Zeytin
Zeytin&Limon

Merhaba arkadaslar;
Uzun zamandir Google Chrome kullanan birisi olarak Chrome tavsiye edecegim tarayicilar listesinde bir numaraya kadar yukseldi. Gecenlerde yaptigim arastirmalarda normal kullanicilarin erisemedigi bir versiyon buldum. Bu versiyon aslinda beta olarak gecse de, barindirdigi ozellikler ve web browser testlerindeki basarisi beni bu versiyonu kullanmaya itti. Bu gunku yazim amacindan farkli ve bilgilendirmek adina olacak.
Google Chrome piyasaya ciktigi gunden beri "Stable" versiyonu ile kullanicilara sunuldu. Fakat Chrome bunun disinda 2 adet gizli versiyona da sahip. "Beta ve Dev(Developer)" olan bu surumler yeni ozellikler ve stabil bir kullanim sagliyor.
Ornek olarak bahsetmek gerekirse ;
Google Chrome Sahip Oldugu uzantilar sekmesi ile Chrome kullanimini kolaylastiracak bircok altyapiya sahip.
Uzantilar sekmesinden kendinize uygun uygulamalari secerek hemen kullanima baslayabilirsiniz.
Birkac ilginc uygulamadan resimler cektim. Aciklamasini uygulamanin alt kisimlarinda yapacagim.
Translate Uygulamasi :

Translate uygulamasi girdiginiz kullandiginiz websitelerin hic ugras verilmeden istediginiz dile cevrilmesini saglar. Google Chrome ceviriyi onermesi icin sadece bulundugunuz bolgenin dilinden farkli bir bolgenin diline sahip bir websitesinde gezinti yapmaniz yeterli.
Facebook Eklentileri :

Facebook eklentisi ile duvariniza o an ne yazildigini ne yorumlar yapildigini ve profilinizi basit ve hizli bir sekilde goruntuleyebilirsiniz. Facebook hayranlari kacirmamali :thumbup1:
Picnik Eklentisi :

En sevdigim eklentilerden birisidir. Bir websitesi uzerindeki butun resim formatli dosyalari bularak size liste halinde sunar. Boylece resimleri ayiklamak gerektiginden daha kisa surer.
Uygulamalar ve eklentiler hakkinda birkac tane ornek vermenin yeterli olacagi kanisindayim. Google Chrome Dev'in sahip oldugu ozellikler tabiki de bunlarla sinirli degil. Kurulum icin gerekli olan adimlar ise bir adet Google Chrome Changer yazilimi ve birkac dakika sabir :001_cool:
Ileriki gunlerde eklentiler hakkinda detayli bir yazi yazmayi planliyorum. Simdilik uygulamalarin tadini kendiniz cikarin
Zeytin
Hackhell Yayin Editoru