Hackhell'a Ufakta olsa bir katkınız olsun istermiydiniz?

Dark_Angel

Webmaster
Yönetici
Administrator
Reaction score
0
Üşenmeyip alttaki yazıyı okursanız sevınırım.

Alexa, dünyaca ünlü Amazon firmasına ait bir web site. Web sitesine girdiğimiz zaman, en fazla trafiğe sahip olan web sitelerin listesini görürüz. İnenler, çıkanlar, yeniler vs. Peki Alexa, web sitelerinin trafiğini nasıl ölçüyor? Hatta, Türkiye’de en fazla trafiğe sahip 100 web siteyi bu linkten öğrenebilirsiniz.

Eğer bir webmastersanız çok iyi bilirsiniz ki, web sitenizin istatistiklerini kendinizden ve hostunuzdan başka (eğer statscounter gibi bir dış istatistik hesabınız yoksa) kimse bilemez. Peki, Alexa nasıl oluyor da sizin sitenizde dahil olmak üzere, dünyadaki bir çok web sitenin sıralamasını yapabiliyor

Yukarıdaki sorunun cevabı, Alexa Toolbar’ı. Evet, Alexa firması, Alexa Toolbar kullanıcılarının girdikleri web sitelerinin hesabınu tutuyor ve internetteki en fazla hit alan web siteleri sıralayabiliyor.

Bir çoğumuz biliriz ki, televizyon ratingleri, bazı evlerin televizyonlarına bağlanan cihazlar sayesinde hesaplanabiliyor. Ve buna göre, istatistikler yapılıyor. Alexa’nın algoritması da bunun gibi. Sadece, Alexa toolbarıyla interneti kullanan insanların hitlerini yakalayabiliyor.

Peki bu alexa da yukselmek hackhell'a nasıl bır fayda saglar dıycek olursanız. Tamamen saygınlık reklam veren buyuk ısletmeler reklam vericekleri web sayfalarında alexa degerlerını baz alıyolar. Gunluk 40 bın tekıl zıyaretcının gırdıgı hackhell'ın alexa degeri 16 bın, gunluk 5000 tekıl zıyaretcının girdigi bir webmaster forumunun alexa degerı ıse 1000 =) aradakı tezatlık dıkkatınızı cekmıstır sanırım. Bunun tek nedenı webmaster forumunu zıyaret eden kullanıcılar genelde webmasterlar ve cogunda alexa toolbar bulunmakta.

Sizlerden ricamız alta verdigim alexa toolbar'ı kurarak hackhellda zaman gecırırsenız sevınırız. Bu sayede 1 ay gıbı kısa bır surede alexa grafıklerınde cok ust sıraları yakalayabılırız buda hem sıtemıze kalıtelı reklamlar almak hemde zaten duyulmus olan ısmımızı bırkez daha alexa verılerı ılede duyurmamıza olanak saglıycaktır.

Duyarlı davranan ve alexa toolbar'ı kullanan tüm üyelerimize şimdiden teşekkürler.

Peki bu toolbar'ın ozellıklerı nedir ?

Sitemizin 3 aydan 2 yıla kadar ziyaretçi ve sıralama grafiğini, subdomainlerimizin % olarak
istatistiğimizdeki yerini, günlük/1 haftalık/3 haftalık dünya üzerindeki sıramızı, bir milyon kişi üzerinden ortalama siteye giriş sayısı ve kişi başı kaç sayfa görüntülendiği, bir rakibimiz ile kendimizi kolayca karşılaştırarak aramızdaki istatistik farklarını öğrenebiliyoruz. Peki Alexa sadece bize bunları mı sunuyor? Tabii ki hayır, dünya üzerinde en fazla girilen ilk 500 siteyi, ülkelere göre ilk 100 siteleri gösterebiliyor, ayrıca sitenizin logosu ile kendinize ait explorer toolbar oluşturabiliyorsunuz, sitenizin istatistiklerini bir kod yardımıyla grafiksel olarak yayınlayabiliyorsunuz. Arama sonuçlarında sitelerin screenshotlarını görebiliyorsunuz, istatistik sayfalarında ilişkili siteleri(bunlar dmoz'dan alınıyor) görebiliyorsunuz, Amazon üyesiyseniz sitelere yorum yazabiliyorsunuz.

alexa toolbar'ı ındırmek ıcın

explorer icin

http://client.alexa.com/install/AlexaInstaller.exe adresını kullanabılırsınız.

firefox icin

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/file/17688/alexa_sparky-1.1-fx.xpi

mozilla firefox 3.x sürümü için;

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/file/29021/alexa_sparky-1.2.1-fx.xpi

Not: Toolbar bazı av ler tarafından Adware olarak algılanıyor ama kesınlıkle zararlı bır kod ıcermıyor bılgınız olsun kurarken av lerını kapatıp kurarsanız sorun yasamazsınız.

eminim bu yazıyı okuyan herkes alexa toolbar'ı kuracaktır.
vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz
eylendiğimiz
bize program oyun sıkıntısı çektirmeyen
sayesinde sağlam dostlar kazandığımız
bu site için seve seve herkes üstüne düşen bu hassasiyeti gösterecektir.
bundan kesinlikle şüphem yok.

Sıralamyı arttıralım da görsünler site nasıl olurmuş...

Haberdar ettiğin için saol dark...İşe başlayalım..;)

Edit : FireFox için olanı indiremedik dark..link mi eksik acep..

hernekadar hıcbır uyenın umursamayacagını bılmesemde yınede belkı ıclerınde duyarlı 3-5 uye belkı cıkar dıye yazmak ıstedım.

buarada daywalker sorun yok lınkte sımdı baktım ınıyor farklı kaydet dıyıp ındırmeyı bır dene ıstersen.

Dark_Angel' Alıntı:
hernekadar hıcbır uyenın umursamayacagını bılmesemde yınede belkı ıclerınde duyarlı 3-5 uye belkı cıkar dıye yazmak ıstedım.

buarada daywalker sorun yok lınkte sımdı baktım ınıyor farklı kaydet dıyıp ındırmeyı bır dene ıstersen.
Anasayfayada duyuru koyarsan daha fazla haberdar olan olur...

Dark_Angel' Alıntı:

Dark indi bişey ama setup dosyası değil..basit bir dosya indi..formatı bile belli değil...Ben tam teşekküllü bir install.exe iner diye sanmıştım..Öle değil ama..;)

biri indirip başka bir yere upload etse süper olacak...;)

Bu arada neden hiç ilgi yok yaww..neden çekindi millet böle anlamadım..
Hadi arkadaşlar bu bir HackHeLL projesi..destek lütfen...!!

Bence Site sakinleri aynı sagduyuyu gostereceklerıne emınım yıgılma olacaktır tskrler..

ToolBar'dan Küçük Bir Görünüş;

toolbars.jpg

Bu kadar istifade ettiğimiz bu siteye ufak da oLsa bi yarar sağLamak çok mu zor ?
teşekkür ederiz.. ;)

nekadar duyarlı uyelerımız var gozlerım yasardı

Lafımı olur yaa..HH den öğrendiklerim karşılığında..Bukadar küçük bişyi yapmak devede kulak kalır..

camel2006' Alıntı:
alexa programı bende çalışmıyor dark_angel avast programda virus var diyor saygılar

bazı av ler virus degılde adware olarak goruyor toolbar ı evet aslında av nın kurallar kısmından toolbarı guvenlı programlara eklersenız sorun olmaz ama ugrasmak ıstemezsenızde anlarım denemıs olmanızda yeter.

Geri