OBARAKUS
New member
- Reaction score
- 0
Adam gibi adam olsanız insanları belli kalıplara koymazsınız zaten...hayatımda hiçbir zaman taraf olmadım tutmadım.insanları hemen sen cemaatçisin sen solcusun sen bilmemnecisin diye itham edeceğine düşün biraz tek taraflı bakma bu olaylara.adamın söyelediği kilit cümleler var “dün muhafazakârlar baskı görüyordu, onların yanında yer aldım; bugün muhafazakârlar baskı uyguluyor onların karşısında yer alıyorum” Gülen cemaatini de bu kapsamda hedef alıyor.bunasıl bi söz nasıl bi anlayış bana anlatırmısın?
Avcı, milliyetçi-muhafazakâr bir düşünce yapısı ve yaşam biçimine sahiptir. öğrenciliği döneminde Gülen cemaatine bağlı bir “ışık evi”nde bir süre kaldığını, Gülen’in özellikle eğitim faaliyetlerini takdir ettiğini, hatta iki çocuğunu, cemaate ait Samanyolu Koleji’nde okuttuğunu kitabında anlatıyor.İlginç olan şu ki zamanında gülen cemaatinin neredeyse içinden biri bunu yapıyor. peki bir soru daha şimdi mi aklınageldi bu yapılanmayı eleştirmek?
yahu nerenden tutup neresini düzelteyim bu yazdıklarının...Adam demişki ezilenlerin haksızların yanında oldum...bunun neresi kötü...Adam gülen cemaatinin içinde yetişmiş ve görüyorki cemaat ejderha olmuş suçsuz vatanını seven insanları yiyor, ne yapacaktı, şimdi bu adam ülkedeki parçalanmayı görmüş ve uyarmak içinde bu kitabı yazmış olamazmı?..senin tarafr olmadığın belli taraf olmak cesur insanların işidir...iki taraf savaşırken korkaklar saklandıkları köşeden seyreder ancak...tarafını seçeceksin...hariçten gazel okumayacaksın....