Gercek Abukluklar

AmonRa

New member
Reaction score
0
-----Hani su IETT'nin yesil otobüsleri var ya; çevreci ve ABS frenli olanlar .Abi gayet güzel bir gün herkes kendi kivaminda ve tadinda yolculuk ederken birden bir telefon sesiyle irkildik. Gazman'inki gibi çaliyodu.Neyse adam çalan telefonu açti ve konusmaya basladi. Biraz argosu rahatsiz ediyordu çevreyi ama, asil rahatsizlik veren kapali olmasi gereken telefonun açik ve kullanilir vaziyette olmasiydi. Tabi çok geçmeden IETT söförünün ikaz sesi duyuldu;
-Beyfendi cep telefonuyla bu otobüste konusmaniz yasak!
Adam hiç iplemeden konusmaya devam etti. Söför tekrar uyardi;
-Beyfendi kime diyorum, cep telefonuyla konusmaniz yasak, aaaa!
Adam hala konusuyor valla hiç tinmiyor. Söför daha fazla dayanamadi bir hisimla el frenini çektigi gibi, caaaart diye durdurdu otobüsü ve herifin tepesine dikildi.
- Kardesim ne laf anlamaz adamsin sen yaaaaa! Bu otobüste cep telefonuyla konusamazssiiiin. Yasak yaaa yasaaaaak!
Söförün bu hiddetli haraketinin ardindan telefonla konusan adam bir an duraksadi ve telefonda konustugu kisiye dönerek;
- Aloo, Hilmi abi benim bu otobüste cep telefonuyla konusmam yasakmis abi. Naapalim abi, tamam sen konus ben sadece dinliyorum aabiii. Cümleten apistik kaldik billa

---Simdi arkadasimla Taksim'de takiliyoruz bi adam aglayan cocugunu susturmaya çalisiyor. Yanda da bi polis var; sonra adam çocuga dedi ki
-Sus yoksa seni polise veririm.
Yandaki polis de bi dellendi ;
-Lan gerizekalı biz adam mi yiyoruz da bize veriyon cocugu?

---Saat geç olmus. Artik okuldan kalkmisiz,dolmusla gelios. Dolmus bi pazar mevki-inden geçerken bi amcaya çarmpa tehlikesi atlatti.Dolmusçu da kafasini pencereden çikarip,
-Amca lütfen kaldirimdan gider misin? diye rica etti ama bizim amca,
-Asil sensin pezevenk.Ben seni kaldirip .kerim! dedi ve tabii biz yerlere yattik.Dolmuscu tornavidasini alip, dolmustan inip adamin pesinden kosmaya basladi. Devamini bilmiyorum çünkü biz gülmekten yerlere düsmüstük...

---Benim dumurum klasik SSK dumuru. Kalp ameliyati oldum. 4 ayrapor aldim ve bu 4 ayin sonunda rapor parami almak için fatih ssk'ya gittim. Klasik bir sekilde eksik evraklari parti parti söyledikleri için 3 gün ugrastim ve büyük gün geldi. param hesaplaniyor. bankodayim sorular geldi.
-hastanede yattin mi?
-heralde abi dedim henüz evlerde kalp ameliyati yapamiyorlarmis.
hiç yorum yapmadi 2. soruya geçti.
- Çiktinmi peki?? ve ben dumur..
-hayir hala aksamlari isten sonra yatmaya hastaneye gidiyorum..
ve kafami duvarlara vuracak soru geldi. espiri bile anlamaktan aciz bu adam sordu:
-istanbul'da kimsen yok mu yav. niye hastanede kaliyorsun ki hala....

---Sene 1992, üniversite yillari. Anneannemin hac parasiyla zar zor bir bilgisayar kapatmisiz ama printer'a para kalmamis. Aksam vakti printer'i olan bir arkadasa gidip aleti ödünç aldim, eve dönüp proje çıktısı alacağım.Ankara'da her kış olduğu gibi yerler yine buz.Kayıp düşer de alete bir zarar veririm korkusuyla bir taksiye bindim. Daha iki dakka olmadan polis çevirdi,taksici kenara çekti, sonra arabadan indi, kimligini gösterdi. Ben kucagimdaki cihazin inmemek için uygun bir bahane oldugu düsüncesiyle elde kimlik arabada bekledim.Polis abi geldi, kapiyi açti, ve aramizda söyle bir diyalog geçti:
- O ne len ööle?
- Printer - (yanindaki öteki polise dönerek)Ecnebi oolum bu.
Sonra gülümseyerek kapiyi kapatti,güle güle manasina ikisi birden el salladilar, tekrar yola koyulduk. 500 metre kadar gittikten sonra şöför gene kenara çekti, çünkü gülmekten arabayi kullanamiyordu.

---Olay ODTÜ'de geçiyo. Disarda bahar havasi; amfide kalkülüs dersi, hem de Ingilizce. Insanlar seçimlerini doğoru yönde kullanmis olacaklar ki 100 kisilik siniftan anca 15-20 kisi var içerde,onlar da kâat falan oynuyolar.Bi tek en önde bi kizcaaz dersi dinliyo.. Aklına bisey takılıyo hocaya ingilizce soruyo şurdaki nevaleyi tekrar anlatır mısınız diye... Hoca eyvallah diyo, dönüyo,basliyo bütün konuyu yeniden, ama bu sefer Türkçe anlatmaya.Bitiriyo,kiza dönüyo, Şimdi anladın mı diye soruyo. Kizdan gelen cevap yarım yamalak bi türkçeyle "Ama hocam siz Türkçe anlatıyor ben anlamadi." Hoca dumur, amfi yerlerde...

mukemmel ya:):):)

AmonRa' Alıntı:
------ Çiktinmi peki?? ve ben dumur..
-hayir hala aksamlari isten sonra yatmaya hastaneye gidiyorum..
ve kafami duvarlara vuracak soru geldi. espiri bile anlamaktan aciz bu adam sordu:
-istanbul'da kimsen yok mu yav. niye hastanede kaliyorsun ki hala....

adamın sendende daha ince bir mizah anlayışı olabileceği gelmedimi aklına ???? belkide espriden anlamayan sensindir yani

Hoca eyvallah diyo, dönüyo,basliyo bütün konuyu yeniden, ama bu sefer Türkçe anlatmaya.Bitiriyo,kiza dönüyo, Şimdi anladın mı diye soruyo. Kizdan gelen cevap yarım yamalak bi türkçeyle "Ama hocam siz Türkçe anlatıyor ben anlamadi." Hoca dumur, amfi yerlerde...

kopmamak elde değil.

Geri