.oturum açtıgında çalışan programları görürsün.açılmasını istemediğin programı seçip yanda bulunan " devredışı " basınca seçtiklerin başlangıçta açılmaz.umarım demek istediğin budur ?

2lbf4vb.jpg

msconfigle aynı yer oluyor heralde baktım hepsi kapalı. Yokmu başka bir yöntemi

demek istediğim bu değilki bunlar zaten açılmıyor msconfigte olmayıpta açılanlarda var onları kaldırmak istiyorum

Arkadaşım 3.parti yazılımlar arkadaşın gösterdiği gibi CCleaner ile görüntülenir. Bunun dışındakiler Windows un ilk kurulduğunda da zaten vardır. Sistem hizmetleri ve hizmetlere bağlı işlemlerdir.

Ama devredışı yapılabilecek bazı hizmetler de vardır tabi.

Xp de devredışı yapılacak hizmetleri araştır. Başlat/çalıştır bölümüne services.msc yaz enter a bas

Orda göreceğin hizmetlerden gerekmeyenleri kapatabilirsin. Ancak gerekli hizmetleri kaldırmamaya dikkat etmelisin

Teşekkürler hepinize kurcalıcam services.msc yi ama sistem hizmeti olmayan işlemlerde var bende örneğin PnkBstrA ve PnkBstrB kaldıramadım bi türlü oyunla birlikte kuruldu oyunu kaldırdım bu hala duruyor.

Kaldirmaniza gerek yok, servisleri devre disi birakirsaniz yeterli olacaktir. Baslangicta acilmasini engellemek demek ram kullanimi asgari duzeye cekmek demektir.

Bu sekilde temayi, update'leri, guvenlik duvarini, guvenlik merkezini, masaustu bilgisayar kullanicisi iseniz wireless'i kapatarak ram'daki bos alaninizi arttirabilirsiniz.

PnkBstrA ve PnkBstrB'yi nasıl devre dışı bırakabilirim msconfig ve ccleanerle olmuyor

Geri