Geleceğimiz Guvendemi ?

dark_aziz

New member
Reaction score
0
Turk gencleri olarak geleceğimmiz guvendemi ?...

Aclik sinirinin 1.500 ytl olduğu bi ulkede asgari ucret 500 ytl ...
Basbakan Hapsursa Dolarin , Euronun 2 ye katlandiği bi ulke...
20 yil boyunca okuyup da is bulamadiğimiz bi ulke ...
Bizi temsil etmesi icin sectiğimiz vekillerin bizi sattiği bi ulke de ...

GELECEĞIMIZ GUVENDE mi ?
merak ediyorum ...

Turk gencleri olarak geleceğimmiz guvendemi ?...

Aclik sinirinin 1.500 ytl olduğu bi ulkede asgari ucret 500 ytl ...
Basbakan Hapsursa Dolarin , Euronun 2 ye katlandiği bi ulke...
20 yil boyunca okuyup da is bulamadiğimiz bi ulke ...
Bizi temsil etmesi icin sectiğimiz vekillerin bizi sattiği bi ulke de ...

GELECEĞIMIZ GUVENDE mi ?
merak ediyorum ...

açlık sınırının 1500 ytl açıklandığı halde asgari ücret alanların dahi aç kalmadığı
başbakanın hapşurmasıyla doların euronun 2 ye katlandığına inananların bulunduğu
20 yıl boyunca okula gidip de bi halt öğrenemeyip sonra da bi baltaya sap olamayıp yöneticilerin suçlu ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz...
bu hal pek iyi değil. ama sana diyeceğim şu ki: senin geleceğin güvende değil...

ya pekte konuşılcak bişey yook bu konuda.

Kinmsenin geleceği güvende değil ölüm her an kapıyı çalabilir

açlık sınırının 1500 ytl açıklandığı halde asgari ücret alanların dahi aç kalmadığı
başbakanın hapşurmasıyla doların euronun 2 ye katlandığına inananların bulunduğu
20 yıl boyunca okula gidip de bi halt öğrenemeyip sonra da bi baltaya sap olamayıp yöneticilerin suçlu ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz...
bu hal pek iyi değil. ama sana diyeceğim şu ki: senin geleceğin güvende değil...

500 YTL ile yaşamayı, aç kalmamayı kendine ideal aldığına,
Başbakan'ın arkasında bu kadar durduğuna,
20 sene okuyanların bir şey öğrenemediğine inanan
biri olduğuna göre senin geleceğin tehlikede değil.

Sen evini 500 YTL ile geçindirebiliyorsan, ihtiyacın olanı değil bulabildiğini yemeye tokluk diyebiliyorsan, borç batağı içinde ömrünü tüketebiliyorsan, karnını doyurmaktan başka kültürel ve sosyal faaliyetler ile kişisel gelişime 1 lira ayıramıyorsan senin geleceğin garantide.
Ayrıcaa Tebrik ederim Sen tam da Tayyip'in istediği vatandaş modelisin.

Bu arada 20 sene okuyup bir baltaya sap olamama kısmını da çok beğendim. Bu ülkedeki işsizliğin asıl nedeninin yeterince okumayan, derslerine çalışmayan öğrenciler olduğunu da öğrendik. Tayyip ne yapsın millet 20 sene okuyup bir şey öğrenemiyorsa değil mi?

Walla Helal olsun bu kadar güzel yorum olur.

Sen evini 500 YTL ile geçindirebiliyorsan, ihtiyacın olanı değil bulabildiğini yemeye tokluk diyebiliyorsan, borç batağı içinde ömrünü tüketebiliyorsan, karnını doyurmaktan başka kültürel ve sosyal faaliyetler ile kişisel gelişime 1 lira ayıramıyorsan senin geleceğin garantide.

Bu arada 20 sene okuyup bir baltaya sap olamama kısmını da çok beğendim. Bu ülkedeki işsizliğin asıl nedeninin yeterince okumayan, derslerine çalışmayan öğrenciler olduğunu da öğrendik. Tayyip ne yapsın millet 20 sene okuyup bir şey öğrenemiyorsa değil mi?

bunları o yazıdan nasıl çıkardın çok merak ediyorum..arkadaşm olanları soylemiş ben bunlara talibimmi demiş yav başbakana laf demek için npcanını şaşırıyosunu ha...

yani bir insan bu kadar şartlanmış olabilir. ben şu anki hükümetle veya geçmiştekilerle ilgili özel bir yorum yapmadan bir şeyler ifade etmeye çalıştım.
ben 500 ytl ile geçimdirmiyorum evimi belki ama geçindiren insanlar ve Türkiye'yi bir cehennem gibi görmeyenler çoğunlukta bu ülkede. fakat bazıları 5 milyar alsa bile aylık, bunu beğenmiyorlar ya!!! işte bu garipsenecek bir durum. aza kanaat göstermeyen çoğu bulamaz. böyle insanları da ancak toprak doyurur... arkadaş kişisel gelişimin, sosyal faaliyetlerin bile parasız yapılamayacağına inanacak kadar kendini paraya bağlamış ki işte acınacak durum budur aslında.. bu insanlar hayatlarından hiç zevk alamazlar, paraları olmadan. paraları olsa bile hep daha fazlası olmadığı için üzülürler. ama anadolu insanı için para sadece bir araçtır, huzur esastır. bu bir siyasi mesele değil, bu bir hayat felsefesidir.... ve son olarak "çalışan kişi er ya da geç karşılığını mutlaka alır"...

Geri