"hackhell" Türkçemizin düzgün kullanılmasına destek vermeli!

serhangenc kardeşim keşke birden fazla teşekkür etme hakkım olsaydı sana bu konu için bin kere teşekkür etseydim. Çok önemli bir konuya değinmişsin. Bu toplumumuzda internetin yaygınlaşmasıyla daha da vahim hale gelen bir sorun. Ancak insanlar bu hale gelmiş. Korkarım bunu da bu saatten sonra değiştirmek zor.

ben de çok teşekkür ederim..
amacım da yavaş yavaş unutulan güzel Türkçemiz yerine okunması, yazılması, anlaşılması zorlaştırılan bu garip dile 'yavaş ol' diyebilmek..

insanlar bireysel önlemlerin yararlı olmayacağına inanıyorlar nedense..

halbuki Türkçe'yi doğru kullanmaya bugün 1 kişi başlasa..yarın 5 diğer gün 50 ve uzun vadede kitleler olacaktır..

ben mesela msn'de düzgün Türkçe kullanmaya gayret ediyorum..listemdeki kişiler de bozuk dil kullanınca fırçayı yiyor:goz:

şimdilerde çevremdekiler bayağı bir alıştı "Doğru Düzgün Türkçe" olayına..
en başta bireysel bir tedbir olan bu durum burada da görüldüğü gibi büyüdükçe büyüyor..

katılıyorum dostum ben bile alışmaya başladım yav =SS .........

yazıların tamamını okumadım ama benim diyeceklerim şu an internet üstünden konuşuyoruz ve/veya yazışıyoruz,bir çok terim yabancı kökenli bunları türkçeleştirmek lazım-ki bu da TDK'nın yapabileceği bir iş...
Sonuç olarak;internet üstünde yapılan yazışmalarsa dil bilgisi kurallarına uymayı istemek biraz abestle iştigal edebilir ama en azından kelimeleri tam ve konuşma türkçesiyle yazılması gerek.Bu toplu bir halde değil , bireysel olarak yapılmalıdır.

Benim düşüncem.Foruma üye olanların,"Türkçemizin düzgün kullanılmasına destek vermeli! " gibi imzalar kullanarak kısaltmalar yapılmadan ve en azından konuşma türkçesiyle forum içerisinde paylaşım yapmaları gerekmektedir.

üstünde durulması gereken bir konu ... bende rica ediyorum sadece yönetimden değil bütün hackhell sakinlerinden..

evet arkadaşım tamammen özentiden kaynaklana durum bnce bu ve alışkanlık yapmış yok yerine yoq yazmak

Bende Canı Gönülden destekliyorum.1 AY OLDU türkçenin yanlış kullaıldığı bir yer söyledim düzetmediler.Şimdide Söyliyim Yararlı Linklerdeki 'Bugünki' yazan yer 'Bugünkü' olarak düzeltilmeli

Geri