KorsanhabeR
Editör
- Reaction score
- 0

İzmir'deki resim, Türkiye'nin çağdaşlık, ilericilik, aydınlık algılarını sarstı....
Oruç tutmuyor diye Ramazan'da adam dövenlerle...
İzmir'de Kürt taşlayanlar arasında fark var mıdır?
Vardır.
Birisi gerici olmaktan gocunmaz. Öteki ise, kendisini ilerici zanneden mükemmel bir gericidir.
Aralarındaki fark da bundan ibarettir.
İzmir'deki resim, Türkiye'nin çağdaşlık, ilericilik, aydınlık algılarını sarstı.
O laik, o çağdaş, o aydın zannedilen genç kızlar; göbekleri açık, pearcingli halleriyle Kürt taşlıyorsa; açılıp saçılmanın bu değerlerle ilgisi olup olmadığı artık sorgulanmalıdır.
Evet Türkiye'nin bir 'dincilik' sorunu var; evet Türkiye'nin etnik problemleri de var.
Ama söyler misiniz bana, bunlarla mücadele etmenin aydınlık yolu insan taşlamaktan mı geçiyor?
Söyler misiniz bana, Türkiye dindarlaşıyor endişesine karşı soyunmak zorunda mıyız? Televizyon stüdyolarında masanın üzerine muhallebi tabağı gibi göğüs koymak çağdaşlık ölçütü, laiklik mücadelesi midir?
Ve hep birlikte oramızı buramızı açar ve Kürtleri de taşlarsak çağdaş, laik ve aydın olur muyuz acaba?
Öyle olsaydı, çırılçıplak Adem ile Havva insanlık tarihinin laiklik sembolü...
Kardeşin başının taşla ezildiği Habil ile Kabil hikayesi de barış, kardeşlik ve medeniyet sembolü olmaz mıydı, dersiniz?
...
Ben kendi adıma, korktuğumu İzmir'de gördüm.
Türkiye'nin bu 'aydın' ilinin illüzyonu dağıldı.
Göbeği pearcingli, eteği mini 'çağdaş kadın'ın Kürt taşlarken aslında korktuğu kimliklerden hiçbir farkı olmadığı ortaya çıktı.
Türkiye çatışmadan daha büyük bir sorunla karşı karşıya.
Son birkaç on yıldır kılık kıyafete indirgenen modernlik kavrayışının ilkellik derecesi ile yüzleştik. Bu sallapati teori çuvalladı.
...
Bir şey daha gördük.
Medeniyetimiz maalesef vasatın altında.
Güneydoğumuz'da töre işliyor... En batımızda ise laiklik soyunmakla, milliyetçilik ise insan taşlamakla ölçülüyor.
...
'Devlet Aklı' ise bu zihniyetlere karşı bir sıçrama yapmaya, bir demokrasi projesi anlatmaya çalışıyor.
...
Vaz mı geçecek?
Hayır geçmeyecek. Geçemez. Ama galiba ilk işi Güneydoğu'da memur taşlayanlar ile İzmir'de DTP taşlayanlar arasında hiçbir nitelik farkı olmadığını halka anlatmak olmalı.
...
Birileri İzmirli diye, ülkenin başka vatandaşlarını İzmirsiz sayamaz.
Burası Cumhuriyet...
Doğusunda da batısında da, feodal ilkelliklere izin veremeyiz....