Güvenliğiniz için bu dosyayı hemen silin!

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
5IWkS0MKwU.png

Güvenliğiniz için bu dosyayı hemen silin!

Adobe, yaptığı açıklama ile kullanıcıların sistemlerini tehlikeye atan dosyanın adını verdi.

Adobe, Flash ve Acrobat'ta bulunan kritik bir güvenlik açığına karşı kullanıcıları uyardı.

Authplay.dll dosyasında bulunan açık sayesinde hackerların sistemleri çökertmesi ve hatta kontrolünü ele geçirmesi mümkün.

Şimdilik resmi bir yama çıkmadı ancak Adobe bu dosyanın silinmesinin, adının değiştirilmesinin ya da erişiminin engellenmesinin bir yama çıkana kadar en geçerli çözüm olduğunu belirtiyor.

Etkilenen sürümler: Adobe Flash Player 10.0.45.2, 9.0.262 ve daa önceki sürümler oluyor. Windows, Macintosh, Linux ve Solaris işletim sistemleri bu güvenlik açığından etkileniyor.

Adobe Reader ve Acrobat 9.3.2 ile daha önceki sürümler ise Windows, Macintosh ve UNIX sistemleri etkiliyor.

Flash 10.1 RC sürümü hakkında net bir açıklama henüz gelmedi, Adobe yeni bir açıklama yapacağını belirtti.

Ekli dosyalar

• Flash-Player.png
    Flash-Player.png
    23.6 KB · Görüntüleme: 16,463
ben arattım öyle bir dosya bulamadı bende

Authplay.dll

Bilgisayarda böyle bir dosya yok.

Aceba adı bu mu?

Authplay.dll adı bu evet eger varsa sılın ..

C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\authplay.dll
C:\WINDOWS\Installer\$PatchCache$\Managed\68AB67CA7DA75501B7449A0100000010\9.1.0\authplay.dll

bu klasörlerin altında buldum sildim. İnşallah sorun olmaz.

Bu dosya benimkinde var. Bununla alakalı mıdır bilmiyorum, ne zaman bir pdf dosyası açsam bilgisayarım donuyor.

Sildim sistem.. Bilgi için teşekkürler...

bende çıkmadı ama saolll

Bende de çıktı..Ctrl ve delet yaparak sildim..Bu yeterli mi ?
Başka programlar kullanarak mı silmeliydim ? Mesela unlocker vs.

Geri