Reisi Cumhur Kucağı
Reisi Cumhur Hazretleri Sayın Abdullah Gül, Türkiye’de bundan sonra neyin nasıl olacağını çok güzel hareketlerle hepimize gösteriyor.
İşte rektör atamaları.
Eskiden “En çok oyu alanı nasıl atamazsın” diye Sezer’e yaygara yapanlar, şimdi aynı haltı kendileri yiyorlar.
Bakın rektör atamalarındaki “Zerafete”
AKP düşüncesine karşı çıkmış olanlar kaç oy almış olurlarsa olsunlar sureti katiyede atanmıyorlar.
“Onlardan” olmayanların hemen hiç şansı yok.
Kimler atanıyor.
Rektörlerin yapmış olduğu AKP karşıtı kampanyaya AKP yandaşı kampanya ile yanıt vermiş olan öğretim üyeleri.
AKP’den milletvekili olmak için adaylık başvurusu yapmış profesörler.
Fikren veya en azından zikren AKP’ye yakın olanlar.
Hepsi kaç oy almış olurlarsa olsunlar YÖK tarafından listenin başına koyuluyorlar, Cumhurbaşkanı Gül tarafından da atanıyorlar.
YÖK rektör adaylarının liyakatini değil, iktidardaki fikre yakınlığını araştırıp sıralıyor.
Bunu bizzat yapma zahmetinden kurtulan Reisi Cumhur Hazretleri atıyor.
Sonra da “Siz biz ayrımı yok. Türkiye’yi kucaklıyoruz” diyorlar.
Başbakan Erdoğan bundan sonra ne yapacak, gerçekten Türkiye’yi sizsiz bizsiz kucaklayacak mı, 22 Temmuz gecesi söylediği yere dönecek mi bilmiyorum.
Umutla bekliyorum.
Ancak Reisi Cumhur Hazretlerinin tavrı açık.
Onun kucağı sadece yandaşlarına açık.
( 6 Ağustos 2008 - Fatih Altaylı )
Durmak Yok , Kadrolaşmaya Devam .
Durmak Yok , Takiyeci Üniversite Yaratmaya Devam .
Durmak Yok , Laiklik Karşıtı üniversite Öğrencileri Yetiştirmeye Devam .
Ayrıca bazı üyeler intikam gibi saçma yorumlar yazmışlar .
Ahmet Necdet Sezar , tehlikeyi bildiği için AtaTürk Üniversitelerine , AtaTürkçü kişileri Rektör yapıyordu .
Gül ise Refah , Fazilet ve Akp gibi partilerin Milletverkili '' Aday Adayları '' yada '' Adaylarını '' Rektör seçiyor .
Evet Gül Tarafsız ve Halkın Cumhur'udur diyenlere yazıyorum .