K
Kutay Alp
Guest
Gürsel Tekin: CHP'ye Gülen desteği isteriz
Tekin CHP'de siradan bir pozisyonda olmaya devam mi edecek yoksa siradisi bir yol mu izleyecek?
Tekin CHP'de siradan bir pozisyonda olmaya devam mi edecek yoksa siradisi bir yol mu izleyecek? Bu sorunun cevabını Sevilay Yükselir'in hazırlayıp sunduğu Yüzde yüz siyaset programında yanıtlıyor
Başbakan'ın Fettullah Gülen'i davet etmesi nasıl bir olaydır?
Fetullah Gülen tabi gelebilir ama bu onun seçimidir. Bu kadar tartışmanın olduğu bir yerde ben de gelmesinden yanayım. Bence gelip yüzleşmesi daha doğru olur. Bunun bir sorun yaratacağını sanmıyorum ama Başbakan'ın çağrısı politiktir.
Gürsel Tekin aslında Pensilvanya ile CHP'nin arasını bulmak için bir aracıdır deniliyor. Bu iddia doğru mudur?
Benim siyasette hiç bir zaman kapalı şeylerim yoktu. Kimlerle ilkişkim olsa herkes bilirdi. Tanımak başka bir şeydir, siyasi ilişki başka bir şeydir. Sadece cemaat ilişkisi değil, benim kimse ile siyasi bir ilişkim yok.
CHP'ye Gülen desteği olabilir mi?
Tabiki Gülen'in desteğini isteriz. AKP'de siyaset yapanların da herkesin desteğini isteriz. Bir siyasi parti bize oy vermeyin diyebilir mi? Biz herkesin desteğine açık bir partiyiz.
rotahaber