Hükümet, herkesi ibadete zorluyor

tucik

New member
Reaction score
0
ABD'de iktidarı şikâyet etti: Hükümet, herkesi ibadete zorluyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ABD'de katıldığı söyleşide Türk hükümetini şikâyet
ederken, ilginç görüşler dile getirdi.

Türkiye'de dinin baskı altında olmadığını ileri süren Demirel, "iktidardaki güçlerin herkesi
kendileri gibi davranmaya ve ibadet etmeye zorladığını" iddia etti. Kapatma davasını
savunan Demirel, devletin kıyafet denetimi yapabileceğini vurguladı. "Eğer dini eğitim
almak istiyorsanız Suudi Arabistan'a gidebilirsiniz." diyen Demirel, önümüzdeki dönemde
ne olacağının sorulması üzerine şu yorumu yaptı: "Türkiye'de devrim, geriye doğru itiliyor.
Geçmiş geri geliyor ve ona meydan okuyor. Sadece bir savcı veya bir yargıç bu meydan
okumaya karşı çıkmıyor, onlar tek başlarına değiller, arkalarında da silah yok. Cumhuriyet
kuşakları onların arkasında ve kanun ve adaletin hakim olmasını sağlayacaklar. Şüphesiz
ki bu cumhuriyeti savunacak milyonlar var. Onları geçen sene cumhuriyet mitinglerinde
gördük. Bu cumhuriyeti sokakta bulmadık ve kimseye de bırakacak değiliz."

Johns Hopkins Ünivesitesi'ne bağlı Orta Asya Kafkasya Enstitüsü'nün düzenlediği
söyleşide konuşan Demirel, devrimlerin hedefinin "bir ulus yaratmak" ve Türkiye'yi
modernleştirmek olduğunu vurguladı. Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "O zaman halk
vardı ama millet yoktu. Esasen devrim bununla ilgili idi. Bir ulus yaratmak, Türkiye'yi
modernleştirmek. Geçmiş ve geri kalmışlıkla bağları kopartmak. Bu durumda kıyafet
kanunu ile ilgili yasalar ortaya çıktı. İnsanlar, devrim ve demokrasi arasında çatışma
olduğunu söylüyorlar. Bence yok. Türban konusunu ele alalım. Yedi bin kişinin hatırı için
ülkeyi kaosa sürükleyeceksin. Cumhuriyet, insanların kıyafetine karışabilir mi? Evet,
çünkü Cumhuriyet, modernlikle ilgili. Sahip olduğumuz her anayasada birçok değişiklik
yapıldı, ancak bir madde hep kaldı: Devrim Kanunları'nın korunması." Washington, Anka

Yok artık .............................

KaynaK1
KaynaK2
KaynaK3

Siyaset garip bir şey.Eski Ecevit-Demirel kapışmalarında,Demirel'den nefret ederdim.Ecevit ise kahramanımdı.Ecevit dobra-mert-halkı için siyaset ürettiğini her mitingte kanıtlar ve emperyalizme karşı bayraktarlık yapardı ve bu konudada, ilk siyasi dönemlerinde gözünü budaktan sakınmadı.Sonra gittikçe pustu ve çöktü ve pasif,etliye sütlüye karışmaz bir siyasetçi oldu çıktı.Hatta ve hatta resmen Cumhuriyete ve devlete karşı bayrak açan truva atını savunması yokmu? eridi bitti gözümde.Demirel'e gelince,saidi Nursi misyonunun,siyasi ayakları olarak,Menderes'ten aldıgı yeşil bayragı aldı ve popülist siyasetin zirvelerine çıktı.Dini siyasete alet etmekten hiç bir zaman da misyonu geregi,geri durmadı ve genelliklede siyasi yaşamında başbakan olarak ödülünü aldı.Sonra neler olduysa;Yeşil bayrakla siyasete başlayan Demirel,yönettiği devletin çarkına iyi adaptemi oldu nedir?Sistemin ,ikinci Cumhuriyetçilere karşı en gür sesi olmaya başladı. Evet siyaset gerçekten garip,Umarım şu an iktidarda olan Atatürk ve devrimlerine alerjisi olan takiyyeciler de sistemin çarklarında öğütülebilir mi? Olasılığı varmıdır?

Demirbaş adamya... bigit lann siyasetten yorum yapmaaa!!!!

kaynak eklermisin

Dini eğitim almak için arabistana git ne demek ya? Sen mason düşüncelerini enjekte etmek için neden türkiyenin başına geldin demezler mi adama? Pardon bu sözü adama derler.

fenamı işte öbür tarafa gitmeden biraz sevaba girmiş olursun nede olsa buna çok ihtiyacın olacak

Siyaset garip bir şey.Eski Ecevit-Demirel kapışmalarında,Demirel'den nefret ederdim.Ecevit ise kahramanımdı.Ecevit dobra-mert-halkı için siyaset ürettiğini her mitingte kanıtlar ve emperyalizme karşı bayraktarlık yapardı ve bu konudada, ilk siyasi dönemlerinde gözünü budaktan sakınmadı.Sonra gittikçe pustu ve çöktü ve pasif,etliye sütlüye karışmaz bir siyasetçi oldu çıktı.Hatta ve hatta resmen Cumhuriyete ve devlete karşı bayrak açan truva atını savunması yokmu? eridi bitti gözümde.Demirel'e gelince,saidi Nursi misyonunun,siyasi ayakları olarak,Menderes'ten aldıgı yeşil bayragı aldı ve popülist siyasetin zirvelerine çıktı.Dini siyasete alet etmekten hiç bir zaman da misyonu geregi,geri durmadı ve genelliklede siyasi yaşamında başbakan olarak ödülünü aldı.Sonra neler olduysa;Yeşil bayrakla siyasete başlayan Demirel,yönettiği devletin çarkına iyi adaptemi oldu nedir?Sistemin ,ikinci Cumhuriyetçilere karşı en gür sesi olmaya başladı. Evet siyaset gerçekten garip,Umarım şu an iktidarda olan Atatürk ve devrimlerine alerjisi olan takiyyeciler de sistemin çarklarında öğütülebilir mi? Olasılığı varmıdır?

Hiç umutlu değilim.o takiyecileri Allah ıslah etsin.

Allah aşkına . bole bişe olabilirmi yaw. nerde yasşıyoz biz irandamı. yoktur bole bişe

abd ullah gülün karısı avrupaya türkiyeyi şikayet ederken ben dinimi yaşayamıyorum diye ve üstüne babacan mıdır ne haltsa oda aynı şekilde dünyaya ve avrupaya türkiyeyi türk halkini şikayet ederken kimsenin gıkı çıkmıyordu... demirel çok doğru söylemiş tayyip erdoğan sadece türbanla uğraşmasının türban türban diye tutturmasının tek bir nedeni var bu ülkeyi dinleştirmek bir iran bir iraq bir arap emirliği yapmak ve insanları bu emel ve amaçları altında zorluyor islama... niemi çünkü bu ülkede 72 millet var 70 milyon insan var ama bu 70 milyon insanın biir çok kısmıda başka din ve mezheplerde niye türbanla ilgili karar yasa çıkarmaya çalışıyorda diyer din ve mezhepleri düşünmüyor ? olaya böle bakarsan tayyip ve bu hükümet diğer din ve mezhepleri müslümanlık için zorluyor dini dayatıyor onlara... ikinci bir kisim demirel birde o konusmada anayasa mahkemesinin çok isabetli kararlar aldiğina değinmiş bu doğru ve o konusmada 7 milyonun istediğinin yerine 63 milyonun istediği olmustur demiş.. yani 7 milyon baş örtülü kara çarşaflı ninja tosbağa var bu ülkede ama diğerleri başı açık... zaten şuanda kapananlarda tayyipin simgesi için kapaniyor tayyip diyor ya bizim siyasi simgemiz türban ne olacak diye...

Ya şu masonun sölediğinin hiç birinen inanmam

Ya şu masonun sölediğinin hiç birinen inanmam

Dün Menderes,Bugün Tayyip Erdoğan neyse, siyaset yaparken Demirel'de aynıydı ve Müslüman diye,çoban sömürüsü yapılarak,sürü psikolojisi içinde,toplumun büyük bir bölümü oylarını veriyordu.Ne oldu da birden mason oluverdi Demirel? Bu toplumu emperyalizm ve onun işbirlikçileri çok güzel istediği yönlendiriyor.bu yüzdende hiç bir şekilde Amerika'nın uydusu olmaktan bir türlü kurtulamıyoruz.Allah'ın işine bakın ki dün siyasetinden nefret ettiğim demireli bugün savunuyorum.Aynı paralellikte dün Demirele Müslüman diye oy verenlerin kafa denkleri,bugün Mason diyebiliyorlar.Zaman gelecek,bugün Müslüman,dindar diye oy verdiginiz Güllere,tayyiplere, senin gibiler ve torunlarınızın da Mason,Amerikan ajanı diyeceginiz kesin.Tarih gerçekleri gözünüze gözünüze sokuyor ama ders alacak kim?Verilirse beyin tarikatlara kiraya ve ne düşüneceğinizi,kime oy vereceğinizi,nasıl konuşacagınızı beyninize onlar yerleştirirse de olacagı budur...

abd ullah gülün karısı avrupaya türkiyeyi şikayet ederken ben dinimi yaşayamıyorum diye ve üstüne babacan mıdır ne haltsa oda aynı şekilde dünyaya ve avrupaya türkiyeyi türk halkini şikayet ederken kimsenin gıkı çıkmıyordu... demirel çok doğru söylemiş tayyip erdoğan sadece türbanla uğraşmasının türban türban diye tutturmasının tek bir nedeni var bu ülkeyi dinleştirmek bir iran bir iraq bir arap emirliği yapmak ve insanları bu emel ve amaçları altında zorluyor islama... niemi çünkü bu ülkede 72 millet var 70 milyon insan var ama bu 70 milyon insanın biir çok kısmıda başka din ve mezheplerde niye türbanla ilgili karar yasa çıkarmaya çalışıyorda diyer din ve mezhepleri düşünmüyor ? olaya böle bakarsan tayyip ve bu hükümet diğer din ve mezhepleri müslümanlık için zorluyor dini dayatıyor onlara... ikinci bir kisim demirel birde o konusmada anayasa mahkemesinin çok isabetli kararlar aldiğina değinmiş bu doğru ve o konusmada 7 milyonun istediğinin yerine 63 milyonun istediği olmustur demiş.. yani 7 milyon baş örtülü kara çarşaflı ninja tosbağa var bu ülkede ama diğerleri başı açık... zaten şuanda kapananlarda tayyipin simgesi için kapaniyor tayyip diyor ya bizim siyasi simgemiz türban ne olacak diye...

:clap aynen katılıyorum

Bu fosiL öLmeden rahat yok ya
koLtuk peşinde harcadıkLarını bırakmışta
Şimdi doğrucu davut kesiLiyor haLa tırı vırı peşinde

Birde merak ettim
Hükümet hangi ibadetLerini yerine getirmişte
HaLkı ibadete zorLuyormuş :)
Ya demireL bu şekiLde boş LafLar anca senin şişkin işkembenden çıkar ha
BeyniyLe konuşmuyor ki adam

Bunun yiğeni Yahya Murat Demirel Egebank hortumcusu şerefsiz. Bu adamı kale almamaklazım 22. derece mason olduğu kanıtlıdır.

Geri