- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Hamsi Buğulama

Malzemeler
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo
Hazırlanışı
1-Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
2-Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin. (ben tepsiye dizmeden önce balıklara biraz tuz, kimyon ve karabiber atıp karıştırıyorum ve öyle tepsiye yerleştiriyorum. daha lezzetli oluyor.)
3-Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
4-Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
5-En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
6-Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin. (isterseniz bir iki dişte sarmısak koyun. ben sarmısak da ekliyorum.)
7-Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
8-Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Forumda hamsi buğlama diye bir tarif var ama o farklı bir tarzda yapılmış.