Gırtlağa Kadar Borca Battık..

AntidepresaN

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Gırtlağa Kadar Borca Battık..

Kredi batağında gelinen noktayı Bakan Ekren
itiraf etti: Takipteki tüketici kredisi 13 kat arttı

TÜrkİye, AKP iktidarında hızla duvara doğru ilerliyor! İhracatından çok daha fazla ithalat yaptığı için sürekli açık veren devlet bütçesi gibi, vatandaş da sürekli açık veriyor. Gelir artmadığı için tek çare kredi gibi görülüyor. Ancak bunun bir de geri ödemesi var, daha doğrusu artık yok! Geri ödenemeyen kredi tutarı 1.3 milyar YTL’ye ulaştı!

Bu korkutucu tablo, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel’in soru önergesini cevaplamak zorunda kalmasıyla ortaya çıktı. Ekren, son 4 yılda takipteki tüketici kredilerinin 13 kat artarak 94.4 milyondan 1.3 milyar YTL’ye, takipteki ticari kredilerin ise 16 kat artarak 53.5 milyondan 868.4 milyon YTL’ye fırladığını açıkladı.

b-265857-hgdhghfd.jpg

Hayatımız kredi oldu

CHP’nin kredi borçlarıyla ilgili soru önergesini cevaplayan Ekren, vahim tabloyu ortaya serdi. Takibe alınan kredi tutarı 2004’te 94.4 milyon YTL iken 2008’de yüzde 1377 artarak 1.3 milyara yükseldi

Bankacılık sektörüne yabancı yatırımcıların girişiyle birlikte kredi kartı ve tüketici kredisi kullanım oranları arttı. Gideri gelirinden fazla olan vatandaş bankalardan kullandığı kredileri ödeyemeyince, kredi batağı büyüdü de büyüdü. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 2004-2008 Mayıs dönemlerinde kullanılan “takipteki tüketici kredilerinin” tutarının 94.4 milyon YTL’den (yüzde 1377) artarak 1.3 milyar YTL’ye yükseldiğini, takipteki “taksitli ticari krediler” ise yüzde 1623 artışla 53.5 milyon YTL’den 864.4 milyon YTL’ye çıktığını söyledi.

13 milyon kredi çekilmiş

2008 Mayıs ayı itibariyle tamama yakını YTL cinsinden olmak üzere tüketici kredilerinin tutarı 76,8 milyar YTL ve taksitli ticari kredilerin tutarı da 37,9 YTL seviyesinde gerçekleşti. İhtiyaç kredileri 48,6 milyar YTL ile ilk sırada yer alırken bunu sırasında 36,9 milyar YTL ile konut kredileri, 16,2 milyar YTL ile taşıt kredileri ve 3,4 milyar YTL ile işyeri kredileri izledi. Bankalarca bildirilen müşteri sayılarına bakıldığında ise yine 2008 Mayıs ayı itibariyle gerçek kişilere 11,8 milyon adet tüketici kredisi, kuruluşlara da 1,1 milyon adet taksitli ticari kredi kullandırıldı. Bakan Ekren, bankalarca kullandırılan tüketici kredileri ve taksitli ticari kredi toplam stoku anılan dönemde yüzde 492 oranında artış göstererek 19.4 milyar YTL’den 114,7 milyar YTL’ye çıktğını açıkladı.

Kaynak

şu elektriğe yaptıkları zam var ya .ötlerine girsin bidaha çıkmasın ok

İşte gerçekler bunlar.Gelin bunları tartışalım.

Boş boş konular açıp forumu provoke eden akp sempatizanları ülke ekonomisi 7 yıldır geriye giderken tayyip in serveti nasıl trilyonları buldu.
Gelin bunları anlatın burada ?

İşte gerçekler bunlar.Gelin bunları tartışalım.

Boş boş konular açıp forumu provoke eden akp sempatizanları ülke ekonomisi 7 yıldır geriye giderken tayyip in serveti nasıl trilyonları buldu.
Gelin bunları anlatın burada ?

Bunları tartışamazlar hatta bu konularla ilgilenmezler bile.Zagor270 iki tane güzel konu açtı ama cevap veren olmadı.Onların tek derdi inadına akp..Gerisi umurlarında değil.

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=462413

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=462415

yahuu sizler ne kadar anlatırsanız anlatın ben artık pes ettim kaderimi yaşıyorum insanlarr nasıl bu kadar fanatik oluyorlar anlamıyorum. takım tutar gibi parti tutuyorlar soruyorum yokmu hatalarıı var diyorlar ama ölsekte vazgeçmeyiz diyorlar. düşünüyorum acaba paramı alıyorlar diye onuda almıyorlar ama nedense vazgeçemiyorlar. ülke her geçen gün kötüye gidiyo ama insanlar bu partiyi tutuyorlar...

yahuu sizler ne kadar anlatırsanız anlatın ben artık pes ettim kaderimi yaşıyorum insanlarr nasıl bu kadar fanatik oluyorlar anlamıyorum. takım tutar gibi parti tutuyorlar soruyorum yokmu hatalarıı var diyorlar ama ölsekte vazgeçmeyiz diyorlar. düşünüyorum acaba paramı alıyorlar diye onuda almıyorlar ama nedense vazgeçemiyorlar. ülke her geçen gün kötüye gidiyo ama insanlar bu partiyi tutuyorlar...

Üstelik yapılan anketlerde insanların kötü gidişatın farkında olduğunu göstermektedir. Akp politikalarının değişmesi yönünde istekler var. Akp yi tutanlar sündürmek için tutuyorlar.

Değerli Antidepresan,

Açtığın konu we hakkımdaki güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Bu konuya ilawe daha neler sayılabilir. Nice sayısal weri. Ben en çok ato'nun web sayfasından yararlanıyorum ;

http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=1556&l=1

Ana başlıktaki istatistikleri yayınlıyorlar. Türkiye'nin ekonomik werileri bu kadar olumsuz görünümde iken burada 3-5 tane watansewer bizbize konuşuyoruz. Sadece borç olsa yine iyi. İşsizlik yüksek, kapanan şirket sayısı artıyor, yaşam mücadelesi zorlaşıyor. Bunun gibi daha nice weri war. Umursamıyoruz. Toplum bunları hep göz ardı ediyor. "Ekonomi aslında o kadar da kötü değil" demeye tenezzül edenlere kızmıyorum. Particiler tabiki pembe tablo çizecekler ama halkımız aymazlık içinde. Kimse hesap sormuyor. Daha ağlak bacımız tansu çiller'e hesap sormadık ki ... Watan satılmış, watanın değerleri elden çıkarılmış ne gam ne keder. Daha ne olsun ki ? Daha neyi bekliyoruz. Aynen başlıktaki gibi gırtlağımıza kadar borçluyuz we hiçbir şekilde de bunu değiştirecek bir atılım yapmıyoruz. 2010 yılında bundan da beter olacak.

bankalar eşşek olmasın kardeşim. peynir ekmek satar gibi kart veriyorlar. millet sanki bilmiyor mu kredi kartının ne olduğunu herkes biliyor. harcamasını karşılayamayacaksa o alışverişi yapmasın bu kadar basit. ben 70 ytl lik cep telefonunu niye alıyorum da elin berber çırağı 500 ytl lik cep telefonu alıyor? almasınlar. bunun adına bilinçsizlik değil açgözlülük denir. sonra kara kara ben bu borcu nasıl kapatacağım dersin. onu da bu eşşeklere kredi kartı veren banka düşünsün bize ne. diyorsun da sonunda kriz çıkıyor cebindeki 3 kuruş 1 kuruş etmiyor.... :(

bankalar eşşek olmasın kardeşim. peynir ekmek satar gibi kart veriyorlar. millet sanki bilmiyor mu kredi kartının ne olduğunu herkes biliyor. harcamasını karşılayamayacaksa o alışverişi yapmasın bu kadar basit. ben 70 ytl lik cep telefonunu niye alıyorum da elin berber çırağı 500 ytl lik cep telefonu alıyor? almasınlar. bunun adına bilinçsizlik değil açgözlülük denir. sonra kara kara ben bu borcu nasıl kapatacağım dersin. onu da bu eşşeklere kredi kartı veren banka düşünsün bize ne. diyorsun da sonunda kriz çıkıyor cebindeki 3 kuruş 1 kuruş etmiyor.... :(

Dediğin sadece kredi kartı borçluları olsaydı sorun, haklısın derdim. Dediklerin doğru. Aynı şeyi bende düşünüyorum ama ya kapanan şirket sayısı ? ya işsizlik rakamları (üstelik işsizlik rakamlarına örneğin ewkadınları dahil edilmez, yani potansiyel olarak işgücüne katılmaya müsait olan), sonrasında cari açık we ekonomik werilerin büyük bir çoğunluğu ? Ekonomimiz iyi değil. Ekonomimiz iyi olsaydı %10-11 enflasyon war iken (resmi rakamlara göre) %20 ciwarında faiz ödemezdik. Enflasyonun kendisi kadar risk faktörünü ek faiz olarak sıcak paraya kaptırıyoruz. O yüzden buradaki gerçek problem ne her önüne gelene kart dağıtan bankalar, ne de fütursuzca harcama yapan bir takım kullanıcılar. Hatanın merkezinde hükümet we sistem war.

belliydi ekonominin patlayacağı.sen her şeyi yok pahasına satarsan ekonomide sunii bir ferahlama yaratırsın ya sonrası?muamma.enflasyon düşüyormuş tek hanelere girmiş.neye göre kime göre??

gıdanın enflasyon sepeti içinde ağırlığı yüzde 28,47,Ev eşyasının ağırlığı yüzde 7,22,konutun payı yüzde 16,62,ulaştırmanın payı da yüzde 11,6

düşünün ki gıda fiyatları özellikle kışın çok artıyor(domates salatalık 2-3 ytl.ye çıkıyor belkide daha fazla) konut desen her sene asgari %15 zam yapılıyor,ulaştırma desen her ay benzin fiyatlarına göre zamlanıyor buna rağmen bizim enflasyonumuz düşüyor.ve buna göre de çalışana zam yapılıyor.ee bu koşullar da tüketici yetiremeyince ne yapsın?tek kişinin açlık sınırı kamu-sene göre 940ytl.düşünün ki bu parayla kaç aile geçiniyor.hal böyle olunca tüketiciler bankalara hücum ediyorlar.sonra da ödeyemiyorlar.

akp yi sürekli kötüleyenlere hak veriyorum ama sonuç olarak onun karşısına bir alternatif çıkmadığı sürece onların iktidarları devam edicek.insanlar bir yerde oy vericek parti bulamıyorlar.

ahanda bizim halkımıızn ekonomiden anladığı budur. nasrettin hoca bu durum için şunu demiş :"hırsızın hiç mi suçu yok?"
anlayana sivri sinek saz

Beraber Yürürüz Bi BU Yollarda Beraber Batarız Yagan Yagmurda Beraber Ölürüz Biz Bu Vatanda Borc İçin Canımızı Alacak Degiller Yha Devam Elbet Biri Öder Borcumuzu Sinir Olyuom yaw Türkiyenin Borcu Var Diyince Ne Zaman Bitecek Bu BOrc Kim El Atacak Bu Borc Olayına ??? Daha Kapatmamız Gerekirken
Para Cekioz Teşekkürler

Geri