Hükümetin acil satış listesi

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Yeni hükümeti, tartışmalı Petkim ihalesinin sonuçlandırılmasının yanı sıra bir dizi yeni özelleştirme de bekliyor.

Hükümetin kurulmasıyla birlikte Petkim, elektrik dağıtım ihaleleri, Tekel Sigara gibi gündemde olan özelleştirmelerin yanı sıra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), hızlandırmayı planladığı bir dizi özelleştirmenin arasında şunlar yer alıyor:

Petkim: Sermaye yapısı şaibeli TransCentralAsia Grubu'na satılacak. İhale ile ilgili komisyon kararı henüz Rekabet Kurulu'nun onayına gönderilmedi.

Elektrik dağıtım ihaleleri: TEDAŞ'a ait 20 dağıtım bölgesinin özelleştirilmesine yönelik yasa çıktı. Ancak hükümet özelleştirmeyi seçim nedeniyle yıl sonuna bıraktı. Yasaya göre ihaleleri alacak yatırımcılar, yapacakları yatırımı tüketicinin faturasına yansıtacak.

Tekel Sigara İşletmesi: Seçim sürecinde tütün çiftçisi ve ailelerinin oyları nedeniyle ertelenmişti. Şimdi satışına engel kalmadı.

Galataport Salıpazarı: 59. Hükümetin en şaibeli satışlarından birisi haline gelen Karaköy'deki 1.2 km'lik liman sahası ve depolar, bu sefer ÖİB tarafından ihaleye çıkarılacak.

THY'nin blok satışı: Türk Hava Yolları'ndaki kamu hissesi yüzde 50'nin altına düşürülerek kurum KİT kapsamından çıkar ılmıştı. Bu şekilde yönetime iki üye sokan uluslararası yatırımcı Mark Mobius , THY'nin kalan hisselerinin blok satışında da etkin olacak.

Türk Telekom'un halka arzı: Türk Telekom'un yüzde 55'i, 59. hükümet döneminde yıllık kârından düşük taksitlerle satılmıştı. Kurumun geriye kalan yüzde 45'i borsada halka arz edecek.

Şeker Fabrikaları: Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait son derece kârlı üç şeker fabrikasının özelleştirilmesi, yine şeker üreticileri ve ailelerinin oyları düşünülerek seçimden önce iptal edilmişti. Yargının, ÖİB'nin iptal kararından sonra satışın yürütmesini durdurmasına karşın ÖİB, yeniden ihaleye hazırlanıyor.

EGO: Melih Gökçek , Büyükşehir Belediyesi'ne ait EGO'yu bir yıl içinde özelleştirecek. Başaramazsa, EGO'yu ÖİB satacak.

Cumhuriyet

Ülkeyi satacağım de tek başına iktidar olursun:clap

neden tek başına olsun ben de akılsızca yapılan özelleştirmelerin karşısındayım ve arkadaşımın yanındayım.
Malı sahibini malını satarken kendisinide satması kadar aşağılık bir hareket olamaz. Hem mal sahibisiniz hem de acizsiniz. Ticarette böyle bir mantık olamaz.
Ben özelleştirmelere karşı değilim. Özelleştirme yapılabilir ama sadece %49. %51 her daim devlete ait olacaktır.
Özelleştirmeler sırasında her zaman ülke menfaatine uygun şartlar öne sürülmelidir. Üretimin devamlılık garantisi, çalışanlara iş güvencesi, aşırı fiyatlandırma engeli........
Bu şartları ileri sürmezsen sen emperyalizme onursuzca teslim olmuşsun demektir.

iskete' Alıntı:
neden tek başına olsun ben de akılsızca yapılan özelleştirmelerin karşısındayım ve arkadaşımın yanındayım.
Malı sahibini malını satarken kendisinide satması kadar aşağılık bir hareket olamaz. Hem mal sahibisiniz hem de acizsiniz. Ticarette böyle bir mantık olamaz.
Ben özelleştirmelere karşı değilim. Özelleştirme yapılabilir ama sadece %49. %51 her daim devlete ait olacaktır.
Özelleştirmeler sırasında her zaman ülke menfaatine uygun şartlar öne sürülmelidir. Üretimin devamlılık garantisi, çalışanlara iş güvencesi, aşırı fiyatlandırma engeli........
Bu şartları ileri sürmezsen sen emperyalizme onursuzca teslim olmuşsun demektir.

kesinlikle:clap

Babalar gibi satacaklar.
Satacakları bir şey kalmayınca. Ellerindeki Yeşil Kırmızı Pasaportla bu ülkeden kaçacaklar.
Arkasında kalanlar bu ülkeyi gerçekten sevenler ise yine bu ülkede kalıp Kurtuluş mücadelesini verecektir.

AKP'nin yaptığı resmen ülkenin iç işlerini iç dinamiklerini dışa düşmanlara açmak. Osmanlının Son dönemindeki gibi ekonomiyi Yabancılara teslim etmek. Ozaman ülkemiz tek tek paylaşılmıştı. Şimdi Yine aynı şeyleri en yeni baştan yaşıyoruz. Umarım çok geç olmadan bu yanlışlardan dönülür.

Geri