Ben genelde çok memnunum.
Ama bazen objektiflikten uzaklaşılıyormuş gibi geliyor bana.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim tanıdığım modların hepsi ellerinden geldiğince ilgililer.
Bazen dikkatimi çekiyor. Bazı modlar yanlış bir harekette ya da davranışta bulunan üyeleri uyarırken aşırı sert ifadeler kullanıyorlar. Bazen azarlama gibi noktalara da ulaşabiliyor bu.
Elbette bir yanlış yapan arkadaş yönetici tarafından cezalandırılabilir.
Ama herkesin okuyabileceği bir şakilde azarlama veya bazen aşağılama yapmak o insanın içinde nefret duyguları uyandırabilir.
Sonuçta bu platformdaki insanlar birbirlerini görmüyor ve tanımıyor.
O yüzden de kimse kimsenin ne olduğunu bilemez.
Bunca insanla uğraşmak kolay değil hak veriyorum.
Ancak daha yumuşak dozda çıkışırsanız hem onlar hatalarını daha rahat görür ve düzeltirler hem de kendilerinin de saygı gördüğünü farkederek saygısızlık yapmazlar.
Bazı arkadaşlar burada eski oldukları için ya da herhangi bir moda yakın oldukları için çok cesurca davranıp diğer üyelere saldırabiliyorlar.
Aslında önce tahrik edip karşılarındakine kötü şeyler yazdırıyorlar sonra da ceza almasına sebep oluyorlar.
Kendileri de sütten çıkmış ak kaşık gibi kenara çekiliyorlar.
Bu sayede kayırıldıkları için de ortaya bir haksızlık çıkıyor.
Buradaki herkesin eşit olduğunu ve aynı muameleye tabi olmaları gerektiğini unutmayalım.
Ve sadece buradaki davranış ve yazdıklarından ötürü sorumlu olduklarını da unutmayalım.
Siyasi görüşü ya da hayata bakış açısı ne olursa olsun , bu sizlerin onlara bakış açınızı değiştirmemeli.
Yazdıkları mesajlar esas olmalı ve ceza alacaksa yazdıkları cezalandırılmalı.
Elinizden geldiğince objektif olmalı ve herkese eşit mesafede olmalısınız.
Biri size bir şikayette veya serzenişte bulunduğunda bunun altında başka bir artniyet aramayın.
Sadece haklı olabilir mi acaba diye düşünüp araştırın ve öyle karar verin.
Eğer tarafsız kalabilirseniz zaten rahatlıkla adalet dağıtırsınız.
Adalet olan yerde de kaos ve kavga yaşanmaz.
Ben hepinizin bu konularda çok duyarlı olduğunuzu biliyorum.
Ama bazı arkadaşlar bu hususları atlayabilir. Onu da düzeltmek yine sizlerin elinde.
Hem konuyu açan arkadaşımıza hem de gönüllü olarak emek verip burada siteye hizmet eden tüm mod'lara teşekkür etmek isterim...
Bu siteyi de , gönüllü emek veren modları da seviyorum.
Neticede benim müptela olmama sebep olan kişi de modlarınızdan bir tanesi.
Delikanlı kardeşim. Sen anladın onu.