Hükümetin tekel’deki sinsi taktiğini açıklıyoruz

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
hukumetin-tekeldeki--sinsi-taktigini-acikliyoruz--0202101200_l.jpg

Tekel işçileri adına pazarlık eden Türk – İş ile Hükümet anlaşmadı.

Yani uzlaşma yok.

Peki, bu sonuç neden 2 Şubat’ta belli oldu?

Bir gazetenin başlığıyla “Tekel’de acı son” neden eylemin 49’uncu gününde ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haftalarca işçileri suçladı, itham etti.

“Yetim hakkı yiyorsunuz” dedi. “Eyleminiz ideolojik” dedi. “Kendinizi acındırıyorsunuz” dedi. “Ben sizden değil milletten oy alıyorum” dedi. (Böylece ümmet – i müslim arasında Tekel işçilerinin yer almadığını öğrendik.)

Sonuçta…

Başbakan, Tekel işçileriyle görüşme talebine “olumlu baktığını” ne zaman söyledi?

26 Ocak Salı günü…
Yani direnişin 43. gününde…

Ama hemen görüşelim demedi. “Üç gün sonra gelin” dedi.

28 Ocak Perşembe akşamı…

Başbakan’la görüşmeler sıcacık makam odalarında gerçekleşirken işçiler halen Ankara ayazına, soğuna rağmen direnişteydi…

Görüşme oldu. Çıkan sonuç tahmin edilebilir bir sonuçtu. Başbakan, bakanlarına ara formül için çalışma yapın talimatını verdi.

Bu talimatı Hükümetin geri adım attığı şeklinde yorumlayan da oldu, “oyalama” diyen de…

Araya hafta sonu girdi.

Hafta sonu Bakanlar, güya yeni formülü belirlediler ve Başbakan Erdoğan’a sundular…

Ve geldik 2 Şubat Pazartesi tarihine…

TÜRK-İŞ yöneticileri iki defa Başbakanlığa gelip gittiler. Sonuçta uzlaşma çıkmadı.

Çünkü işçiler, “Biz işçi kalalım. Başka bir kamu kuruluşunda çalışalım” diyor. Haklılar, devlet işçi alımına devam ediyor. Yani devlette imkan var. Mesela halen Devlet Demiryolları işçi alım ilanları veriyor.

Ama hükümet “Sizi istemiyoruz. Biz başkalarını alacağız” dedi. Kaldı ki bu başkalarının kimler olduğunu tahmin edersiniz. Referans kağıtları ya tarikat liderlerinden ya da AKP teşkilatlarından alınıyor. Örnekler çok. En basitini İstanbul’un itfaiyecileri yaşadı.

Hükümet Tekel işçilerinin memur statüsünde ama geçici olarak çalıştırmak istiyor. Yılda “11 ay çalışırsınız, 22 günde izin yaparsınız” diyor.

Sosyal güvencelerden söz eden yok. Mesela işçi hastalandı. Doktor rapor verdi. İşçi işe gidemedi. Ne olur? Tabi ki ücretinden kesinti yapılır. Öte yandan 1.300 lira alan işçinin ücreti de bir hamlede 770 liraya düşer.

Nasıl teklif ama?

Tekrar soralım, 2 Şubat 2009 yani “uzlaşma yok” denilen tarihin önemi ne?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği bilgiye göre Tekel işçilerinin kıdem tazminatları 2 Şubat saat 15.00’da banka hesaplarına yatırıldı.

Yani, tam da Türk- İş’le bakanlar arasındaki pazarlıklar sürdüğü saatlerde…

Öte yandan Tekel işçilerinin 4 – c sözleşmeleri de 1 Şubat’ta son buldu. Yani 1 Şubat’ta zaten fiilen işsiz kaldılar.

Hükümet, 7 haftadır sokakları işgal eden Tekel işçileri yorulduğunu, ellerine bir miktar para sıkıştırılırsa memleketlerine döneceklerini hesapladı.

İşçiler ise “Direnişe devam” diyor.

Bakalım, bu sinsi plan, işçilere dağıtılan üç beş kuruş para hükümeti kurtaracak mı?

(Odatv’nin notu: Başbakan işçilere ortalama 41 bin lira kıdem ve ihbar tazminatı dağıtılacağını söyledi. Bu rakam doğru değildir. İşçilerin ortalama brüt ücretleri 2 bin 200 lira (net ücretleri 1.300 lira) civarındadır. 40 bin lira tazminat alabilecek işçinin en az 18 – 20 yıl kıdeminin bulunması gerekiyor.)

Kaynak

Başbakan Tekel ,işçilrine resti çekti.
İşçileri çetin günler bekliyor.

şimdiye kadar bunlara yattıkları yerden para verenlerde suç hükümet dogru olanı yapıyor.

bu ülkede asgari ücretle çalışanlar da var tekel işçilerinin babası muhtarmı ki 4/c yi kabul etmiyorlar
sendikaların kendilerini kullandıklarını anladıklarında pişman olacaklardır ama iş işten geçmiş olacaktır

Arpalık Haline getirilmiş bütün işletmelere el atılacaktır. O son görüşme sonrası bakanların TV de yaptığı bilgilendirme toplantısında maliye bakanı Mehmet Şimşeğin konuşması çok kayda değerdi.Şimşek şöyle konuştu;
- Türkiye’de en az 3 - 3.5 milyon kişinin bugün itibarıyla işsiz olduğunu, en az 3 milyon vatandaşın asgari ücretle çalıştığını belirten Şimşek, "Bizim bu verdiğimiz paralar da tabi ki 72 buçuk milyonun hakkı vardır. Devlet olarak olaya tabi ki işçilerimiz perspektifinden bakıyoruz, aynı zamanda vergi mükellefleri açından da bakıyoruz, vatandaşlarımızın parasının doğru bir şekilde korunması perspektifinde de bakıyoruz.

Sayın ghost Akp, arpalık haline geldiğini iddia ettiği yerleri satar, düzenlemeye gitmez ;)

Bunu özelleştirme döneminde sizlerden duyduk. Sizin yalancınızım.

Akp, sizleri, insanların kursağına giden üç kuruşu fazla görmenizi de başardı. Nasıl yapıyorsa yapıyor şu Erdoğan. Acaba saç şeklimi etkiliyor fanlarını :D

Buna bide özelleştirme demezlermi... Yahu özelleştirme dedinmi, bir kurumu özel sektöre değerinde devredersin. Özel şahıslar ya bu işletmeyi işletir yada çalışanlar mağdur bırakılmıcak şekilde faaliyete son verilir. Peki çalışanlar şuan mağdursa bu nasıl özelleştirme oluyor.

Malesef bu özelleştirme deil ALTIN YUMURTLUYAN TAVUĞU yandaşlara peşkeş çekmektir. Satmaktır. Bu işletme satıldıktan sonra ne oldu? Fabrikalar kapatıldı. Üretim durdu. İşçiler depolara çekildi. Binalar fabrikalar makinalar tek tek satıldı. Hemde aldıkları fiyatın kat kat üstüne.

Tabi akpnin şakşakçıları diyorki "efenim adamlar depolarda yatıolar" Yatacak tabi sen üretimi durdurmuşsun. O insanlar düne kadar fabrikalarda çalışıodu. Senin bu insanları mağdur etmeye ne hakkın var!!!

Yok bilmem kaçtane adam işsizmiş yok bilmem kaç kişi askari ücret alıomuş yahu bu senin suçun. Bu hükümetin rezilliği. 550 tane adamın aldığı binlerce lirada 70milyonun hakkı yokmu? Altına aldıkları 0 km lüks makam araçlarında hakkı yokmu? Milyonlarca liraya aldıkları uçaklarda hakkı yokmu?

Konu makam odalarında, makam arabalarında göbek büyüten kendini bu milletin padişahı sanan bir avuç insan olunca biat et, ama konu işçinin, emeklinin, köylünün hakkı olunca VURUN!!! Bu kadar şuursuzca itaat edilirmi yahu...

Tek bir şey yazacağım,burada klavyeden sıkanların tuzu kuru,olmayıp sıkanlarıda Allah tekel işçilerinden beter etsin.
Ama doğru ya;
yandaş alımı her daim mevcutur.İşiniz garanti :)

İşçi ve memur alımı kpss ile gerçekleşmekte ne yandaşlığı ya
itfaiye olayı da kişisel bir olay bir olay partiye mal etmek yanlış nitekim gereken de yapıldı
Bak ben AKP liyim ama KPSS kasıyorum dersaneye dahi gidiyorum yatmıyorum çaba sarf ediyorum inanıyorum başarıcam...
o işçiler yatıyordu ama ayrıca 18-20 yıl çalışan bir işçinin tazminatı 60 70 arası eder yukarıdaki haber kasıtlı çarpıtılmış , üstelik genç ve dinamik nüfus dururken niye onlar işe alınsınki gitsinler özel sektörde çalışsınlar ya da kendi işlerini kursunlar , diğer tarafta genç insanlar belki evlenicek yuva kurucak , bugün 50 60 yaşındaki insanlar tasını tarağını tuttuğu halde emekli olmadığı için işsizlik var ülkemde herkes kendini düşünüyo , burda tekel işçileri lehine yorum yazanların biri dahi onları düşünmüyo hepsi AKP ye vurmak için yazıyo o kadar düşünüyorsanız adamların yeri belli gidin o soğukta birgece bekleyin de samimiyetinize inanayım...

şu anlatılanlara bakılınca sanki karşıdaki kurum hükümet değil cellat , utanmasa canlarını bile alacak bi kurum gibi gösterilmekte
ancak hiç kimse mehmet şimşek'in dediği gibi bakmamakta ( şimşek'in düşünceleri doğru demiyorum onun dediği açılardan da bakılsın diyorum )

herkes kendi tarafından istediği gibi muhalif ve uzlaşmasız bakarsa arada tekel işçisi kalır burda koltuğundan yazanlar değil ...

Benim paramı böyle boş yere yedirtmeyen hükümete sonsuz teşekkürler ediyorum..

Bu denli 'sinsi' oldukları için ayrıca teşekkürü hak ediyor bu yönetim.

Ezber çarklarına çomak sokmak çetin iş, vesselam !

Bu adamlar iki yıldır mı boşa maaş alıyorlardı? İki yıldır hükümet kimdi?

Peki bu adamlara bu kadar zamandır niye başka iş verilmedi? Niye boş yattılar?

Eğer boş yatarak para almışlarsa, o parayı onlara verenlere hakkımı helal etmeyeceğim. Şu andaki uygulamayı destekleyenler siz edecek misiniz?

Çalıştıkları iş yerleri ne oldu? Satıldı. Niçin? Devletin sırtında kamburmuş. Zarar mı ediyordu?

Eğer bu mantıkla gidersek Zıraat Bankası'nı da satalım.

Ha bu arada bütçeye de bir bakalım. Kar etmiyor. Her yıl biraz daha batağa gidiyor. Devleti de satalım. Nasılsa alıcıları hazır. İyi fiyat verirler.

bunların maaşlarını bu muhalif zihniyetlilerden alıcan
tekelciler emekli olana kadarda boş depolarda yatırıcan

görürüz ozaman kıymetli gözünüzü ....

benim boşa vereceğim 1 kuruşum yok zehir zıkkım haram olsun çoluk çoçuklarından çıksın 1 kuruşuna kadar.....

konunun akp yle bağlantısı sayın tayyip ten kaynaklanıyor
ülke sanki babasının bakkal dükkanı kafasına göre at oynatıyor
hoş ülkeyi yönetmesi ata binmesinden daha berbatya bana göre
burada yorum yapan akp nin yılmaz savunucularının söylediği iki cümle var
adamlar yan gelip yatıyordu... iyide üretimi durduran sonra zarar ediyor diye tekeli yandaşlarına peşkeş çeken bu hükümet
kaça satıldı satıldıktan kaç ay sonra alan kaç liraya sattı bi bakın
sonra bir cümle varki ikiyüzlülüğün dikalası bence
4-c yi kabul neden etmiyorlar dışarıda asgari üretle çalışacak bir sürü işsiz var
neden kabul etsinki 4-c yi
yıllardır işçi
anayasaya aykırı bir kere yapılan olay
kazanılmış bir hak nasıl geri alınır
burada atıp tutan akp yandaşları kendiniz yada babanız 10-15 yıllık tekel işçisi olsa ve bugün 4-c li yapılmaya uğraşılsa ve bunlar zorla yapılırken birde ülkenin başbakanı tarafından hemde zorla dayatmayla ülkenin vatandaşlarına karşı suçluymuş gib lanse edilse
yine aynı satırları yazacakmısınız
takım tutar gibi parti yada lider tutmayın
açılım konusunda da aynı tavrı sergilemiş
kör gözüne parmağım hesabı bu iş yanlış diyemediniz
sonra noldu
haburda elikanlı teröristleri karşılayan konvoyun davulcusu oldunuz
insanda azda olsa izan irfan olur
akp lide olsanız
vicdanlarınızı bu kadar kapatmayın
hakkı yenen kesimde bu ülkenin insanı

ayrıca zerkli alevi kurnazlığını unutmuşsun onu da ben ekleyeyim .

dediğin gibi bir alevi kurnazlığı olsaydı aleviler de şimdi sizin zihniyetinizin 28şubatın intikamını almak uğruna giriştiğiniz bir gayretkeşlik içinde maraşın, çorumun, sivasın, gazinin intikamını almaya uğraşırdı.

ama aleviler samimi ve dürüst insanlardır. kurnazlıkla pek işleri olmaz.

kurnazlık sizin zihniyetinizin bir emaresidir.

Sadece güldüm;
işsizliğin ve 40 yaşında işsiz kalmanın ne demek olduğunu anlayamayanlar,
başbakanınız yedi düvele kömür dağıtırken hesap sormuyordunuz!
Hadi bakalım,bende diyorum;
zehir zıkkım olsun ,olsun mu?
olmaz,çünki kurunun yanında yaşda yanmış olur.Ama siz o yaşın halinden hiç anlamadınız ki!!!
Sen para kazanan işletmeyi elin gavuruna ,yok pahasın satacaksın,sonra orada çalışan 50 kişiyi millete şikayet edecen.
Bunlar erken ağlamaya başladı,
arınç iyi öğretiyor demek ki...

Bu destek verenlerin hepsiyle bir anlaşma yapsınlar.
Tekel işçilerine her ay 1.300 tl para verilsin.
Destekleyenlerin sayısına göre de orantı kurulsun ve bu orantı sonucunda kişi başına ne kadar para düşüyorsa onlar ödesin. Kaç ay katlanırsınız 3 ay 4 ay?
Devlet zaten 40.000 lira tazminatlarını veriyor. Bir de arkadaşın biri buna 3 kuruş para diyor.

Hocam sen hangi para birimini kullanıyorsun?:)

Geri