Genelkurmay'a halktan tepki devam ediyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hakaret eden bursastyLe 1 hafta

Genelkurmaya başkanına yahudi diyen üyemiz sınırsız banlanmıştır. Türk ordusu müslümandır ve geleneklerine bağlıdır. Aralarında gayri müslüm istisnalar olabilir. Çünkü üniter bi devlet yapımız var.

halk orduya ne tepki gösterdi? ne zaman ne sekilde nerde? sağlıklı bi haber gibi gelmedi bana.
unutmayalım ki halkın en güvendiği kurum açık ara TSK dır.

melihburak' Alıntı:
Anca vakit gazetesinde bulursun böle yazıları...Azınlıkların okuduğu gazetede!!....fletch in sölediği şeyle dinden korkmanın ne alakası var anlamadım...doğr sölüo....bir tek vakit bulursun böle yazıyı...bulsana sabahta...hürriyette böle yazılar...azınlıklıkların okuduğu gazeteler yüksek tiraj yapıorsa o zaman senin teorine göre Aydın kesim azınlıktır bu ülkede....tartarak konuş...kimseye de müslümanlık dersi vermeye kalkma...biz cumaları dinlioruz vaazımızı...

gercekten komik bu arkadas ne solediginin farkında deil bence yada dunyadan haberi yok

Yoruma bile gerek yok...

Bir sorun oldu aşağıya yazıyorum

İlgimi çeken bir şey var.Her nedense bu cumhurbaşkanlığı seçimleri kaosu ortamında PKK lı teröristler duruldu.Nihayet şehit vermiyoruz.1 mayısta miting ortamlarını karıştırmaya çalıştılar,iyi ki yeterli güvenlik tedbirlerleriyle başarısız oldular.Umarım bundan sonra şehit vermeyiz.Umarım artık şehitler vermeyeceğimiz önlemleri alabilecek birileri erken seçimle iktidara gelir.

Yoruma bile gerek yok...

Arkadaşlar, ülkemizde kimse dine karşı değil ki olanlar türkiyeye karşıdır. Ayrıca ülkemizde kimsenin dine karşı olamadığı gibi ulu önder ATATÜRK'e de karşı olamaz ve Atamızın bize bıraktığı miraslara da...

Genel Kurmay'ın dini hareketlere karşı olması mümkün olamayacağı gibi ülkeyi bölmeye ve yönetim şeklini değiştirmeye yönelik hareketlerede görüşsüz ve hareketsiz kalamaz...

Bu durumda Cumhur Başkanımız Ahmet Nejdez Sezer'in söylediği cümleler ve Genel Kurmay'ın basın bildirimi göz ardı edilemeyecek bir gerçekliktedir. Çünkü bu cümleleri sarf eden kurum ve kişiler göz ardı edeliemeyecek kişiler ve kurumlarıdr.

Tarih tekerrürden ibarettir... Bu gün yaşanılan hayatın bütün kuralları geçmişte yaşanılanlardan ders çıkarılarak uygulanmaktadır... Dolayısıyla Genel Kurmay'ın basın bildirimindeki şu paragrafa dikkatinizi çekmek istiyorum.

" Bu faaliyetlere girişenler, halkımızın kutsal dini duygularını
istismar etmekten çekinmemekte, devlete açık bir meydan okumaya
dönüşen bu çabaları din kisvesi arkasına saklayarak, asıl amaçlarını
gizlemeye çalışmaktadırlar. Özellikle kadınların ve küçük çocukların
bu tür faaliyetlerde ön plana çıkarılması, ülkemizin birlik ve
bütünlüğüne karşı yürütülen yıkıcı ve bölücü eylemlerle şaşırtıcı bir
benzerlik taşımaktadır"

yukarıdaki paragrafta açıklanan şey anlık olarak ortaya atılan bir görüşden ziyade tarihden edinilmiş tecrübelere dayanılarak söylenen sözcüklerdir.

Ayrıca TSK'nin taraf olabilmesi ve bir takım siyasi olaylara mudahale edebime hakkı gene basın duyurusunda şu paragrafda açıklanmıştır.

"Türk Silahlı Kuvvetleri, bu niteliklerin korunması için kendisine kanunlarla verilmiş olan açık görevleri eksiksiz yerine getirme konusundaki sarsılmaz kararlılığını muhafaza etmektedir ve bu kararlılığa olan bağlılığı ile inancı kesindir."

Bu açıklamalara bakacak olursak Kutlu Doğum Haftası'na karşı yapılan bir hareket değil tarihden gelen tecrübelerle bu haftayı düzenleyenlerin örgüt şeklinde çalışması düşünülmekte ve ülkemizin bütünlüğüne zaraverecek seviyede olduğu karar kılınmış. Bunun sebebi ise Basın açıklamasında şu şekilde verilmiştir.

"22 Nisan 2007 tarihinde Şanlıurfa’da; Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden gelen bazı grupların da katılımı ile, o saatte yataklarında olması gereken ve yaşları ile uygun olmayan çağ dışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada Atatürk resimleri ve Türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur."

KİMSE DARBE İSTEMİYOR, KİMSE SORUN İSTEMİYOR AMA HEPİMİZ DÜZENİN BOZULMASINI İSTEMİYOR VE BUNA TEHDİT OLUŞTURABİLECEK HER ŞEYİN ENGELLENMESİNİ İSTİYORUZ...

BİZ CUMHURİYETİMİZE TEHDİT VE BUNA DİL ÜZATAN KİŞİLERİ İSTEMİYORUZ..

Genel Kurmay'ın basın bildirimindeki bu ser tavır da bundan dolayıdır...

Bu konuda taraf olmaya gerek yok, ılımlı düşünüp sorunun nelerden kaynaklandığını düşünmeli ve TSK'ni hemen suçlamamalıyız...

Bu konu altında seviyesiz yazılar yazan bir arkadaş gördüm ve o seviyesiz yazıya bir cevap gördüm. Cevaplayan kişi ne kadar BANN'ı hak ediyorsa yazıyı yazanıda lütfen banlayınız o zaman...

adminlere'e saygı ile duyurulur..(bu bann olayınıda burada açtığım için özürdilerim)

Türkiye Laiktir, Laik kalacaktır. Kimse kimsenin dinini sorgulayamaz. Kimse sen neden Kuran okuyorsun diye birşey söyleyemez. Diğer ise ötekine sen Kuran okuyorsun gericisin diyemez.

Müslümanlıkta bir insan öldürmek yasak değil midir ki? Adamı misyoner diye öldürüyorsun ? Bu ne insanlığa ne müslümanlığa sığan bir harekettir. Bu yapılan bariz olarak dini kötüye kullanmaktır.Dini alet etmektir.

Herkesin inancı kendinedir.Dinden korkulmaz, (arkadaşımızın kastettiği müslümanlık herhalde). Müslümanlık sevilir,müslümanlık evrensel bir dindir ve sevgiyle kucaklıyıcı bir dindir.Kimseyi dili,dini,ırkı,zenginliği,fakirliği gibi ayrım yapmaz.

Genelkurmayın yaptığı muhtıra doğru bir karardır.Hiç kimsede genelkurmaya tepki göstermemiştir.Genelkurmaya tepki gösterenler dini araç olarak kullanan kesimdir.

ABDULLAH GÜL'ün sözcükleri...

Kesinlikle kendi cümlem değildir ve kesinlikle sözcükleri değiştirmedimi. İsteyenlere gazetenin taramasını yollayabilirim.

POSTA GAZETESİNDEN MANŞET
Tarih: 28 Kasım 1995 Salı

MANŞET: Ürperten İtiraf
Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah GÜL "Cumhuriyet döneminin sonu artık geldi" dedi.

Yukarıdaki yazı Posta gazetesinden alıntıdır!

Şimdi biz Abdullah GÜL'ü nasıl başbakan seçeceğiz? Zaten biz değil meclis seçecek. Ama meclisisde biz seçtik!

Hadi buradan buyrun...:saskin

Sonrada TSK neden kokuyorda böyle bir basın bildirisi yapıyor veya Sezer ilginç bir cümle kurarak koltuğundan ayrılıyor diyorsuz...

Herşey ortada değilmi arkadaşlar??? :melek

Menow' Alıntı:
Kesinlikle kendi cümlem değildir ve kesinlikle sözcükleri değiştirmedimi. İsteyenlere gazetenin taramasını yollayabilirim.

POSTA GAZETESİNDEN MANŞET
Tarih: 28 Kasım 1995 Salı

MANŞET: Ürperten İtiraf
Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah GÜL "Cumhuriyet döneminin sonu artık geldi" dedi.

Yukarıdaki yazı Posta gazetesinden alıntıdır!

Şimdi biz Abdullah GÜL'ü nasıl başbakan seçeceğiz? Zaten biz değil meclis seçecek. Ama meclisisde biz seçtik!

Hadi buradan buyrun...:saskin

Sonrada TSK neden kokuyorda böyle bir basın bildirisi yapıyor veya Sezer ilginç bir cümle kurarak koltuğundan ayrılıyor diyorsuz...

Herşey ortada değilmi arkadaşlar??? :melek

Bu bilgi için sağol kardeşim...

1-Kendisi bunu yalanladı..O yüzden gerçekten söyledimi söylemedimi bilemeyiz..

2-Gazete düzeltme yazısı yayınlamış galiba cumhuriyet gazetesi vermiş ama bulamadım abonelik istiyor gazete...

SickDreTh' Alıntı:

bu makale the guardian ingiliz gazetesinde gecmis..
ben sahsen bu konuya inanmiyorum
sacma geliyo bana ingilizce'yi kim tercume etmis
nasil etmis..yazinin devami neymis?
karalamak kolay inanmak isteyende olduguna gore
direk onyargi ile silip atiyosunuz kafanizdan
yazik, kolaylikla boyle adamlari harcayamazsiniz kendi aranizda
nasil etmis arti 15 sene onceki olayla gunumuze baktiginizda
Abdullah Gul'un bu iddaa'yi destekleyecek konusma veya hareketini
gosterin..ayrica Gul bu yaziyi yalanlamistir..
lutfen arkadaslar lutfen sagduyulu olalim..

arkadaslar sunu kaul edin genelkurmayın yaptıgı düpedüz yanlış bir olay. buyukleriniz bunca darbe gormus bu darbelerin zaralarını anlatmadı size hiç, türkiyede benimde en güvendiğim kurum TSK ama siyaseti ve milleitn seçilmişlerini yada demokrasiyi bu şekilde yıpratmamaları gerekiyor.bu tür şeylerin kimseye yararı yok. keşke bu muhtıraya tepkiyi verebilseydik ama bu türk milleti ne bir reform nede aydınlanma süreci gecirdi. kendini bann diye cumhuriyetin içinde buldu. vakitin ne kadar yanlı oldugu belli zaten kimse o gazeteye aldırış etmesin derim.

Konu Kapandı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri