Garip ama gerçek

kardeş eline sağlık ama bunla uğraşamam:D

Yanlış çıktı 20 Yaşında Olan Eleman 44 Yaşınd aÇıktı Ben 26 Yaşındayım 42 Yaşında Çıktım Saçmaaa Ayak Numarasında İş Bitiyor Ama Gereksiz Bir Buluş..

41 numara ayakkabı giyenler 42 numara ayakkabı giyenler yada diğer numaralar nasıl olsa çarpımda kullanılan sayı sabit oldugu için 18 yaşında 41 giyen bi kişi ile 19 yaşında 41 giyen bi kişiyi aynı gösteriyor burdan çok basit bir şekilde hatalı olduğunu görebiliriz..

> >

> > >ve son olarak doğum yılınızdan çıkartın
> > >

burada yanlış yazmış elde edilen sonuçtan doğum yılı çıkartılacak ve bu verilen formül 2006 yılı için formülde eklediğimiz 1006 yıl için ekleniyor örn. 2006 için 1006, 2007 için 1007, 2008 için 1008 vs gibi ve sonuçlar doğru çıkıyor

konuyu açıcak olursak
44 numara ayakkabı ve 1987 doğumlu biri için (ki bu ben oluyorum)

1) 44*5=220
2) 220+50=270
3) 270*20=5400
4) 5400+1008=6408 (2008 de olduğumuz için 1008 eklendi)
5) 6408-1987=4421 44 numara 21 yaş

bu formülde aslında sadece matematiğin değişme birleşme vs özelliklerinden yararlanılıyor
yani çok fazla şaşılacak birşey yok fakat kim uğraşıp yazdı ise de emeğine sağlık

hala bunlara şaşırmayın yahu ilkokul matematiği kulağını tersten tutuyo o kadar.ayrıca soru yanlış 1006 degıl eger doldurdugun yası bulmak ıstıyorsan 1007 gun aldıgın yası bulmak ıstıyorsan 1008 eklenmelı.ve her sene bu degerler 1 artırılmalı :) .ben altta gun alınan yasa gore formule ettım.

not :dede kısmını yanlış yazmısım.dede sadece son 3 haneden yasını ogrenır.ayak nosu ; toplamada yuzler hanesıne devır oluncagından 1 numara buyuk cıkar.dede ıcın sorun olmaz ayagı buyuk olanın neresı buyuk olmaz kı der mutlu mesut yasar gıder :D

bd4136e1.jpg

Valla benim aykkabı numrası tutuyor ama hesapta bir hata var yaşım tutmuyor.Rakamları tekrar kontrol etsen iyi olur.Yinede tşkk.

offff yıne aynı seylerıı verıpp duruyonuss ha......e tmm doruu cıkıyoo bılıoss...yanlıss cıkartanlar 4 ısleme calıssın bıas....

> > >Biraz ilginç ve saçma gibi görünüyor...
> > >
> > >Kim uğraştı da bu isle nasıl bir formül elde etti. >
> > >Bilmiyorum ama sonuç doğru...
> > >Üşenmeden dener misiniz?
> > >Olay su simdi bir hesap makinesini elinize alın
> > >
> > >Ayakkabı numaranızı 5 ile çarpın
> > >Çıkan sonuca 50 ekleyin >Çıkan sonucu 20 ile çarpın
> > >Çıkan sonuca 1006 ekleyin
> > >ve son olarak doğum yılınızdan çıkartın
> > >
> > >SONUC: ilk iki rakam ayakkabı numaranız son iki rakam yasini çıkacak
> >buyurun deneyin ...
> deneyin ve dogrumu cikiyor lutfen yazin arkadaslar

buçuklu sayılar kullanmayın

iyi derecede tutuyorr

tutmassada ayaklarınızda sorun vardırr herhalde

not:alıntı
gerçekten saçmalıkkk.ben denedim oldu ama bu bir uydurmadır bu formül sanki bir zincirleme gibi bişeyy!

Çıkan sonuç 4415. 44 ayakkabı numaram ama yaşım 15 değil 18 :)

Geri